SDO: SPA - PLZ 3:2sn

Starší dorost dohnal proti Spartě dvoubrankové manko, na víc než bod ale nedosáhl

Starší dorostenci HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929 3:2 po samostatných nájezdech (0:0, 2:0, 0:2 - 0:0). Starší dorostenci mají za sebou další napínavé utkání. V hlavním městě sice dokázali v poslední části dohnat proti Spartě dvoubrankové manko, ale nakonec stejně potřetí v sezóně prohráli. Domů si vezou alespoň bod a stále kralují tabulce.

HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929

3:2sn
0:0, 2:0, 0:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 24. Keller (Abdul), 35. Augustin (Kadeřávek), rozhodující sam. nájezd Hozák - 41. Uhlík (Polata), 42. Beneš (Polívka, Krliš). Rozhodčí: Schmejkal - Nepomucký, Žemlička. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 37:45. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

HC Sparta Praha

Pírs - Široký, Klindera, Havel, Vokurka, Knobloch, Kadeřávek, Lojka, Augustin, Kolář, Keller, Györi, Pulkrab, Mikliš, Černoch, Abdul, Major, Hozák. Trenér: Pavel Arnošt.

HC Plzeň 1929

Pacl - Polívka, Hůlka, Lobo, Walter, Beneš, Švarc, Vlček, Prokop, Kristl, Holý, Opava, Polata, Michel, Uhlík, Krliš, Čadek, Starý, Jakubec, Sladký, Hucl. Trenér: Radek Kampf.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 65 37 3 34 91,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 1 0 1 0 0
Martin Čadek 0 0 0 -1 0
Jan Holý 0 0 0 1 0
Jan Hůlka 0 0 0 -1 0
Jan Jakubec 0 0 0 -1 0
Richard Kristl 0 0 0 -1 2
Václav Krliš 0 1 1 0 0
Jan Lobo 0 0 0 -1 0
David Michel 0 0 0 1 0
Patrik Opava 0 0 0 -1 0
Matěj Polata 0 1 1 1 2
Ondřej Polívka 0 1 1 0 0
Jan Prokop 0 0 0 1 0
Jaroslav Sladký 0 0 0 0 0
Dominik Starý 0 0 0 0 0
Milan Švarc 0 0 0 0 0
Jiří Uhlík 1 0 1 0 2
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 4
Jan Walter 0 0 0 -2 0

komentář

Ačkoliv vstupovala Plzeň do utkání jako jasný favorit a vedoucí tým západní části dorostenecké extraligy, sparťané se nehodali dát lacino. A navíc měli výtečně chytajícího gólmana Pírse, který odolal tutové šanci Krliše i dalšímu pokusu Beneše. Ve 12. minutě měl dokonce plzeňský Vlček tolik prostoru, že mohl nikým nehlídán střílet a poté i dorážet, sparťanský gólman však obě šance pokryl.

Po prvních deseti minutách, kdy měli Indiáni navrch, dokázali domácí vyrovnat hru. V přesilové hře se dobrou střelou prezentoval Augustin, individuálně to zkoušel o chvíli později kapitán Major. Ovšem ani Plzeň nezahálela, po dorážce Krliše už všichni čekali, že padne gól, ale Pírs v poslední chvíli máchl lapačkou a puk chytil.

Do druhé dvacetiminutovky vstupovali Holešovičtí o jednoho muže chudší a plzeňská přesilovka byla hodně nebezpečná. Od modré pálil Holý, Pírs pokryl jeho pokus i následnou dorážku. Zato Sparta na druhé straně uspěla, po ubráněné přesilové hře udeřil Adam Keller, který ve skrumáži a v pádu dotlačil puk za Pacla.

V přesilové hře při vyloučení Vlčka byli domácí blízko druhé brance. Černoch ale backhandem v téměř stoprocentní pozici přehodil branku a pohrdl odkrytým prostorem, který na něj zíval. Co se nepovedlo jemu, zvládl o tři minuty později už ve hře pět proti pěti Vojtěch Augustin. Kadeřávek ve vlastním obranném pásmu v nouzi vypíchl puk, který se dostal právě k Augustinovi. Ten přebruslil hostující obranu a našel skulinku pod Paclovými betony.

Domácí byli po gólu nabuzení, ale úvod třetí dvacetiminutovky jim přichystal pořádně ledovou sprchu. Nejprve úspěšně zakončili únik dvou na jednoho Polata a Jiří Uhlík, o pouhých 69 sekund později využil přesilovou hru střelou k tyči Martin Beneš. Ve zbytku závěrečného dějství se o možnost jít do vedení přetahovaly oba týmy rovným dílem, blízko k tomu měli v dvojnásobné početní výhodě sparťané, ale nedokázali Pacla potřetí překonat.

Oba gólmani už za svá záda nepustili další kotouč ani v prodloužení, a tak musely o držiteli druhého bodu rozhodovat samostatné nájezdy. A ani jeden tým se v dovedností soutěži zrovna nepředvedl. V prvních šesti pokusech neuspěl nikdo z vybraných exekutorů, Pírs s Paclem bez problémů ustáli i čtvrtou a pátou sérii. Rozhodnutí přišlo až v té šesté. Plzeňský Michel nedal a vše měl na hokejce Jiří Hozák, který konečně protrhl penaltovou mizérii a ukořistil pro Spartu druhý bod a vítězství.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Sparta Praha): Hráli jsme proti prvnímu týmu tabulky, který má svoji kvalitu. Chtěli jsme zvítězit, samozřejmě jsme rádi, že se to podařilo alespoň za dva body. Ze začátku nám moc nefungovaly nohy, protože máme náročný týden, ale poté jsme si dokázali vytvořit dvougólový náskok. Věřil jsem, že už to ve třetí třetině dotáhneme do vítězného konce, bohužel jsme za dvě minuty inkasovali dva góly a nakonec jsme byli rádi, že jsme udrželi remízový stav a pak na nájezdy vyhráli.

Radek Kampf (HC Plzeň 1929):První dvě třetiny jsme neodehráli dobře, kvůli tomu jsme po nich prohrávali už 0:2. I když jsme měli šance, nebyl to od hráčů stoprocentní výkon. Až v poslední třetině jsme začali hrát podle našich představ, Sparta bránila, bojovala a chtěla uhájit výsledek, což se jí nakonec povedlo.