SDO: PIS - PLZ 5:3

Starší dorost dojem na jihu nenapravil, i z Písku se vrací s prázdnou

Starší dorostenci IHC Písek - HC Plzeň 1929 5:3 (2:2, 1:0, 2:1). Plzeňský starší dorost nevyzrál na soupeře z jihu ani ve druhém zápase a po předchozí prohře v Českých Budějovicích mu porážku z indiánského teritoria vrátili Písečtí.

IHC Králové Písek - HC Plzeň 1929

5:3
2:2, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 3. L. Volf (Šuhaj, Hřebíček), 9. Dudák (Koutenský), 27. Točík (Koutenský, J. Volf), 51. L. Volf (Schwamberger, Hřebíček), 59. Suchan - 10. Kristl, 11. Kristl (Krliš), 45. Polata (Suchý). Vyloučení: 9:11 navíc Hůlka a Krliš (oba PLZ) 10 min. OT. Využití: 2:3. V oslabení: 1:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3.

IHC Králové Písek

Pechek - Kajtman, Hájek, Hřebíček, Červisnký, Koutenský, Radoš, Schwamberger, Suchan, Dudák, Volf J., Březina, Vlk, Šuhaj, Volf L., Marciis, Točík.

HC Plzeň 1929

Pacl - Polívka, Kaňák, Vlček, Prokop, Polata, Michel, Čadek, Jakubec, Hůlka, Lobo, Walter, Kristl, Holý, Opava, Uhlík, Krliš, Suchý, Starý, Sladký.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 5 47 4 43 91,49 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Holý 0 1 1 -1 4
Jan Hůlka 0 0 0 -2 14
Jan Jakubec 0 0 0 -2 2
Richard Kristl 2 0 2 0 2
Václav Krliš 0 1 1 1 10
Jan Lobo 0 1 1 -2 0
David Michel 0 1 1 1 0
Patrik Opava 0 0 0 0 2
Matěj Polata 1 0 1 -3 0
Ondřej Polívka 0 0 0 -1 2
Jan Prokop 0 0 0 0 2
Jaroslav Sladký 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 0 1 1 -2 2
Jiří Uhlík 0 0 0 -2 0
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 2
Jan Walter 0 0 0 -1 0

komentář

Vstup do zápasu měli jednoznačně lepší domácí mladíci. Už ve třetí minutě vymetl levou šibenici v Paclově brance Lukáš Volf a otevřel tak zápasové skóre – 1:0. V deváté minutě už to bylo 2:0, když se při hře čtyři na čtyři dokázal z dorážky prosadit Petr Dudák. Plzeňští se však nenechali zahanbit a na bleskový úvod Písku zareagovali. Dokázali využít nedisciplinovanost Jihočechů, když na konci desáté minuty protlačil puk do branky Richard Kristl - 2:1. Ten samý hráč, dokázal využít pokračující přesilovou hru a na střídačce Plzeňských bylo hodně veselo – 2:2.

V druhé periodě se situace na ledové ploše uklidnila a neutěšený nárůst počtu vyloučených se zbrzdil. Úvodní polovinu prostředního dějství opanovali starší dorostenci Písku. Po několika slibných příležitech se hráči od řeky Otavy přece jenom prosadili. Dominik Točík dostal precizní přihrávku za obranou a tváří v tvář Paclovi chladnokrevně zakončil střelou mezi betony – 3:2. Druhá polovina této části patřila hostům, ale všechny jejich pokusy ztroskotaly na skvěle chytajícím gólmanovi domácích. Za zmínku stojí šance Krliše a Polaty, které však brankou neskončily.

A právě kapitán plzeňské Škodovky Matěj Polata zadělal na pořádné drama. V pětačtyřicáté minutě se dobře zorientoval po závaru před píseckou brankou a poslal kotouč mimo dosah ležícího strážce písecké svatyně – 3:3. Utkání tak bylo stále otevřené a na ledě se začalo přiostřovat. Pak přišla padesátá první minuta a přesilová hra domácích, ve které byla k vidění pohledná kombinace hráčů ve žlutých dresech a na jejímž konci stál Lukáš Volf, který bez přípravy uklidil kus černé gumy za záda bezmocného Pacla – 4:3. Západočeši se nadechli k závěrečnému náporu a velmi tvrdě dotírali na brankoviště, které hájil písecký brankář. Největší šance měli Uhlík a Krliš, ale oba se museli sklonit před úctyhodným výkonem Jana Pechka. Definitivní tečku za vítězstvím domácích dal Jakub Suchan, jenž zhruba minutu a půl před koncem trefil prázdnou branku Plzně, když hosté díky přesilovce a odvolanému brankáři hráli v šesti proti třem – 5:3.



Ohlasy hráčů

Matěj Polata (kapitán HC Plzeň 1929): První třetina se nám opět nevydařila, stejně tak, jako v předchozím zápase s Českými Budějovicemi. Pak jsme ale dokázali zabrat a domácí jsme přebruslovali. Jenomže jsme byli nedůrazní před brankou a nedokázali jsme proměnit šance a to podle mě rozhodlo zápas. Písku zachytal dobře brankář. Málo z něj padaly puky a nedal nám mnoho šancí na dorážky. Klíčových momentů v zápase bylo více. Zaspali jsme v první třetině a pak naše chyba, když jsem měli největší tlak.

Ohlasy trenérů

Martin Všetečka (asistent trenéra IHC Písek): Do zápasu jsme vstoupili famózně a ujali jsme se vedení 2:0. Pak přišlo pět vyloučení na naší straně a Plzeň nás za to potrestala a vyrovnala na 2:2. Byli jsme trochu v tísni, ale kluci dokázali zabojovat i přesto, že měli v nohách včerejší zápas s Karlovými Vary. Dnes výborně zachytal náš gólma Honza Pechek a díky tomu jsme vyhráli. Klíčovým momentem zápasu bylo to, že do třetí třetiny nastoupil Schwamberger, který dvě třetiny odpočíval a ve třetí třetině nahrál na rozhodující gól Lukáše Volfa.