JUN: PLZ - SPA 1:4

Juniorka na Spartu nestačila a končí ve čtvrtfinále

Junioři HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha 1:4 (0:0, 0:2, 1:2). Plzeňská juniorka už další zázrak z rukávu nevytáhla. Na výborně hrající Spartu nestačila, když ji do kolen znovu srazila vlastní neefektivita v zakončení. Přesto indiáni prokázali, jak silným celkem jsou. Účast v TOP osmičce je rozhodně úspěchem!

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha

1:4
0:0, 0:2, 1:2

Branky a nahrávky: 55. Schleiss – 26. Brém (Škop), 27. Simon, 46. Simon (Rubeš), 46. Simon (Doležal, Bílek). Rozhodčí: Pražák, Zubzanda - Šperl, Jílek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 113. Střely na branku: 33:46. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

HC Plzeň 1929

Příhoda - Šmíd, Kubík, Šimandl, Moravčík, Noga, Pacanda, Pašek, Langer, Němec, Bastl, Pejchar, Mašek ,Schleiss, Zimmermann, Houfek, Růžička, Tulačka.

HC Sparta Praha

Neužil - Bílek D., Švaříček, Doležal, Škop, Teubner, Žovinec, Matějček, Simon, Skřivánek, Březina, Veselý, Müller, Brém, Slavíček, Brzobohatý, Rubeš, Arnošt, Procházka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Aleš Příhoda 60 46 4 42 91,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Antonín Bastl 0 0 0 0 0
Jakub Houfek 0 0 0 -2 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Matěj Langer 0 0 0 -1 0
Filip Mašek 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 -1 0
Martin Němec 0 0 0 -1 0
Tomáš Noga 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 0 0 0 -1 0
Martin Pašek 0 0 0 0 2
Daniel Pejchar 0 0 0 -1 0
Dan Růžička 0 0 0 -2 0
Jan Schleiss 1 0 1 -1 4
Martin Šimandl 0 0 0 -1 0
Michal Šmíd 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -2 0
Josef Zimmermann 0 0 0 -1 0

komentář

Indiáni vstoupili do utkání aktivně, ale sparťané platili za nebezpečnější tým. V polovině šesté minuty Brzobohatý vylákal Příhodu z klece a nahrával přes brankoviště na hůl svého spoluhráče. Ten byl však bezvadně pokrytý pozornou indiánskou obranou, a tak se k puku nedostal. Domácí si jako první zahráli přesilovou hru, když hosté špatně vystřídali. Jedinou velkou šanci následně spálil Pacanda, jenž tváří v tvář Neužilovi v rychlém útoku přestřelil. Západočeši vzápětí pohrdli další přesilovkou a stejnou mincí jim oplatili i Pražané. A tak se po dvaceti minutách hrálo nerozhodně.

Bezbrankový stav vzal za své na sklonku 26. minuty. Centimetry, možná jeden decimetr za brankovou čáru se puk doklouzal po pokusu Tomáše Bréma, který se štěstím poslal hosty do vedení. To bylo i za přítomnosti Paní Štěstěny vzápětí zdvojnásobeno. Dominik Simon se krásně protáhl ke střele a Příhoda ještě vyrazil. Ostřílený útočník se improvizovaně dostal i k dorážce vlastního pokusu, jenž do sítě už poslal. V závěru této části ještě Růžička vypálil od modré čáry svou pověstnou dělovku a Mašek se dostal k dorážce. Jenže ta minula prostor vymezený třemi tyčemi, a tak se na náskoku hostů o dvě branky nic nezměnilo.

A když se v poslední části domácí nadechovali ke zdramatizování zápasu, dostali dva rázné políčky ve vlastní početní výhodě. Dominik Simon se v rozmezí sedmnácti sekund trefil dvakrát a prakticky rozhodl. Sparťané mohli svůj náskok ještě zvýšit, ale Doležalovi se nařízené trestné střílení zle nevyšlo. A tak jedinou plzeňskou trefu v sérii zaznamenal Jan Schleiss, který projel přes tři hráče a svou kličkovanou zakončil ukázkovou střelu nad lapačku. To nic však na postupu Sparty do semifinále nezměnilo.

Indiáni si však zaslouží absolutorium za to, jak závěr sezóny zvládli. Posledních (snad) čtrnáct zápasů hráli s nožem na krku a v improvizované sestavě. Mnohými příliš brzy odepisovaný tým se vzmohl na fantastický závěr, ve kterém vybojoval výborný úspěch - účast mezi osmi nejlepšími týmy republiky!

Ohlasy trenérů

David Bruk (Plzeň): Sparta zaslouženě postoupila. Hrála efektivně, výborně ve středním pásmu a prokázala svou velkou sílu. My jsme opět doplatili na neproměňování vlastních šancí. Na jedinou trefu v sérii nelze postoupit. Přesto jsem přesvědčený, že naše účast ve čtvrtfinále je úspěchem.