MDO: PLZ - KLP 18:1

To byl koncert! Mladší dorostenci vybrali střelecký prach áčku

Mladší dorostenci HC Plzeň 1929 - PZ Kladno 18:1 (6:0, 7:0, 5:1). Co dodávat k takovému utkání? Plzeňská režie byla od prvních okamžiků čitelná, jednoznačný průběh zasloužený. Snad jen zbytečný podrážděný konec ze strany hostů kazí indiánům náladu. Domácí jásali hned osmnáctkrát, což v poměrech extraligy - ani té mladšího dorostu - nemá obdoby. Jedná se o největší "nášup", který letos kdy komu uštědřil. Konkurovat může jen vítkovických šestnáct tref do porubské sítě ve východní části soutěže.

HC Plzeň 1929 - PZ Kladno

18:1
6:0, 7:0, 5:1

Branky a nahrávky: 7. Kodýtek (Kokoška, Kantner), 10. Vracovský (Stráský), 11. Kokoška (Kodýtek), 13. Stráský (Vavřička, Kaňák), 18. Kučera (Bednář), 20. Pokorný (Sysel), 21. Kaňák (Vracovský), 29. Krystl (Roubal, Kodýtek), 37. Vavřička (Kaňák), 37. Kokoška (Kantner), 37. Kučera (Zayml, Hajšman), 39. Vracovský (Stráský), 40. Kantner, 42. Sysel (Kokoška), 49. Kodýtek (Kokoška), 50. Kučera (Zayml), 52. Vavřička (Stráský), 58. Kokoška (Sysel) - 51. Vostárek (Němec). Rozhodčí: Valenta - Malá, Šimurda. Vyloučení: 7:5 + Vracovský (PLZ) 5 minut plus do konce utkání. Bez využití. Diváci: 42. Střely na branku: 62:25. Průběh utkání: 16:0, 16:1, 18:1.

HC Plzeň 1929

Krasanovský - Kvasnička, Bednář, Roubal, Váchal, Kaňák, Čechura, Zayml, Sysel, Kučera, Krystl, Vavřička, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Ivanič, Pokorný, Hajšman, Stráský.

PZ Kladno

Karlík (21. - 40. minuta Melančin) - Dušek, Šíma, Stieber, Lenárt, Toula, Sedláček, Lachman, Zeman T., Jizba, Vlk, Němec, Jarý, Libovický, Vostárek, Balcar, Patyk.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 25 1 24 96,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Bednář 0 1 1 3 0
Michael Čechura 0 0 0 3 4
Martin Hajšman 0 1 1 2 0
Filip Ivanič 0 0 0 3 0
Lukáš Kaňák 1 2 3 4 0
Matyáš Kantner 1 2 3 4 2
Petr Kodýtek 2 2 4 8 0
Filip Kokoška 3 3 6 8 0
Tomáš Krystl 1 0 1 0 0
Tomáš Kučera 3 0 3 5 2
David Kvasnička 0 0 0 3 2
Jakub Pokorný 1 0 1 7 0
David Roubal 0 1 1 0 0
Jiří Stráský 1 3 4 7 0
Jakub Sysel 1 2 3 7 0
Adam Váchal 0 0 0 4 0
Jakub Vavřička 2 1 3 7 0
Tomáš Vracovský 2 1 3 7 25
Lukáš Zayml 0 2 2 2 4

komentář

Utkání otevřela aktivita domácího celku, který chtěl nechat zapomenout minulý duel se stejným soupeřem, v němž indiáni dosáhli na výhru až po dramatu. Jenže Toulův faul nebyl potrestán, protože Kokoška netrefil při dorážce prázdnou branku. Indiáni se však stejně zaslouženě vyhoupli do náskoku. Petr Kodýtek si ze své předchozí spálené šance šance nic nedělal, a když Karlík jen tak tak vyrazil Kokoškovu dobrou střelu na jeho hůl, spolehlivě puk poslal do sítě. V desáté minutě skóre narostlo, z rychlého protiútoku se z levé strany radoval Tomáš Vracovský. Jedenáctá minuta přinesla další radost Západočechů. Kodýtek nahrál na Filipa Kokošku, který svůj odvážný výlet před branku zakončil učebnicově. Následně přišla třináctá minuta a další trefa Plzně. Vavřička našel perfektně před brankou volného Jiřího Stráského, který chladnokrevně trefil zívající část kladenské svatyně. Největší šance hostů přišla po plzeňském zaváhání, když se domácí obrana nedobře domluvila s Krasanovským, ten odvážně vyjel vstříc akci, ale trochu pozapomněl na zadní vrátka. Kladenský pokus o lob byl však neúspěšný. Do úvodní části se vešly ještě dvě plzeňské branky. I přes vehementní protesty hostující střídačky se do střelecké listiny zapsal nejprve Tomáš Kučera a následně osm vteřin před sirénou ještě Jakub Pokorný.

Do branky Kladna do druhé části nastoupil Melančin, který vystřídal Karlíka, ale ani jemu Plzeňané na růžích neustlali. Prakticky vzato čisté konto udržel jen 35 vteřin, protože jej hned zkraje dvacetiminutovky překonal Lukáš Kaňák. Střelecká chuť domácích pokračovala. Melančin byl tentokrát proti střele zblízka z repertoáru Tomáše Krystla bez šance. A pak okřídlený pojem v hokejových kuloárech "brankové hody" byl povýšen na jiný level. Indiáni totiž v rozmezí jednačtyřiceti vteřin zaznamenaly tři branky! V samotném úvodu třicáté sedmé minuty se po Kaňákově nahrávce nadvakrát prosadil Jakub Vavřička, aby po třinácti vteřinách skóre na 10:0 zaokrouhlil svým druhým gólem v duelu Kokoška a následně i Kučera. A aby toho na Kladenské nebylo málo, indiáni jim na cestu do kabin přibalili ještě další dvě branky. Vracovský si ve 39. minutě připsal rovněž druhou trefu v zápase a ve 40. minutě se pak navíc prosadil Matyáš Kantner.

Pro třetí třetinu se do branky vrátil Karlík a Melančin putoval zpět na střídačku. A domácí jej uvítali zpátky jak jinak, než dalším pukem za jeho zády, když se Jakub Sysel radoval po střele od modré čáry. Na ledě však bohužel vzplály i emoce; Kladenští jsou i z hlediska jejich postavení v tabulce a bodovému zisku na prohry za sezónu trochu zvyklí, ale na takový debakl, jenž jim připravili indiáni nedokázali reagovat. Jejich podrážděnost nad přibývajícími brankami v jejich síti nebublala pod povrchem, avšak viditelně na ledě a Plzeňané několikrát schytali více než zbytečné a často nečisté tvrdé zákroky u mantinelu i v poli. Ale chuť pomstít se soupeři hokejově nezmizela a modrobílí přidali další dva góly. Kodýtek se připojil do klubu dvougólových střelců v tomto zápase, když nachytal Karlíka v nedbalkách usazeného na opačné tyčce. O chvíli později navíc Tomáš Kučera zkompletoval hattrick. Hosté se přece jen čestné trefy dočkaly, to když Krasanovského překonal až v 50. minutě Martin Vostárek. Byli to však indiáni, kdo si nechal prostor pro poslední slovo. Respektive tři. První dvě se týkaly sedmnácté a osmnácté branky v kladenské síti. I Vavřička se dočkal svého druhého gólu a poté Kokoška stejně jako Kučera dosáhl na hattrick. A to poslední putuje na konto domácího kapitána Vracovského, který po zbytečném gestu směrem k protihráče dostal pětiminutový trest ve hře.
Ani klukovina v závěru však Plzeňským nemůže zkazit parádní odpoledne. Osmnácti brankami zcela potupili Středočechy a vzhledem k soupeřově nečisté hře je jejich deklasování může i těšit.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): Poprvé si musím opravdu postěžovat na výkon rozhodčího. Ten toto utkání nezvládl. Soupeř začal při našem vedení o šest branek daleko více faulovat, protože nestíhal s našimi hráči bruslit, a tak si pomáhal fauly hokejkou. Podle mého měl v tuto chvíli rozhodčí promluvit s kladenským trenérem a upozornit ho, že i přes jednoznačný průběh zápasu bude takové zákroky trestat. To se však nestalo. Utkání nakonec provázela řada potyček a dohrávaných soubojů za hranicích pravidel, jako například zákrok na našeho Sysla, který mohl skončit vážným zraněním, což bylo způsobeno právě výkonem rozhodčího.
Pokud se soustředíme na náš výkon, pak musím hráče pochválit. Ukázali, že mají chuť hrát a nevypustili nic ani při rozhodnutém stavu. Výborně jsme se pohybovali především ve středním pásmu a hráči měli několik variant přihrávek, jak přehrát soupeře, který vůbec nedokázal reagovat. Minulý zápas, jenž jsme doma proti Kladnu sehráli a který skončil jen 4:3, jsme hráčům připomněli na trénincích, ale oni k tomuto přistoupili tak, že nebyla potřeba jej více vytahovat.