SDO: PLZ - CHM 4:1

Starší dorost potopil pirátské snahy čtyřmi brankami

Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - Piráti Chomutov 4:1 (3:0, 0:0, 1:1). Plzeňští starší dorostenci zvládli domácí utkání proti Pirátům a připsali si tři body. Nejdůležitější krok k pohodlné výhře učinili modrobílí v první třetině, když nevýrazný Chomutov sestřelili třemi brankami. Přestože se Piráti do druhé části zlepšili, naráželi na výborného Pacla, který zdramatizování utkání nepovolil.

HC Plzeň 1929 - Piráti Chomutov

4:1
3:0, 0:0, 1:1

Branky a nahrávky: 5. Suchý (Michel), 13. Sladký (Kristl), 19. Krliš (Beneš, Holý), 44. Suchý (Uhlík) - 49. Macháček A. (Vlastník, Veselý). Rozhodčí: Greg - Maloušek, Schopf. Vyloučení: 5:8. Bez využití. Diváci: 88. Střely na branku: 44:27. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

HC Plzeň 1929

Pacl - Polívka, Hůlka, Lobo, Walter, Beneš, Švarc, Vlček, Prokop, Kristl, Holý, Polata, Michel, Uhlík, Krliš, Čadek, Jakubec, Starý, Sladký, Suchý.

Piráti Chomutov

Lukeš - Meliško, Páleník, Ringler, Krstev, Macháček A., Bednář, Rohla, Hierman, Pokorný, Šmíd, Dimitrov, Macháček P., Vlastník, Kaše, Veselý, Wágner, Strunz.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 27 1 26 96,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 1 1 0 2
Martin Čadek 0 0 0 1 0
Jan Holý 0 1 1 2 2
Jan Hůlka 0 0 0 0 2
Jan Jakubec 0 0 0 -1 0
Richard Kristl 0 1 1 1 2
Václav Krliš 1 0 1 0 0
Jan Lobo 0 0 0 1 0
David Michel 0 1 1 2 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 0
Jan Prokop 0 0 0 2 0
Jaroslav Sladký 1 0 1 1 0
Dominik Starý 0 0 0 0 0
Filip Suchý 2 0 2 2 0
Milan Švarc 0 0 0 1 2
Jiří Uhlík 0 2 2 2 0
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Jan Walter 0 0 0 1 0

komentář

Domácí na svého soupeře vlétli s plnou parádou. Jakubec sice svou šanci nevyužil, ale Plzeň se záhy dostala do vedení. Uběhly čtyři minuty, David Michel vypálil od modré čáry a Filip Suchý uplatnil svůj důraz před brankou a z dorážky otevřel skóre. I první vyloučení zápasu šlo na vrub Chomutova a indiáni hrozili i v přesilovce. Přesto největší šance přišla brzy po návratu vyloučeného Krsteva na led. V brejku dvou na jednoho Švarc přihrával dobře na Krliše, ale proti němu se Lukeš přemístil včas, a připsal si tak výborný zákrok. Chomutovský gólman celkově byl tím jediným mužem v dresu Pirátů, který stíhal tempo, jakým Plzeň hrála. Sice mu v 12. minutě pomohla i branková konstrukce v dalším ze závarů v jeho brankovišti, avšak následný lví skok proti dorážce byl jak z hokejového semináře o výborném postřehu. Ale ani Lukeš nedokázal zabránit další brance Plzně. Hostující obrana doplatila na svou nedůslednost a Jaroslav Sladký se mohl radovat. Aby toho na Severočechy nebylo málo, minutu a sedm sekund před sirénou Beneš pěknou nahrávkou zpoza brankové čáry našel Václava Krliše, který obelstil svého obránce a následně poslal kotouč mezi betony Lukeše potřetí do klece.

Do druhé třetiny nastoupily úplně jiné týmy. Pasivní indiáni nestíhali rychlým Pirátům, kteří však naráželi na hráz jménem Pacl v plzeňské brance. Ten se vytáhl už po necelé minutě proti Hiermanově dorážce z bezprostřední blízkosti. Následná pasáž plná vyloučení domácích hráčů nahrávala Pirátům do karet. Ti však ve svých přesilovkách nebyli nebezpeční, jak by si sami přáli. Přesto velká šance Meliška znovu donutila Pacla ukázat se v tom nejlepším světle. A o minutu a půl později znovu. Aleš Macháček se pokusil plzeňského gólmana přebruslit, ten však s ním dlouho držel krok a následně střelu Piráta vyrazil betony. Indiáni se rozkoukali až v samém závěru třetiny, ale střelu Hůlky zastavila branková konstrukce.

Úvod třetí třetiny už si indiáni ohlídali. Brzy po jejím začátku převedli akci, která je zdobí po celou zatím úspěšnou sezónu. Rychlý přechod středního pásma, pěkná nahrávka a přesná střela Filipa Suchého. Věkem ještě mladší dorostenec se tak v utkání radoval ze svého druhého gólu. Piráti se nakonec svého čestného úspěchu dočkali. Jen co ubránili vyloučení Dimitrova, neztratili chuť do útoku a po zaváhání plzeňské obrany Paclovo kouzlo prolomil Aleš Macháček, jeden z nejlepších hostujících hráčů v duelu. Přesto Piráti nakonec na zdramatizování duelu nedosáhli. Sami totiž ztráceli nervy a nechávali se vylučovat. Jako například faul Krsteva, který kolenem fauloval jednoho z domácích hráčů. Následovala rychlo-šarvátka mezi domácím Benešem Ringlerem, kterou však po jednom zásahu hostujícího hráče roztrhl rozhodčí. Nic to však nemohlo změnit na faktu, že tři body zůstaly zaslouženě v Plzni a přisypaly se na konto současného lídra tabulky západní části.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): Utkání rozhodoval začátek utkání, ve kterém jsme dokázali naše šance proměnit. Ve druhé třetině jsme podali špatný výkon a navíc jsme nasbírali tři rychle po sobě jdoucí tresty. Museli jsme pak klukům v kabině o pauze vynadat, protože takhle se hrát nedá. Do třetí třetiny už jsme zlepšili výkon a soupeři povolili minimum střel. Závěr utkání pak už byl zcela v naší režii.