SDO: PLZ - KOM 5:1

Starší dorostenci rozhodli duel s Kometou v přesilovkách

Plzeň - Starší dorost potvrdil opět svoji třídu, když na vlastním ledě dotáhl do vítězného konce zápas s nepříjemným soupeřem z Brna. Kometa byla dlouho vyrovnaným protivníkem, ve druhé třetině ale dvakrát inkasovala a ve snaze o snížení poté opět neuhlídala domácí hráče, kteří svůj náskok navýšili až na čtyři branky.

HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno

5:1
0:0, 2:0, 3:1

Branky a nahrávky: . 29. Vlček (Indrák, Holý), 32. Kristl (Michel, Krliš), 44. Kepka, 46. Michel (Kristl), 59. Uhlík (Přikryl) - 58. Kochb>Rozhodčí: . Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

HC Plzeň 1929

Kuneš - Polívka, Kaňák, Lobo, Walter, Vlček, Prokop, Kristl, Holý, Opava, Polata, Michel, Uhlík, Krliš, Indrák, Kepka, Sladký, Přikryl

HC Kometa Brno

Jekel - Hájek, Koch, Štancl, Marcello, Švejda, Vlček, Zbořil, Kubeš, Denk, Kozel, Dvořáček, Ondráček, Koblížek, Dymáček, Garčic, Dufek, Zohorna, Král, Boltvan

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jiří Kuneš 60 30 1 29 96,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Holý 0 0 0 3 0
Miroslav Indrák 0 1 1 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Jiří Kepka 1 0 1 0 2
Richard Kristl 1 2 3 2 2
Václav Krliš 0 2 2 2 0
Jan Lobo 0 0 0 0 0
David Michel 1 1 2 2 0
Patrik Opava 0 0 0 1 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 1 0
Jan Prokop 0 0 0 1 0
Roman Přikryl 0 1 1 1 0
Jaroslav Sladký 0 0 0 0 0
Jiří Uhlík 1 0 1 1 2
Lukáš Vlček 1 0 1 0 0
Jan Walter 0 0 0 0 0

komentář

První třetina příliš mnoho vzruchu nepřinesla, od prvních minut ale byli aktivnější hosté, kteří se vytasili s rychlým pohybem a důrazným dohráváním soubojů, s čímž si domácí chvíli nevěděli rady. Brňané této situace ale nedokázali využít především kvůli absenci střelby. Ve druhé polovině úvodní části sehrála Plzeň dvě přesilové hry, které ji sice příliš nevyšly, síly na ledě se ale vyrovnaly a postupně domácí přebírali iniciativu. Největší šanci však měl hostující Štencl, jehož tečovaná střela v přesilové hře jen těsně minula pravou tyč. Jinak toho k vidění mnoho nebylo a stav po první třetině byl stále bezbrankový.

Druhá část už přinesla to, kvůli čemu se hokej hraje – tedy branky. Na tu první se čekalo do 29. minuty, kdy domácí dokázali zužitkovat početní výhodu. Lukáš Vlček zůstal nehlídán před brankovištěm, kde se dostal k odraženému puku, který už bez problémů poslal za ležícího gólmana Komety - 1:0. Poté zahrozili i hosté, konkrétně Zohorna, který se ale o malý kousek nedostal k dorážce střely a Kuneš puk odehrál pryč. Ve 32. minutě to už ale bylo 2:0. Michel uháněl s Kristlem proti poslednímu obránci, šikovně položil gólmana a předložil druhému jmenovanému puk před odkrytou branku - 2:0. Domácí dvě vstřelené branky povzbudily, jenže ani Michel, ani Kepka už svoje šance neproměnily a domácí tak šli do šatny s dvougólovým vedením.

Hosté vstupovali do závěrečné části s cílem vyrovnat a hned ve 43. minutě mohl alespoň snížit Botvan, Kuneš ale jeho bekhendový pokus zlikvidoval. Domácí ale nehodlali jen bránit svůj náskok a snažili se přidat další branky, což se jim záhy povedlo. Nejdříve ve 44. minutě využil Jiří Kepka další přesilovou hru a jen o necelé dvě minuty později přidal čtvrtý gól Plzně Michel - 4:0!. Kometa se nakonec branky dočkala, když v 58. minutě využil přesilovou hru tvrdou střelou Koch, jenže vzápětí přidal pátý gól domácích Jiří Uhlík a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Po výsledku 5:1 tak všechny body zůstaly v západočeské metropoli.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): První třetina byla vyrovnaná, hosté dobře bruslili a dohrávali souboje, nám se těžce dostávalo do útočné třetiny. Pak jsme si začali ty puky posouvat líp a dali jsme první gól a po tom druhém už jsme zápas kontrolovali. Dali jsme dva góly v přesilových hrách, tomu jsme se věnovali a vyplatilo se to. Pokud takto budeme pokračovat, tak v těch přesilovkách můžeme rozhodovat utkání.
Roman Meluzín (Brno): Myslím, že to bylo vyrovnané utkání, ten výsledek příliš neodpovídá předvedené hře. Domácí byli lepší v koncovce, nám naopak chyběla střelba a bez toho prostě nemůžeme dávat góly. Do utkání jsme vstoupili opravdu dobře, ale nevyužili jsme toho a nedali žádnou branku.