SDO: PLZ - LET 7:2

Starší dorost nastřílel poslednímu sedm branek

Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - HC Letci Letňany 7:2 (3:2, 1:0, 3:0). Indiáni zvládli ošemetný zápas na jedničku. Po první téměř vyrovnané třetině zabrali a začali svého soupeře přehrávat. Sice dokázali svou převahu brankově vyjádřit až v závěrečné části, to však nic nemění na tom, že svou roli favorita ustáli se ctí.

HC Plzeň 1929 - HC Letci Letňany

7:2
3:2, 1:0, 3:0

Branky a nahrávky: 4. Kepka (Indrák, Přikryl), 13. Andrlík (Walter, Krliš), 14. Kristl (Michel, Uhlík), 37. Přikryl (Indrák, Kepka), 48. Beneš, 51. Michel (Kristl, Polívka), 57. Suchý (Holý) - 13. Nebeský, 20. Brejcha. Rozhodčí: Svoboda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 40. Střely na branku: 55:27.

HC Plzeň 1929

Pacl (od 56. minuty Zeman) - Polívka, Kaňák, Hůlka, Andrlík, Walter, Beneš, Švarc, Vlček, Prokop, Kristl, Holý, Michel, Uhlík, Krliš, Indrák, Suchý, Jakubec, Kepka, Přikryl.

HC Letci Letňany

Švihálek - Brejcha, Minář, Vyšín, Kroh, Nebeský, Janda, Štosek, Ječný, Čapek, Rulf, Nestrašil, Vacek, Zeliska, Kučera, Šťovíček, Švihálek, Kulda, Neuman.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 56 27 2 25 92,59 0
Adam Zeman 4 1 0 1 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 1 0 1 1 2
Martin Beneš 1 0 1 1 0
Jan Holý 0 1 1 2 0
Jan Hůlka 0 0 0 1 0
Miroslav Indrák 0 2 2 2 0
Jan Jakubec 0 0 0 0 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Jiří Kepka 1 1 2 0 0
Richard Kristl 1 1 2 1 0
Václav Krliš 0 1 1 0 0
David Michel 1 1 2 2 0
Ondřej Polívka 0 1 1 1 0
Jan Prokop 0 0 0 1 0
Roman Přikryl 1 1 2 0 0
Filip Suchý 1 0 1 0 0
Milan Švarc 0 0 0 1 0
Jiří Uhlík 0 1 1 1 4
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Jan Walter 0 1 1 1 0

komentář

Plzeňští nenechali nic náhodě a už od prvních minut utkání nastoupili s tím, že chtějí odčinit předchozí nezdar na ledě soupeře. Jiří Kepka v souboji jeden na jednoho přetlačil soupeře a dostal puk za hostujícího brankáře. Hosté se osmělili poprvé v 9. minutě, když Štosek pálil od modré a Nebeský nebezpečně tečoval před Paclem. Ale kotouč se nakonec odkutálel mimo. Domácí mohli svůj náskok zdůraznit v přesilovce, nakonec však bylo vyrovnáno. Indiáni hrubě zachybovali v rozehrávce zpoza vlastní branky a namazali přímo na hůl Richarda Nebeského před opuštěnou klec. Ten samozřejmě trefil a vyrovnal. Plzeňané však prokázali svou velikost, nebyli otřesení dlouho a ještě v téže přesilovce znovu odskočili díky ráně Tomáše Andrlíka od modré. O minutu a půl bylo v Plzni ještě veseleji. Richard Kristl se zakončil pěknou střelou rychlý protiútok. Neaktivní Letňany se však brzy dostali na dostřel, když potrestaly druhou minelu Plzně a využily nepozornosti a laxnosti vedoucího celku. Osm vteřin před sirénou se Plzeňané již viděli v kabině a podcenili souboj ve vlastním pásmu. Puk jim odebral Tomáš Brejcha, objel branku a z otočky poslal puk přesně ke vzdálenější tyči.

I druhou část otevřela chyba plzeňského hráče. Ten ji však stačil brzy napravit, a to i za cenu faulu. Letňany v přesilovce byly neškodné a domácí spolehlivě ubránili. Na začátku 25. minuty hosté dobře tečovali střelu od modré přímo před Paclem, ten vytáhl zákrok večera a vyrazil kotouč do bezpečí. Nebeský mohl přidat i druhou branku, ale v samostatném úniku blafákem zamířil mimo. Plzeňané odpověděli díky Švarcově šanci, ta však také skončila bez úspěchu. Přestože domácí nevyužili další přesilovku, stejně svůj náskok zdvojnásobili. Krátce po návratu Čapka z trestné lavice totiž Kepka zblízka dobře vystřelil, brankář vyrazil puk pouze před sebe, kde číhal Roman Přikryl a potvrdil pověst střelce, když uklidil kotouč k tyčce.

V poslední části dokázali indiáni svou větší hokejovost a um přetavit i v branky. Znovu krátce po návratu po návratu vyloučeného Letce se Martin Beneš nebál jít sám do zakončení, dobře se prosmýkl až před branku, kde krásnou akci zakončil ukázkově - střelou pod víko. O chvíli později Plzeňané jásali znovu. Kristl našel na šířku kluziště ideálně čekajícího Davida Michela u vzdálenější tyčky a ten se trefil přesně. Na cestu Letňanským přibalili domácí ještě jednu branku. To skóre utkání uzavřel sedmou brankou indiánů mladý ostrostřelec Filip Suchý.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): První třetina byla ještě vyrovnaná, přestože jsme soupeře přehrávali, ale sami jsme góly tolik nedávali. Soupeři jsme navíc po našich chybách dovolili dvakrát skórovat. Jinak už jsme Letňany do jiných šancí nepustili, zápas kontrolovali a drželi se naší hry. To nám vyhovuje a díky tomu jsme zvítězili.