MDO: PLZ - HVP 4:0

Mladší dorostenci si doma poradili s Hvězdou

Plzeň - Mladší dorost ve čtvrtek odpoledne na vlastním ledě přivítal pražskou Hvězdu a podle očekávání získal tři body za vítězství. Hned v úvodní třetině si Plzeň vybudovala dvoubrankový náskok, který v každé další třetině o jednu branku ještě navýšila a zaslouženě zvítězila.

HC Plzeň 1929 - HC Hvězda Praha

4:0
2:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 5. Pokorný (Stránský), 16. Krystl (Kučera), 26. Strásky (Kodýtek, Kokoška), 60. Kokoška. Rozhodčí: Valenta - Kotyza, Malý. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 37. Průběh utkání: 4:0.

HC Plzeň 1929

Krasanovský - Kaňák, Váchal, Sysel, Pokorný, Bednář, Čechura - Kodýtek, Vavřička, Stráský - Kantner, Kokoška, Hajšman - Kučera, Zayml, Krystl - Krásný.

HC Hvězda Praha

Mann - Eliáš, Kornblad, Diviš, Tomek, Straka, Pokorný, Biben, Eremiáš, Horák, Steinocher, Hošťák, Kolowrat, Klička

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 0 0 0 0,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Bednář 0 0 0 3 0
Michael Čechura 0 0 0 1 0
Martin Hajšman 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 2
Petr Kodýtek 0 1 1 2 0
Filip Kokoška 1 1 2 2 0
Matěj Krásný 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 1 0 1 2 0
Tomáš Kučera 0 1 1 2 0
Jakub Pokorný 1 0 1 3 0
Jiří Stráský 1 1 2 2 0
Jakub Sysel 0 0 0 1 2
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 0 0 0 1 0
Lukáš Zayml 0 1 1 1 0

komentář

Indiáni začali aktivněji a hned zkraje první dvacetiminutovky se ujali vedení. Jakub Pokorný stál totiž na konci rychlé a hlavně přesné kombinace domácích a poslal puk do odkryté branky za záda brankáře Manna. I nadále na ledě dominovali Plzeňané a pravidelně zaměstnávali gólmana Hvězdy, který se rozhodně nenudil. Pořádně oddechnout si mohl po střele průbojného Kokošky, který se prosmýkl skrze dva bránící hráče a z mezikruží zkoušel navýšit vedení svého týmu, Mann ale pro tentokráte zasáhl ramenem.

O dvě minuty později už však inkasoval. Velký tlak domácích vyústil v přesný zásah Tomáše Krystla a Plzeň se ujala dvoubrankového vedení. Hosté se dostali do první vážnější příležitosti až v přesilové hře ke konci první třetiny, Krasanovského ale nepřekonali.

Druhou třetinu zahájili přesilovou hrou pro změnu domácí, Ondřej Mann v brance hvězdy ale proti několika střelám zasáhl anebo mu vypomohli obránci. Tlak, který si Plzeň dokázala právě v této přesilovce vytvořit, vyústil v třetí branku v síti hostů. To když individuální hrubku hostů potrestali povedeným protiútokem přihrávající Kodýtek a skórující Jiří Stráský. Další velkou šanci měl před brankovištěm Manna osamocený Krystl, branku ale svojí střelou neohrozil. Hosté pak měli opět v závěru třetiny příležitost ke snížení. Horák jel na Krasanovského trestné střílení, ale neuspěl.

V polovině třetí třetiny se dostal do další obrovské šance Krystl, ale Mann se znovu zaskvěl a jeho střelu betonem vyrazil. Na druhé straně se dostal do podobné příležitosti Horák, tentokráte však zaúřadovala Krasanovského lapačka. Když si brankář domácích poradil i s šancí Diviše necelé tři minuty před sirénou, už vše nasvědčovalo tomu, že se stav měnit nebude. Indiáni si ale na závěr přichystali ještě čtvrtý gól, který obstaral Filip Kokoška.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): Toto utkání se mi hodnotní opravdu velice těžce. Kromě tří bodů se nám nepovedlo vůbec nic, a navíc se zranil hráč, který do konce sezony nebude hrát, a tudíž bude týmu velice chybět na mistrovství republiky. Musíme najít motivaci se zlepšovat a ne zůstat uspokojení. V neděli máme další zápas a já věřím, že bude v nasazení a soustředěnosti vypadat o sto procent jinak.