JUN ČF1: SPA - PLZ 8:0

Plzeňská juniorka prohrála na Spartě a v pátek bude odvracet mečbol

Junioři HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929 8:0 (1:0, 5:0, 2:0). Plzeňským juniorům zle zkoušeným nemocemi nevyšel vstup do vyřazovacích bojů a jasně podlehl domácí Spartě. Pražané po téměř vyrovnané první třetině excelovali v prostřední dvacetiminutovce a bylo rozhodnuto. Indiáni musí zkonsolidovat síly a v pátek od 17:00 budou odvracet mečbol pražské Sparty na vlastním ledě.

HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929

8:0
1:0, 5:0, 2:0

Branky a nahrávky: 16. Brzobohatý (Doležal, Žovinec), 22. Simon (Doležal, Veselý), 29. Matějček (Rubeš, Procházka), 33. Simon (Brzobohatý, Veselý), 38. Simon (Brzobohatý, Doležal), 40. Doležal, 45. Simon (Doležal), 46. Brém (Müller, Skřivánek). Rozhodčí: Škrobák, Schmejkal - Charvát, Štofa. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 52. Střely na branku: 46:23. Průběh utkání: 8:0.

HC Sparta Praha

Neužil - Bílek, Švaříček, Skřivánek, Březina, Veselý, Doležal, Škop, Müller, Brém, Slavíček, Teubner, Žovinec, Brzobohatý, Rubeš, Arnošt, Matějček, Simon, Procházka.

HC Plzeň 1929

Příhoda (od 40. min Kuneš) - Šmíd, Kubík, Slavík, Němec, Bastl, Pejchar, Šimandl, Moravčík, Mašek, Houfek, Zimmermann, Noga, Pacanda, Lobo, Růžička, Marcel, Tulačka, Pašek, Langer.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jiří Kuneš 20 10 2 8 80,00 0
Aleš Příhoda 40 36 6 30 83,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Antonín Bastl 0 0 0 -3 0
Matyáš Kubík 0 0 0 -1 0
Matěj Langer 0 0 0 -4 0
Jan Lobo 0 0 0 -3 0
Filip Mašek 0 0 0 -2 0
Michal Moravčík 0 0 0 -4 0
Martin Němec 0 0 0 -2 2
Tomáš Noga 0 0 0 -1 0
Tomáš Pacanda 0 0 0 -2 0
Martin Pašek 0 0 0 -2 2
Daniel Pejchar 0 0 0 -3 0
Dan Růžička 0 0 0 -2 0
Martin Šimandl 0 0 0 -3 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -3 0
Josef Zimmermann 0 0 0 0 0

komentář

První třetina nabídla kvalitní hokejovou podívanou a vedení Sparty 1:0. Tým z Holešovic byl aktivnější i hokejovější a za první třetinu si vedení zasloužil. Hosté dovolili domácím hokejistům hodně slibných střeleckých pozic, obrana týmu z Prahy fungovala o něco lépe. Velkou šanci měl v šesté minutě Doležal, v souboji sám proti brankáři ale z levé strany nechal vyniknou Příhodovu lapačku. Za hosty mohl skórovat v největší šanci Plzně Langer, obránce s „S“ na prsou však na poslední chvíli odražený puk uklidil do bezpečí a odkrytá branka tak puk nepohltila. O jediný gólový moment první třetiny se postaral Patrick Brzobohatý, který si najel před branku z levé strany a i přes zásah Příhody se puk dostal do branky Plzně. Sparta po vstřelené brance ještě více přidala na svém důrazu, do šaten se šlo však za stavu 1:0.

Druhá třetina nabídla výbornou podívanou pro domácí fanoušky. Naopak hosté si vypili kalich hořkosti do dna. Sparta už ve druhé minutě zvýšila v přesilovce, odražený puk od břevna uklidil do branky Dominik Simon, to domácí uklindilo. Netrvalo dlouho a domácí přidali další branku, Martin Matějček dostal ideální pas zpoza branky a nekompromisně zakončil. Plzeň byla „načatá“, domácí ale neměli dost. Po úspěšné teči Dominika Simona to bylo už 4:0. Plzeň mohla na tuto branku rychle odpovědět, Tulačka trefil ale pouze pravou tyč Neužilovy branky.

Holešovičtí poté dokázali aplikovat pravidlo „Nedáš – dostaneš“ a brankou Dominika Simona navýšili už na 5:0, domácí talent zakončil únik s Doležalem, který přihrával na milimetr přesně. Dvacet pět sekund před koncem třetiny hrála Plzeň ještě stále svou přesilovku, obránce Pejchar jako poslední bek však rozehrál přímo na Zdeňka Doležala, který tak mohl sám ujíždět na brankáře hostů Příhodu. Ten forhendový blafák chytit nedokázal a do kabin se tak šlo za hrozivého stavu pro Plzeń – 6:0. Tuto situaci už neustál brankář hostů Příhoda a nechal se nahradit náhradníkem Kunešem.

Domácí nepodcenili ani třetí část a zodpovědným výkonem hlídala vedení. Velmi potěšující z obou stran byl fakt, že oba týmy dohráli zápas do konce aktivně a s chutí. Hosté se i za velmi nepříznivého stavu snažili o korekci, v zápase na ledě pražské Tipsport areny však na skvělého Neužila nevyzráli. Naopak na druhé straně se puk v síti octl ještě dvakrát. Dominik Simon potvrdil další z povedených individuálních výkonů letos a po úniku zakončil přesnou střelou zápěstím k pravé tyči. To ale nebylo vše, konečnou podobu výsledku dal minutu nato Tomáš Brém, který dokončil pohlednou akci kapitána Müllera do prázdné branky. To byl druhý gól Sparty při vlastním oslabení. První zápas čtvrtfinále tak získala pražská Sparta.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Do zápasu jsme šli s třemi obvyklými beky, tady byl značný hendikep. Sparta dnes byla lepší a zaslouženě zvítězila. Tak jak jsem jí dnes sledoval si myslím, že patří k horkým kandidátům na titul.

Jiří Zelenka (HC Sparta Praha): Je to jen jedno vítězství, nebyl to snadný zápas. První třetinu soupeř vzdoroval, i ze začátku druhé. My se nyní musíme soustředit na pátek, kde se bude začínat od nuly.