SDO: PLZ - CHM 2:4

Starší dorost znovu vítězně, veze tři body z Chomutova

Starší dorostenci Piráti Chomutov - HC Plzeň 1929 2:4 (2:0, 0:4, 0:0). Plzeňský starší dorost ukázal, jak velkou sílu v charakteru vlastně má. Na ledě severočeského Chomutova prohrával už v šesté minutě o dvě branky, nic však nezabalil a čtyřbrankovou kanonádou v druhé třetině zvrátil utkání ve svůj prospěch.

Piráti Chomutov - HC Plzeň 1929

2:4
2:0, 0:4, 0:0

Branky a nahrávky: 2. Vlastník (Ringler), 6. Szathmáry (Macháček P.) - 21. Kristl (Indrák, Michel), 26. Švarc (Kristl), 26. Krliš (Kristl), 33. Vlček (Opava). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Rozlílek. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Průběh utkání: 2:0,2:4.

Piráti Chomutov

Staněk (od 33.min Dvořák) - Meliško, Páleník, Ringler, Krstev, Macháček A., Bednář, Procházka, Hierman, Pokorný, Szathmáry, Macháček P., Kosina, Vlastník, Kaše D., Veselý, Wágner, Strunz, Rohla.

HC Plzeň 1929

Pacl - Prokop, Polívka, Hůlka, Lobo, Walter, Beneš, Švarc, Vlček, Kristl, Holý, Opava, Polata, Michel, Uhlík, Krliš, Indrák, Jakubec, Starý, Sladký, Čadek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 31 2 29 93,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 -1 0
Jan Holý 0 0 0 4 2
Jan Hůlka 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 0 1 1 1 0
Jan Jakubec 0 0 0 0 0
Richard Kristl 1 2 3 2 4
Václav Krliš 0 0 0 2 0
Jan Lobo 0 0 0 2 0
David Michel 0 1 1 1 0
Patrik Opava 0 1 1 -1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 -1 2
Jan Prokop 0 0 0 1 0
Jaroslav Sladký 0 0 0 0 0
Dominik Starý 0 0 0 0 0
Milan Švarc 1 0 1 2 0
Jiří Uhlík 0 0 0 0 0
Lukáš Vlček 1 0 1 -1 2
Jan Walter 0 0 0 -1 0

komentář

Hned ve druhé minutě zaskočili Piráti vedoucí tým západní skupiny extraligy staršího dorostu, když příliš prostoru před Paclem dostal Jiří Vlastník, který pohotově dorazil vyraženou střelu Ringlera od modré - 1:0. Piráti pokračovali v tlaku a v šesté minutě šli do dvoubrankového vedení. Šimon Szathmáry nikým neatakován projel útočným pásmem a bekhendem zamířil neomylně pod horní tyčku - 2:0. Dobrý nástup domácích do utkání ještě umocnila přesilová hra při vyloučení Kristla, ale hostující brankář Pacl potřetí neinkasoval, a tak se začaly dít zajímavé věci na druhé straně. Nejprve ujel sám na Staňka Krliš, ale domácí brankář vytáhl vynikající zákrok proti forhendovému blafáku. O minutu později mohl vstřelit kontaktní branku opět agilní Kristl, ale i napodruhé jej tváří tvář vychytal Staněk. Domácí poté kontrolovali hru a hostům z Plzně toho již v první dvacetiminutovce příliš nedovolili.

Ve druhé třetině stříleli branky jen hostující hráči a už v první minutě dal kontaktní branku Richard Kristl, který v situaci dva na jednoho zamířil přesně mezi betony Staňka - 2:1. V šestadvacáté minutě potom bylo vyrovnáno. Kristl tentokrát svou nahrávkou oslovil Milana Švarce a ten zamířil přesně nad přesouvajícího se Staňka - 2:2. Uplynulo jen dvaadvacet vteřin hry a Indiáni otočili vývoj zápasu. Václav Krliš s pomocí tyče zakončil přesně rychlou kombinaci - 2:3. Hosté zlepšili pohyb a dočkali se i čtvrté branky. Ve vlastním oslabení potrestal chybu domácího brankáře Staňka Lukáš Vlček a bylo to 2:4. Krušnohorci poté vystřídali brankáře a Dvořák musel hned ukazovat své umění při střele Kristla. Piráti mohli v závěru druhého dějství ještě zápas zdramatizovat, ale Bednář na Pacla nevyzrál a při střele Strunzce zase pomohla hostujícímu brankáři tyč.

Na úvod třetí třetiny dostali Piráti možnost hrát početní výhodu a Pacl měl plno práce a svůj tým podržel. Poté ale naopak držel šance domácích Dvořák, který několikrát sám proti hostujícímu útočníkovi vytáhl skvělý zákrok. Nejvíc se domácí brankář zaskvěl při situaci, kdy na něj ujela hned dvojice hráčů, ale i s pomocí tyče Dvořák nekapituloval. V úplném závěru mohl ještě zápas zdramatizovat David Kaše, který byl v úniku faulován, a bylo nařízeno trestné střílení. To útočník Pirátů provedl výborně, položil si Pacla, ale zakončil jen do tyče! Plzeň tak potvrdila své postavení v západní skupině a zvítězila 2:4.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): Utkání jsme nerozehráli době a brzy inkasovali. To jsme nedokázali z pásma dostat dva jasné puky a soupeř našich chyb využil. V kabině jsme o přestávce zvýšili hlas, kluky seřvali a do druhé třetiny nastoupili jinak. Výborně hrající Ríša Kristl nastartoval ostatní kluky a my zápas otočili. Přestože soupeř měl k dispozici i trestné střílení, my jsme zbytek utkání kontrolovali a spolehlivě jej dotáhli do vítězného konce.