PLZ - CHM 3:2

PLZ - CHM 3:2 - Indiánské šípy na Piráty platily

Plzeň - Indiáni zvládli souboj dvanáctého kola a získali v souboji s Chomutovem všechny tři body.

HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov

3:2
1:0, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 2. T. Sýkora (Slovák), 25. Lev (J. Sýkora), 41. Duda (Hanzlík, Vlasák) - 27. Bartečko (Divíšek, Hruška), 50. Balej (Hřebejk). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 4710. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Machovský - Slovák, Hanzlík, Růžička, Boháč, Mozík, Frolo - Duda, T. Sýkora, Pletka - Petruška, Kašpařík, Vlasák - Novotný, Lev, J. Sýkora - Dvořák, Pitule, Hollweg.

Piráti Chomutov

Hanuljak - Lakos, Malec, Mazanec, Pulpán, Šulák, Trefný, Kučný - Balej, Kämpf, Bartečko - Hruška, Divíšek, Kubinčák - Šagát, Sikora, Hřebejk - Kaše, Kůs, Mainer.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 25 2 23 92,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Boháč 0 0 0 -1 0
Radek Duda 1 0 1 1 0
Michal Dvořák 0 0 0 1 0
Tomáš Frolo 0 0 0 1 0
Jiří Hanzlík 0 1 1 1 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 0
Pavel Kašpařík 0 0 0 0 2
Jakub Lev 1 0 1 0 2
Vojtěch Mozík 0 0 0 0 2
Štěpán Novotný 0 0 0 -1 0
Patrik Petruška 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Václav Pletka 0 0 0 1 0
Dan Růžička 0 0 0 -1 4
Tomáš Slovák 0 1 1 2 0
Tomáš Sýkora 1 0 1 1 0
Ján Sýkora 0 1 1 0 0
Tomáš Vlasák 0 1 1 0 0

komentář

Plzeňští poučeni čtvrtečním zápasem ve Zlíně se rychle snažili otevřít skóre. Na konci třetí minuty tečoval Slovákovu střelu od modré čáry Tomáš Sýkora, Hanuljak nemohl na rychlou změnu dráhy puku zareagovat - 1:0. Domácí mohli svůj náskok navýšit v rychle následující přesilové hře. Dobrou příležitost měl Ján Sýkora, když se snažil po zmatku dorazit puk do chomutovské branky. Hanuljak ho ale před brankovou čarou udržel. Naopak po návratu potrestaného Hrušky na led mohl zahrozit Chomutov, ale Machovský nakonec vůbec zasahovat nemusel. Navýšit vedení domácích mohl v poté Petruška, ovšem jeho střela z mezikruží udělala jen černou šmouhu na konstrukci chomutovské branky. Zvýšit rozdíl skóre se pak nepodařilo ani Pletkovi, jenž po přihrávce od Dudy ujížděl osamocen na branku, ale jeho šanci zneškodnil Hanuljak.

Podruhé rozvlnit síťku chomutovské branky se podařilo ve 25. minutě. Jakub Lev napřáhl z pozice levého křídla a puk se kolem bližší tyče dostal za Hanuljakova záda - 2:0. O dvě minuty později udeřili také hosté. Před Matějem Machovským vznikl chomutovský závar, pokus Tomáše Divíška z bezprostřední blízkosti plzeňské branky skončil na Machovském levém betonu. Puk se ale odrazil k druhé tyčce, udkud jej Luboš Bartečko doklepl za bezmocného plzeňského gólmana - 2:1.

Do třetího dějství vstupovala Plzeň v početní výhodě, jelikož část trestu Davida Kämpfa se přenášela z druhé třetiny. Plzeň přesilovku využila 27 sekund po záhajení třetiny. Radek Duda dostal od modré přihrávku od Jiřího Hanzlíka a se zakončením se nerozpakoval. Napálil příklepem puk, který prošel mezerou mezi Hanuljakovými betony do chomutovské branky - 3:1. Vstřelit kontaktní branku se Chomutovu podařilo v polovině závěrečné dvacetiminutovky. Jozef Balej dojížděl nahozený puk do rohu kliziště. Od mantinelu z úrovně brankové čáry touš nahodil před plzeňskou branku a k překvapení všech se po záhadných odrazech dostal do plzeňské branky - 3:2. Minutu před koncem řádné hrací doby se Chomutov odhodlal ke hře bez brankáře. Risk se šesti hráči v poli hostům ale nevyšel, vstřelené branky se nedočkali. Tři body za vítězství 3:2 tedy bere domácí Plzeň.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): "Pro nás je to po dvou porážkách strašně důležité vítězství. Hlavně doma se nám v poslední době nedařilo, a tak si ho vážíme. Na začátku třetí třetiny nás na chvíli uklidnil gól z přesilovky na 3:1, ale naší chybou jsme si to zkomplikovali a Chomutov nás potrestal kontaktní brankou. Pak jsme se o výsledek třásli až do konce, ale ubojovali jsme to."

Jiří Veber (Piráti Chomutov): "Stručně se dá utkání zhodnotit tak, že soupeř byl lepší od první třetiny. Výsledek je těsný a pokukovali jsme alespoň po bodu, ale vůbec jsme si ho nezasloužili a podle toho to tady dopadlo."