MDO: PLZ - LIT 4:2

Mladší dorost si připisuje čtvrtou výhru nad Litvínovem

Mladší dorostenci HC Plzeň 1929 - HC Litvínov 4:2 (1:0, 1:2, 2:0). Valentýn, nevalentýn, mladší dorostenci s chemiky neměli slitování. V utkání byli v úvodu aktivnější a dočkali se hubeného vedení. To sice ve prospěch hostů otočil v prostřední části Helt dvěma brankami, ale domácí si z toho pranic nedělali. Do sirény ještě srovnali a pak díky dvěma brankám první lajny dokráčeli k dalším třem bodům.

HC Plzeň 1929 - HC Verva Litvínov

4:2
1:0, 1:2, 2:0

Branky a nahrávky: 9. Kokoška (Hajšman, Kodýtek), 39. Kodýtek (Vavřička, Vracovský), 43. Vracovský (Vavřička), 47. Vavřička - 23. Helt, 33. Helt. Rozhodčí: Sýkora - Malá, Kotyza. Vyloučení: 4:9 + Pokorný (PLZ) 5 min + do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 42. Střely na branku: 38:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

HC Plzeň 1929

Zeman - Pokorný, Váchal, Sysel, Ivanič, Bednář, Čechura - Vracovský, Vavřička, Stráský - Kodýtek, Kokoška, Hajšman - Kantner, Zayml, Krystl - Roubal.

HC Verva Litvínov

Sklíba - Březák, Najman, Urbánek, Macháč, Chmelař, Vébr, Myšák, Havelka, Havlík, Drašar, Kučera, Helt, Reichel, Rameš, Bečvář, Jícha, Brzek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 22 2 20 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Bednář 0 0 0 0 0
Michael Čechura 0 0 0 -1 0
Martin Hajšman 0 1 1 1 2
Filip Ivanič 0 0 0 1 2
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 1 1 2 1 0
Filip Kokoška 1 0 1 1 0
Tomáš Krystl 0 0 0 -1 0
Jakub Pokorný 0 0 0 0 25
David Roubal 0 0 0 -1 0
Jiří Stráský 0 0 0 1 2
Jakub Sysel 0 0 0 1 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 1 2 3 1 2
Tomáš Vracovský 1 1 2 1 0
Lukáš Zayml 0 0 0 0 0

komentář

Plzeňští začali po reprezentační pauze s chutí a aktivitou si vykoledovali dva krátce po sobě jdoucí fauly soupeře. Ale ani jednu přesilovku nevyužili. Přesto se do náskoku dostali, to když Filip Kokoška završil akci Kodýtka a Hajšmana, který v den zápasu oslavil šestnácté narozeniny. Chemici mohli odpovědět ve vlastní přesilovce, dokonce ve vylepšené variantě 4 na 3, ale rovněž se skóre neměnilo. V závěru třetiny si Pokorný vyšlápl u mantinelu na soupeře, což rozhodčí Sýkora nekompromisně ocenil pěti trestnými minutami plus trestem do konce utkání. Jenže na hosty nečekala dlouhá přesilovka, avšak jen jejhí chudší minutová kolegyně. Čtyři minuty se hrálo 4 na 4, jelikož si dva menší tresty připsal za hrubost litvínovský Havelka.

Druhou třetinu otevřel Ivaničův faul na Filipa Helta, který byl potrestán nařízeným trestným střílením. To litvínovský hráč proti Zemanovi proměnil, a tak bylo srovnáno. Indiáni si mohli vzít náskok zpět po faulu kolenem z repertoáru Březáka, ale přesilovku nevyužili. A tak se ke slovu dostal znovu hostující střelec Helt, který chemiky poslal do těsného vedení. To však mělo jepičí život, protože indiáni do přestávky srovnali při trestu Najmana díky trefě Petra Kodýtka.

Kapitán hostů Reichel začal poslední dějství svým faulem, při němž se domácí znovu dostali do vedení. To po spolupráci s Vavřičkou potřetí donutil Sklíbu v duelu kapitulovat rovněž kapitán Tomáš Vracovský. A Jakub Vavřička si ve 47. minutě připsal třetí kanadský bod, to když zdvojnásobil náskok indiánů, který už lídr tabulky do závěrečného hvizdu uhlídal.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): Před utkáním s Litvínovem byla dlouhá reprezentační přestávka, a to vždy trochu ovlivní první utkání po přestávce. Hráče jsme upozorňovali, že s Litvínovem kromě prvního utkaní jsme vždy první třetinu prohráli. To se nám teď nestalo a zaslouženě jsme úvodní dějství vyhráli. Druhá třetina nebyla povedená, vždy jsme Litvínov zatlačili a oni nám z toho ujeli dvakrát do protiútoku a byly z toho dvě branky. Nám se ale podařilo ještě ve druhé třetině vyrovnat, a to bylo hodně důležité. Ve třetí třetině jsme udělali pár změn a zaslouženě vyhráli o dvě branky. Celkově utkání hodnotím průměrně, naše sestava vůbec nebyla kompletní, ale i přes to jsme dokázali zvítězit. To se cení, protože doma je povinnost vyhrávat a hlavně se o to poprat a zabojovat.