CHM - PLZ 1:2

CHM - PLZ 1:2 - Indiáni udolali Piráty

Plzeň - Plzeň po úterní prohře v Pardubicích opět dokázala bodovat. Piráty na jejich ledě udolala v poměru 2:1 a upevnila si tak třetí místo v extraligové tabulce. Chomutovu k bodům nepomohli ani bývalí Plzeňáci Josef Straka a Mark Bomersback.

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň

1:2
1:1, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky: 5. Balej (Krstev, Mrázek) – 2. Hollweg (Sýkora T.), 25. Sýkora T. (Dvořák, Jeřábek). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:5, navíc Sikora, Kubinčák (oba Chomutov) oba 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3167. Střely na branku: 23:20. Zblokované střely: 6:1. Hity: 17:12. Vhazování: 35:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Piráti Chomutov

M. Růžička - Novák, Pulpán, Krstev, J. Mrázek, Šulák, Rutta, Bartejs - D. Hruška, J. Straka, Hřebejk - Balej, Divíšek, Bartečko - Bomersback, Kämpf, Kubinčák - Šagát, Sikora, Račuk.

HC Škoda Plzeň

Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, Marcel, J. Jeřábek, Boháč - J. Sýkora, Kašpařík, Lev - Kratěna, Vlasák, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Indrák, Pitule, Vlček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 23 1 22 95,65 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Boháč 0 0 0 2 4
Michal Dvořák 0 1 1 2 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 1 0 1 2 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 2 0
Pavel Kašpařík 0 0 0 0 2
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Patrik Marcel 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 2
Václav Pletka 0 0 0 0 0
Daniel Seman 0 0 0 0 0
Tomáš Slovák 0 0 0 0 0
Tomáš Sýkora 1 1 2 2 0
Ján Sýkora 0 0 0 0 0
Tomáš Vlasák 0 0 0 0 0
Filip Vlček 0 0 0 0 0

komentář

Úvod Pirátům nevyšel přesně podle představ. Z první vážnější šance se gólově za hosty prosadil RYAN HOLLWEG. Piráty rychlý gól nezaskočil, téměř okamžitě se do šance dostal Straka, který ale Machovského nepřekonal. Chvíli poté se ovšem prudkou ránou prezentoval JOSEF BALEJ, který prostřelil vše před sebou. A mohlo přijít navýšení, protože se do rány opřel Krstev. Machovský však stihl zakročit. Chomutov pokračoval v tlaku. Balej mohl vstřelit další branku nebýt hole jednoho z obránců. Chvíli poté prověřil brankáře Pulpán. Nepříjemný moment čekal na Marka Sikoru. Po zákroku Lva zůstal ležet s bolestivou grimasou na ledě. Pirátům ovšem tento okamžik zařídil přesilovku. V ní ve vyložené šanci přestřelil odkrytou bránu Divíšek. Plzeňští v této fázi hry prověrovali Růžičku jen občas a ještě lehkými střelami. Ke konci třetiny se četnost jejich zvýšila. Růžička si připravil náruč na Kratěnovu střelu. Více se ovšem neudálo a týmy odcházeli do šatny za smírného stavu.

Do druhé části nastoupili hosté ve velkém tempu. Sýkorova střela se otřela o růžek Růžičkovo branky. K udržení tlaku jim pomohla i přesilovka. V ní se ale rozjel na bránu soupeře Hruška, který poslal puk podél vzdálené tyče. Chvíli na to pomohlo Růžičkovi štěstí, když se skákající puk prohnal brankovištěm a zamířil do rohu. Gól zařídil pár chvil poté TOMÁŠ SÝKORA, když překonal bekhendem Růžičku. Piráti opět tahali za kratší konec. Bomersback vyzval ke skórování Kubinčáka. Puk byl ale pro něj příliš rychlý a útočník jej pouze tečoval. Západočechům napomáhali i vyloučení, které Piráty brzdili v rozjezdu. V jedné z přesilových her se Vlasákova střela prohnala po boční síti. Následně opět Vlasák probruslil před Růžičku, kde byl o puk obrán důslednou obranou. Na konci třetiny musel dvakrát famózně zasáhnout Růžička a vysloužil uznání fanoušků.

Úvod třetí třetiny nabídl Pirátům přesilovou hru. Hruška vypálil přes dva hráče, avšak Machovský máchl lapačkou a nepustil puk dále. Následně pálil Mrázek a puk trefil masku brankáře. Další vyloučení hostů přišlo po ostrém zákroku na Pulpána. Ten se jen těžko zvedal z brankoviště, kde zůstal ležet. V polovině třetiny mohl srovnávat Bartečko ke kterému se puk dostal po Divíšek – Bomersback. Domácímu kapitánovi ale střela nesedla. Málo okamžiků poté mohl srovnat Bomersback, kdyby nebyl odstaven hostujícím obráncem. Na druhé straně ujížděl po straně Boháč. Jeho střela ale mířila vysoko nad. U plzeňské brány začal nátlak Pirátů. Nejdříve Divíšek dorážel před brankářem a následně Kämpf tečoval nebezpečně puk v brankovišti. Byl to opět Divíšek kdo pálil z těsné blízkosti a Bomersback kdo v následné skrumáži v brankovišti doržel, ale puk nezamířil za brankovou čáru. Chomutovští zkusili i hru v šesti. Střelu Hrušky ještě zkoušeli ostatní hráči dorazit, zastavil je hvizd rozhodčích kvůli vysoké holy. Více se v utkáni nestalo a Piráti se museli smířit s těsnou prohrou. Plzeňští naopak odvezli všechny body.

Ohlasy trenérů

Josef Turek (Piráti Chomutov): „Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas. Oproti zápasu ve Vítkovicích to byl naprosto jiný zápas. Pokud takhle budeme hrát i dál, tak si myslím, že se zvedneme. I to štěstí by se k nám mohlo otočit. Znovu jsme dostali takový nešťastný gól bekhendem ze strany, kdy Tomáš Bartejs nepokryl plzeňského hráče a to si myslím, že zápas rozhodlo. V závěru jsme měli i nějaké šance na vyrovnání, hráli jsme bez brankáře, ale nepovedlo se. Celé je to dané tím, že jsme odehráli naprosto jiný zápas než v úterý. To štěstí se k nám tedy neotočilo hned. Hráči na tréninku dřou, makají a já pevně věřím, že to zvedneme.“

Milan Razým (HC Škoda Plzeň): „Moc hokejové krásy utkání nepobralo. Před zápasem jsme měli určité problémy se sestavou. V zápase jsme nepodali až tak oslnivý výkon. Na druhou stranu body z venku jsou pro nás velmi cenné. Tým i přesto, že se nemusí úplně dařit má vnitřní sílu aby dokázal tyto zápasy ubojovat. I na dva góly se dá vyhrát k čemuž je ale zapotřebí dobrý výkon gólmana, což náš gólman dnes předvedl.“