MČR MDO: TRI - PLZ 5:4sn

Mladší dorost v úvodu MČR urval proti Ocelářům bod

Mistrovství ČR: Mladší dorostenci HC Oceláři Třinec - HC Plzeň 1929 5:4 po samostatných nájezdech (2:0, 1:3, 1:1 - 0:0). Velice dramatický zápas sehráli plzeňští mladíci v úvodu mistrovství republiky proti Třinci. Oceláři se ujali rychlého dvoubrankového vedení, které prakticky drželi až do poloviny utkání. Pak se indiánům podařilo vyrovnat, byli lepším týmem na hřišti, přesto i v poslední části museli dotahovat. O vítězi nakonec rozhodly samostatné nájezdy, v nichž vyhráli Třinečtí.

HC Oceláři Třinec - HC Plzeň 1929

5:4sn
2:0, 1:3, 1:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 4. Kaukič (Roman), 8. Murín (Škorpík), 28. Kofroň, 42. Kofroň (Roman, Poruba), rozh. náj. Poruba – 22. Hajšman (Kokoška), 31. Hajšman, 32. Kantner (Zayml), 46. Suchý (Starý). Rozhodčí: Hlinka – Pátková, Přibík. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 109. Střely na branku: 29:40. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč – Mach, Radzienciak, Imrich, Kaukič, Roman Michal., Kofroň, Poruba, Sztwiertnia, Janiczek, Adámek, Tůma, Zogata, Roman Miloš, Murín, Krása, Bartko, Škorpík.

HC Plzeň 1929

Zeman – Roubal, Váchal, Kaňák, Čechura, Zayml, Starý, Sysel, Kučera, Krystl, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Ivanič, Pokorný, Suchý, Rubner, Hajšman, Krásný, Stráský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 65 29 5 24 82,76 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 0 0
Martin Hajšman 2 0 2 1 0
Filip Ivanič 0 0 0 -2 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 1 0 1 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 1 0
Filip Kokoška 0 2 2 1 0
Tomáš Krystl 0 0 0 -1 0
Tomáš Kučera 0 0 0 -1 0
Jakub Pokorný 0 0 0 2 2
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 0 0 0 0
Dominik Starý 0 2 2 2 0
Jiří Stráský 0 0 0 0 0
Filip Suchý 1 0 1 0 0
Jakub Sysel 0 0 0 -2 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 2
Lukáš Zayml 0 1 1 -1 0

komentář

Do utkání vstoupili lépe Oceláři. Ve čtvrté minutě, ihned po skončeném oslabení, Třinečtí sevřeli svého soupeře v útočném pásmu a vytěžili úvodní branku. Lukáš Kakukič dokázal ze vzduchu trefit odražený kotouč po střele Michala Romana a poslal svůj tým do vedení. Plzeň se sice po obdržené brance hnala za vyrovnáním, ovšem zapomněla na bránění. Sám před bránou se po pěkné přihrávce Denise Škorpíka ocitl Matej Murín, který zamířil přesně pod vyrážečku plzeňského brankáře – 2:0.

Indiáni se nevzdávali a třinecký brankář měl plno práce. Ke konci třetiny následovaly dvě obrovské šance Třince za sebou. Po přesné přihrávce před bránu se nejprve nedokázal do odkryté klece prosadit Adámek a překonat pohotového brankáře Zemana nedokázal ani vzápětí svou dorážkou Škorpík.

Dvě minuty po zahájení druhé dvacetiminutovky se Plzeň konečně dočkala branky. První branku vstřelil Martin Hajšman, který jen dorazil po střele Kokošky kotouč do odkryté klece a snížil vedení Třince. Ve 28. minutě Třinec dokázal svou přesilovku přetavit v branku po necelé minutě. Třinečtí celou dobu kombinovali v útočném pásmu bez jakékoliv střely, což se nelíbilo Davidu Kofroňovi, který s pukem vyjel až před branku Plzně a brankáře překonal zasunutím kotouče mezi jeho betony.

V polovině utkání dokázali plzeňští mladší dorostenci během dvou minut vyrovnat na 3:3. Nejdříve využili svou početní výhodu, když Třinec opět vyhodil pouze na hůl plzeňského hráče, kterým byl Martin Hajšman, a ten ukrytou střelou mezi hráči propálil brankáře pod jeho vyrážečku. Vyrovnávající branku vsítil po přihrávce Zaymla útočník Matyáš Kantner, který se dokázal prosadit střelou z mezikruží. Poté se Indiáni hnali se dokonce za dalšími góly, v čemž jim zabránil především brankář Třince Jan Hlaváč.

Přesně po dvou minutách třetí třetiny se Třinec dostává opět do vedení. Čtvrtou branku Ocelářů vstřelil David Kofroň, který dostal puk od Miloše Romana, našlápl ve středním pásmu, přebruslil obránce Plzně a pěkným blafákem do forhandu překonal plzeňského brankáře. Za necelé čtyři minuty bylo opět vyrovnáno. Útočníka Filipa Suchého nedokázali obránci Třince před vlastní brankou odstavit, a ten se po přihrávce od Starého dokázal prosadit ranou z otočky přesně k levé tyči.

Oceláři mohli jít znovu do vedení, když Kofroň operoval před brankou, kam také obdržel přihrávku a pohotovou střelou z první se snažil trefit mezi betony brankáře Zemana, který však své nohy sklapl dostatečně rychle. Pět minut před koncem utkání Plzeň předvedla velice špatnou rozehrávku ve svém obranném pásmu a k puku se dostal třinecký Poruba, který obkroužil všechny své protihráče a poté trefil tyč.

V 58. minutě mohlo být rozhodnuto. Do brejku se dostal třinecký Poruba, který svůj únik řešil blafákem do bekhendu, ale brankář Adam Zeman předvedl fantastický zákrok. Utkání proto pokračovalo prodloužení, které ale rozuzlení dnešního zápasu nepřineslo, proto následovaly samostatné nájezdy.

V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Oceláři Třinec. Rozhodující nájezd proměnil Jan Poruba.