PLZ - VIT 3:2

PLZ - VIT 3:2 - Indiáni znovu porazili Vítkovice, rozhodl Hollweg!

Plzeň - Nejlépe jako mohli vstoupili indiáni do druhé poloviny základní části a potřetí v sezóně dokázali vyzrát na Vítkovice.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

3:2
1:0, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 11. Pletka (Mozík), 24. Vlasák (Kašpařík), 51. Hollweg (Dvořák, Sýkora T.) – 26. Huna (Valčák), 56. Svačina (Roman, Kovář). Rozhodčí: Hrubý, Horák – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3803. Střely na branku: 33:35. Zblokované střely: 19:16. Hity: 18:14. Vhazování: 35:18. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Mensator - Hanzlík, Seman, Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Duda, Kašpařík, Vlasák - Indrák, Lev, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Vlček, Novotný.

HC Vítkovice Ridera

Dolejš - Hruška, Barinka, Sloboda, Kovář, Pastor, Stehlík, Bail - Vandas, Burger, Szturc - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, Němec, Húževka - Kolouch, Valčák, Kucsera.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Mensator 60 35 2 33 94,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Boháč 0 0 0 -1 0
Radek Duda 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Tomáš Frolo 0 0 0 0 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 1 2
Ryan Hollweg 1 0 1 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Pavel Kašpařík 0 1 1 2 2
Jakub Lev 0 0 0 -2 2
Vojtěch Mozík 0 1 1 1 0
Štěpán Novotný 0 0 0 0 0
Václav Pletka 1 0 1 1 0
Daniel Seman 0 0 0 1 0
Tomáš Sýkora 0 1 1 1 0
Tomáš Vlasák 1 0 1 0 0
Filip Vlček 0 0 0 0 0

komentář

Přestože hosté z daleké Ostravy rozhodně v úvodu zápasu nevypadali na plzeňském ledě nijak ospale z dlouhé cesty, ČEZ Aréna čekala na první opravdu velkou šanci poměrně dlouho. Nicméně hned byla přetavena ve vedoucí branku domácích barev. Mozíkovu ránu od modré zvládl hostující gólman Dolejš jen vyrazit před sebe, kde operoval Václav Pletka, který prvním gólem svého týmu nechal zapomenout na fakt, že minulý zápas nedohrál, když se sestava stahovala na tři pětky. Brzy ale mohlo být vyrovnáno. V 15. minutě Strapáč během chvíle třikrát doslova ztroskotal na Mensatorovi. Nejprve dvakrát z mezikruží, nakonec neuspěl ani dorážkou. První vyloučení střetnutí přinesla až 16. minuta, když se hrubostí provinil Pastor. Následně byl podražen šikula Indrák, a indiáni tak získali kratinkou možnost přesilovky pěti proti třem. Ale ani ta, ani její klasická sestra 5 na 4 nebyly Plzní využita.

Začátek druhé části vyšel domácím na jedničku. Už po třech minutách a devíti vteřinách vypálil Tomáš Vlasák ihned po vyhraném buly Kašpaříka z hranice levého kruhu a Dolejšovi se puk překulil přes lapačku. Hostům se podařilo snížit. Krátce poté, co se přestalo hrát ve čtyřech na obou stranách a plzeňský Lev naskočil do hry, Vítkovičtí udeřili. Rudolf Huna se do domácího pásma vřítil jako utržený vagón, nechal za sebou bez povšimnutí Frola a přehodil Mensatora, který se jej snažil zastavit pádem pod nohy. Vyrovnání mohla přinést přesilovka hostů po přestupku Hanzlíka, ale obranná čtveřice indiánů podpořena jistým gólmanem těsný náskok udržela. Rychlé svižné utkání pokračovalo. Na gólmanovi ztroskotali plzeňští Duda, Dvořák a Lev, na druhé straně pak Němec a Hruška. Největší šanci v závěru dvacetiminutovky spálil Svačina, který orazítkoval břevno i tyčku Mensatorovy branky.

V úvodu poslední části indiáni získali po Burgerově nešťastném zásahu Mozíka do obličeje výhodu přesilové hry, přesto velká šance se zrodila až po návratu matadora hostujícího týmu na led. Na sklonku 47. minuty pálil z první Svačina z hrany brankoviště po křížné přihrávce a Mensator si zasloužil bouřlivé ovoce famózním zákrokem. Indiáni v 51. minutě utekli znovu na rozdíl dvou branek, kdy hosté podcenili útočné choutky zlého muže Ryana Hollwega, který po Dvořákově a Sýkorově nahrávce zamířil přesně k pravé tyčce. Modrobílí si cestu za všemi body řádně zkomplikovali v 56. minutě. Po vyhraném vhazování v pásmu Plzně Vítkovičtí zatopili pod kotlem a po Vladimír Svačina beze zbytku zužitkoval milimetrově přesnou nahrávku Romana. Nicméně na dlouhou cestu si Vítkovičtí bod ani dva nepřibalili s sebou, neboť kýžené vyrovnání nepřinesla ani závěrečná, minutu a půl dlouhá, hra bez gólmana.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): "Očekávali jsme těžký zápas, což se potvrdilo. V první třetině jsme měli obrovské problémy s pohybem soupeře. Vyjížděli nám do šancí z rohů. Do prostřední části jsme šli s plánem začít vyhrávat osobní souboje, což se nám částečně dařilo. Povedlo se nám dát šťastné góly a přestože jsme v závěru ztratili dvoubrankové vedení, tak se nám zápas podařilo dotáhnout do vítězného konce. Vítkovice hrály výborně, ale nám naštěstí poslední dobou výborně chytají oba brankáři a i přes absence některých hráčů se nám daří vyhrávat na menší počet gólů."

Peter Oremus (HC Vítkovice Steel): "Přes porážku jsme měli v utkání i povedené věci. Pokračovali jsme v dobrém bruslení a agresivitě jako v minulém zápase. Dnešní zápas rozhodla naše mizerná koncovka. Do šancí jsme se dostávali, ale jejich realizace byla z naší strany slabá. Plzeňští mají kvalitní mužstvo a na dva góly se s nimi dá vyhrát těžko. S Plzní jsem zatím neuhrál ani bod. Věřím, že se to ještě v této sezoně změní."