MDO: PLZ – SLA 5:1

Mladší dorost indiánů si bez problémů poradil s druhou Slávií

Mladší dorostenci HC Plzeň 1929 – HC Slavia Praha 5:1 (2:1, 3:0, 0:0). Plzeňané se utkali s druhým týmem tabulky západní části extraligy a jedním ze svých dvou dosavadních přemožitelů. V domácím utkání ale neponechali nic náhodě, od začátku se tlačili do útoku a stříleli branky. Navíc se jim povedlo kromě využité přesilovky skórovat i v oslabení. To hosté překonali Zemana jen jednou, a jejich ztráta na Plzeň se tedy opět navyšuje.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

5:1
2:1, 3:0, 0:0

Branky a nahrávky: 12. Suchý, 14. Vracovský (Vavřička, Suchý), 21. Váchal (Vavřička), 23. Rubner (Kodýtek), 40. Kokoška (Kučera) - 18. Mušo (Kolář, Příkop). Rozhodčí: Markov – Kotyza, Šimurda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 52. Střely na branku: 36:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

HC Plzeň 1929

Zeman - Pokorný, Váchal, Stráský, Muchka, Kvasnička, Ivanič - Vracovský, Vavřička, Suchý - Hajšman, Kokoška, Zayml - Kantner, Kodýtek, Rubner - Kučera, Roubal, Krásný.

HC Slavia Praha

Stašek – Novotný, Šmerha, Weinhold, Hradil, Maršoun, Šteiner, Patočka, Příkop, Zderadička, Hejda, Mušo, Kolář, Mareček, Krásný, Fiala, Kohút.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 27 1 26 96,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Hajšman 0 0 0 1 0
Filip Ivanič 0 0 0 -1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 -1 0
Petr Kodýtek 0 1 1 0 0
Filip Kokoška 1 0 1 1 0
Matěj Krásný 0 0 0 0 0
Tomáš Kučera 0 1 1 1 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Martin Muchka 0 0 0 2 0
Jakub Pokorný 0 0 0 2 2
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 1 0 1 1 0
Jiří Stráský 0 0 0 2 0
Filip Suchý 1 1 2 2 2
Adam Váchal 1 1 2 2 0
Jakub Vavřička 0 2 2 2 0
Tomáš Vracovský 1 0 1 2 0
Lukáš Zayml 0 0 0 0 2

komentář

V první třetině byl k vidění podle očekávání kvalitní a rychlý hokej. Hrálo se plynule a překvapivě dlouho se čekalo na první zákrok a tedy i přerušení hry. Po něm se však začalo na obou stranách více střílet a ovoce to přineslo zejména domácím. Kvalitu prokázal Filip Suchý, který dvěma rychlými průniky zajistil indiánům dvoubrankový náskok. První akci sám zakončil, ta druhá pak skončila brankou Tomáše Vracovského.

Hosté dokázali odpovědět necelé tři minuty před koncem úvodní dvacetiminutovky. To když se za nestandardního počtu hráčů na ledě trefil kapitán hostů – Ivan Mušo. V poslední minutě ještě dostali domácí výhodu přesilové hry, kterou dokonce i zužitkovali. Dorážka, po které puk zamířil do odkryté klece, však přišla o zlomek sekundy pozdě a rozhodčí namísto branky ukončili první třetinu.

Do druhého dějství vstoupili fantastickým způsobem indiáni. Nejprve využili zbytek z přesilové hry, když rána Adama Váchala po štastné teči zapadla za pouze přihlížejícího Staška. Následně se prosadili dokonce v oslabení. Marek Rubnera Petr Kodýtek pořádně zavařili nějistým hostům, kteří chybou v rozehrávce a nedostatkem důrazu inkasovali již počtvrté.

Zbytek druhé třetiny se nesl ve stejném duchu, Stašek se ale dostal do tempa a řadu dalších brankových příležitostí Plzně zneškodnil. Do konce druhé dvacetiminutovky ale ještě jednou inkasoval. V poslední minutě totiž nahazoval puk z rohu zpoza branky pod nohy slávistického brankáře Kučera. Staška celá akce zjevně zaskočila a na dorážku z bezprostřední blízkosti od Filipa Kokošky už nedokázal zareagovat.

I do poslední části vstoupili mnohem lépe domácí. Hned v první minutě mohl po průniku Vavřičky zakončovat v dobré pozici Vracovský, ten ale na kotouč nedosáhl. Slávisté se časem osmělili a pravidelně prověřovali Zemana v brance domácích. Ten ale všechny střely hostů pochytal, včetně té po jeho vlastní chybě v rozehrávce, kdy namazal Hradilovi. Pohotovou střelu slávistického forvarda ale včasným zakleknutím také zneškodnil.

Domácí ještě měli ve třetí třetině přesilovou hru. Tu sice nevyužili, ale drželi Slávii neustále pod tlakem a to až do závěrečné sirény. Hosté už se k ničemu nedostali, a mladí indiáni tak ve šlágru kola celkem pohodlně zvítězili.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): Musím konstatovat, že jsme odehráli jedno z nejlepších utkání od začátku sezóny. Měli jsme velmi dobré nasazení, herní kázeň a tým šlapal do posledního hráče na sto procent. Musím také říct, že nám vyšlo úplně všechno. Trochu jsme měli problém se složením obrany, ale hráči se s tím poprali velice dobře. Slavia je velice silný tým s dobrým vedením. Jsem rád za tři body a věřím, že to hráčům vydrží dál.