SPA - PLZ 4:2

SPA - PLZ 4:2 - Pětiminutový zkrat stál Plzeň body

Plzeň - Indiáni sehráli na Spartě trochu smolný zápas. Nad slavícími Pražany sice Západočeši dvakrát vedli, ovšem nevydařená pětiminutovka ve druhé třetině stála modrobílé body.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

4:2
2:1, 3:1, 0:0

Branky a nahrávky: 15. Ton (Hlinka, Rolinek), 26. Rolinek (Ton, Hlinka), 30. Pech (Kumstát, Krejčík), 31. Rolinek (Ton, Hlinka) – 11. Pletka (Vlasák, Jeřábek), 21. Kratěna (Holec, Hanzlík). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina – Frodl, Charvát. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 10121. Střely na branku: 31:14. Zblokované střely: 6:5. Hity: 25:16. Vhazování: 29:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

HC Sparta Praha

Pöpperle - Pilař, Hrbas, Švrček, Krejčík, Gřegořek, Philipp, Kubát - Ton, Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, T. Rachůnek - Klimek, I. Rachůnek, Buchtele - Kočí, Simon, Forman.

HC Škoda Plzeň

Machovský - Hanzlík, Seman, Slovák, Jeřábek, Mozík, Marcel - Kratěna, Kašpařík, Holec - Duda, Vlasák, J. Sýkora - Indrák, Lev, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Schleiss.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 31 4 27 87,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Radek Duda 0 0 0 -3 4
Michal Dvořák 0 0 0 -1 0
Jiří Hanzlík 0 1 1 0 0
Miroslav Holec 0 1 1 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 -2 0
Pavel Kašpařík 0 0 0 0 2
Ondřej Kratěna 1 0 1 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 0 0 -1 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 -1 0
Václav Pletka 1 0 1 0 0
Daniel Seman 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Tomáš Slovák 0 0 0 -2 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 -2 0
Ján Sýkora 0 0 0 -1 0
Tomáš Vlasák 0 1 1 -1 2

komentář

Indiáni hned zkraje utkání putovali do čtyř, Sparta však mnoho nevytěžila. Jedinou příležitostí byla rána Kubáta od modré. Brzy se karta obrátila a situace dopadla naprosto totožně. Pöpperle zasahoval pouze proti dělovce Jeřábka. Po chvilce školácky zahodil kotouč Kubát a Plzeň zahrozila o trochu více. Duda si najel na pravý kruh a táhlou střelou přes obránce rozezvonil levou tyč. Další zbytečné vyloučení, když Klimek sekl do Machvoského po odpískání, již Západočeši potrestali. Vlasákovo nahození od modré šikovně tečoval Václav Pletka – 0:1! Domácí mohli brzy srovnat, ale Hlinkovu příhru na Tona v situaci dvou na jednoho vystihl Seman. Machovský se ovšem musel činit o chvilku později, když přes obránce z první pálil z mezikruží Ivan Rachůnek. Z podobné pozice se ovšem již podařilo srovnat Petru Tonovi, když se prosmýkl mezi dvěma obránci a zamířil přesně k levé tyči - 1:1! Odpovědět mohl Ján Sýkora v situaci dvou na jednoho, ovšem příhru na něj srazil Kumstát. V závěru úvodního dějství se ještě modrobílým dostalo výhody přesilové hry, když unikajícího Kratěnu nedovoleně zastavil Hrbas, ovšem skóre se již neměnilo.

Po deseti vteřinách prostřední části vrátil svému týmu vedení Ondřej Kratěna, když z mezikruží zamířil přesně do horního růžku - 1:2! Tomáš Rachůnek se vzápětí zjevil sám u pravé tyče, Machovský si místo u nyní pohlídal. Neměl však nárok o chvilku později. Rychlá a pohledná akce cik-cak útočným pásmem na jeden dotek v podání Hlinka – Ton - Tomáš Rolinek byla zakončena do prázdné branky - 2:2! Sparťané dokonce dokázali otočit vývoj utkání. Po chybě v plzeňské rozehrávce se sám před Machovským zjevil Kumstát, neunáhlil se a našel přesně hůl najíždějícího Lukáše Pecha, který trefil přesně - 3:2! A se Západočechy bylo ještě hůř. Osamocený Ton na pravém kruhu vypálil a přesně do šibenice na bližší tyči tečoval Tomáš Rolinek - 4:2! Indiáni okamžitě brali oddechový čas, protože třikrát inkasovali za pět minut. A hned mohla Škodovka snížit. Indrák si prohodil obránce, zjevil se sám před Pöpperlem, ale na lepší zakončení byl příliš blízko. Domácí gólman se vytáhl i proti Dudovi, který schovanou střelou z pravého kruhu mířil na vzdálenější tyč. Za domácí ještě zahrozil Krejčík, jehož rána byla tečována, ovšem změna skóre se již nekonala.

Hned na úvod poslední dvacetiminutovky mohl přidat druhou trefu v utkání Ton, ovšem nevyšla mu klička do bekhendu. Následný poměrně klidný hokej bez šancí ukončil až Dvořák, jenž tečoval těsně mimo nahození Holce. Na druhé straně vypálil z pravého kruhu Tomáš Rachůnek a Machovský musel vytáhnout pohotový zákrok. Plné ruce a nohy práce měl i o chvilku později, kdy se musel rychle přesouvat proti Pilařovi, ke kterému se odrazil touš, ovšem zastoupili ho skvěle obránci. Indiáni znovu zahrozili Holcem, který tečoval ránu Kratěny od modré, nemířil ale přesně. Když pak závěrečný tlak Západočechů zhatilo vyloučení, museli modrobílí po zápase klopit hlavy.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (HC Sparta Praha): "Odehráli jsme špatně první třetinu, v níž jsme měli čtyři vyloučení. Ve druhé části jsme hned na začátku dostali druhý gól a museli jsme znovu dotahovat. Pak jsme ale během krátké doby dali tři góly a tam se utkání asi rozhodlo. V posledním dějství jsme se snažili výsledek bránit, odehráli jsme ji velmi dobře a nepouštěli soupeře moc do šancí."

Milan Razým (HC Škoda Plzeň): "S lídrem soutěže jsme dokázali držet krok do druhé třetiny, kdy jsme vedli 2:1, pak získala Sparta zbytečným vyloučením navrch. Jak se dostala do vedení, takový tým si to vítězství pohlídá. I když jsme se snažili, neměli jsme na zvrat sílu. Kluci podali až na jednoho hráče velmi dobrý výkon, ale na Spartu už to nestačilo."