SDO: PLZ - LIB 3:2

Starší dorost protahuje vítěznou sérii na půltucet utkání

Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:1, 2:0, 1:1). Přestože domácí vynakládali větší snahu a asi prahli po výhře více, musí uznat, že dnes vyhrálo šťastnější mužstvo. Indiáni vyráběli nezvykle mnoho chyb a zvláště ve třetí třetině měli mnohokrát namále. Liberec se po první nevýrazné třetině v Plzni vzpamatoval a odehrál důstojný duel. Přesto se na sever nestěhují žádné body.

HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec

3:2
0:1, 2:0, 1:1

Branky a nahrávky:25. Krliš (Beneš, Švarc), 26. Krliš (Prokop, Holý), 54. Holý (Kepka, Suchý) - 18. Kratochvíl (Havlín), 58. Havlín (Belovič, Chlapík). Rozhodčí: Valenta - Černý, Suchánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. Diváci: 55. Střely na branku: 36:33.

HC Plzeň 1929

Pacl - Polívka, Lobo, Walter, Beneš, Švarc, Vlček, Prokop, Kristl, Holý, Opava, Hůlka, Michel, Uhlík, Krliš, Suchý, Čadek, Starý, Kepka, Sladký.

Bílí Tygři Liberec

Stezka - Šír R., Kalfiřt, Šír M., Hrníčko, Belovič, Klinger, Chlapík, Havlín, Král, Gecko, Kupčík, Kratochvíl, Lakatoš, Ordoš, Zedek, Divila, Heřmánek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 33 2 31 93,94 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 1 1 0 0
Martin Čadek 0 0 0 0 0
Jan Holý 1 1 2 -1 0
Jan Hůlka 0 0 0 1 0
Jiří Kepka 0 1 1 0 0
Richard Kristl 0 0 0 0 2
Václav Krliš 2 0 2 0 0
Jan Lobo 0 0 0 0 2
David Michel 0 0 0 0 0
Patrik Opava 0 0 0 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 1 0
Jan Prokop 0 1 1 0 0
Jaroslav Sladký 0 0 0 0 0
Dominik Starý 0 0 0 -1 2
Filip Suchý 0 1 1 0 0
Milan Švarc 0 1 1 0 0
Jiří Uhlík 0 0 0 0 2
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Jan Walter 0 0 0 0 0

komentář

Druhá minuta přinesla první vzruch duelu. Beneš nabízel přihrávkou na steč Krlišovi, ale ten netrefil zívající část branky. O tři minuty později o sobě dali vědět hosté. Chlapík mohl dorážet střelu od modré rovněž do poloodkryté části klece, avšak jeho střelu zablokoval Starý. Další šance šla na konto Uhlíka. Následně Zedek vypálil od modré čáry a schoval svou střelu dobře za klubko hráčů, kteří navíc mohli vyražený puk doklepnout za Paclova záda. Plzeňský gólman však puk ze své moci nepustil a soupeři nedaroval možnost. Indiáni se následně ubránili přesilovce Liberce, a to velice aktivně. Tygři vyslali na Pacla jedinou střelu, a to z repertoáru Dively od modré. Přesto to byli oni, kdo se ujal vedení. Z nenápadné akce vystřelil Jiří Kratochvíl z pravého kruhu a našel nepatrnou skulinku mezi Paclovými betony.

I úvod prostřední části patřil domácím. Aktivní první lajna zakombinovala s chutí a Krliš přihrával střílenou nahrávkou Švarcovi, který puk ztečoval mimo. Z protiútoku Lakatoš zvolil v brejku dvou na jednoho střelu, kterou lapil Pacl. Ve 25. minutě přinesla souhra z reprezentační sedmnáctky ovoce i v plzeňském dresu. Martin Beneš přihrál na najíždějícího Václava Krliše, který v tomto případě už na libereckého gólmana vyzrál. A domácí šli dokonce rychle do vedení. V přesilovce si opět Krliš sjel z modré čáry, napřáhl a trefil pěkně prostor nad lapačkou Stezky. Ve 32. minutě si domácí zavařili sami. Pacl kontroloval lob zleva, ale vyrazil puk jen na Ordošovu hokejku. Pohotově však sám nebezpečí uhasil.

Tygři se nechtěli smířit s prohrou a dál dotírali na Pacla. Zvláště mladý Lakatoš byl při chuti. Jenže další brejk dvou na jednoho skončil nezdarem a následně i další příležitost libereckého útočníka. Plzeňané však našli odpověď v podobě druhé přesilovkové trefy v zápase, tentokrát po povedené střele kapitána Jana Holého. Ale zápas nakonec své drama přece jen měl. Lobo usedl na trestnou lavici a Tygři se dočkali snížení, to když David Havlín napřáhl od modré a propálil Pacla. Nicméně, Liberci nepomohl ani oddechový čas, ani power-play a z tentokrát nepříliš horkého plzeňského ledu odjíždějí s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): Zápas byl vyrovnaný a hrálo se hodně nahoru dolů. Měli jsme trochu smůlu v koncovce, ale těšili jsme se z pěkných šancí. Soupeře jsme naopak do vyložených příležitostí moc nepouštěli. Kluci se drželi našich pokynů prakticky po celý zápas, za což je musíme pochválit. Věděli jsme, že Liberec má kvalitní mužstvo, a to se tedy dnes potvrdilo. Ale jak jsem již naznačil, mohli jsme vyhrát větším rozdílem. To by předváděné hře odpovídalo.