ZLN - PLZ 2:4

ZLN - PLZ 2:4 - Konečně! Indiáni hlásí dobyté území!

Plzeň - Indiáni se konečně dočkali bodů z ledu soupeře. Tříbodový večírek pro svůj tým zajistil hlavně Jakub lev, jenž se dokázal hned dvakrát prosadit a další branku pro Ondřeje Kratěnu připravil. Ten si zase v zápase připsal 1+2.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

2:4
0:1, 2:3, 0:0

Branky a nahrávky: 35. Čajánek (Valenta, Zámorský), 37. Holík (Čajánek) - 19. Kratěna (Lev, DBoháč), 27. Lev (Kratěna, Kašpařík), 38. Pletka (Vlasák, Jeřábek), 39. Lev (Straka). Rozhodčí: Čech, Mikula – Jindra, Skopal. Vyloučení: 4:8, navíc Okál (ZLN) 5+DKU a Veselý (ZLN) os. 10 min. trest. Využití: 2:1. Diváci: 4318. Střely na branku: 37:29. Zblokované střely: 6:3. Hity: 37:20. Vhazování: 33:31. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.

PSG Berani Zlín

Kašík - Marušák, Horák, Zámorský, Valenta, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Holík, Čech - Okál, Čajánek, Veselý - Kubiš.

HC Škoda Plzeň

Machovský - Slovák, Hanzlík, Růžička, Jeřábek, Mozík, Boháč - Kratěna, Straka, Lev - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Schleiss - Dvořák, T. Sýkora, Holec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 37 2 35 94,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Boháč 0 1 1 1 4
Radek Duda 0 0 0 1 4
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 1 2
Miroslav Holec 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 1 0
Pavel Kašpařík 0 1 1 0 0
Ondřej Kratěna 1 1 2 2 2
Jakub Lev 2 1 3 2 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 1 4
Václav Pletka 1 0 1 1 0
Dan Růžička 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Tomáš Slovák 0 0 0 2 0
Martin Straka 0 1 1 2 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 0 0
Tomáš Vlasák 0 1 1 1 0

komentář

Oba týmy nastoupily k duelu hodně zostra, více práce měl ovšem hostující gólman. Již po půl minutě se dostal k dorážce Balaštík, ale podobně jako o chvilku později teč Honejska Machovský lapil. Následovala akce domácích dvou na jednoho, kterou vyřešil Köhler střelou do vyrážečky. Plzeň se osmělila Dvořákem, jenž zpoza branky povyjel a rychle zakončoval k tyčce, Kašík s velkými problémy kotouč zastavil bruslí. Lépe si vedl při dělovce Mozíka od modré. Indiánům se jako prvním naskytla možnost přesilové hry, ovšem PSG oslabení zvládlo na jedničku. Role se brzy obrátily a Machovksý se musel činit po ráně Honejska z první z levého kruhu. Když pak zamířili na trestnou hned dva Západočeši, stala se krádež za bílého dne. Leška se dostal k dorážce na brankovišti, jenže neskutečný zákrok lapačkou předvedl hostující gólman. A platilo pověstné nedáš – dostaneš. Z trestné lavice naskočil Ondřej Kratěna, Lev mu šikovně prostrčil mezi obránce do jízdy a zakončení na vyrážečku se ujalo - 0:1! Pár vteřin před první sirénou ještě mohl srovnat Balaštík, Čechovu příhru na pravou tyč však netrefil ideálně.

I prostřední část byla plná šancí, narozdíl od své předchůdkyně ale i gólů. Nejprve se znovu vytáhl Machovský, když vyrazil střelu Kubiše a následně sklapl včas betony při dorážce Čajánka. Činil se i Kašík, který v oslabení vytěsnil ránu z první Mozíka od modré, následně i pokus Tomáše Sýkory z levého kruhu po předchozí křižné přihrávce. Šanci však již neměl při rychlém ťukesu Západočechů, který zakončil střelou pod horní tyč z mezikruží Jakub Lev – 0:2! Zhruba v polovině zápasu se dočkali i domácí. Valenta od modré našel polostřelou – polopřihrávkou před Machovským Petra Čajánka, jenž rozvlnil síť šikovnou tečí - 1:2! Srovnání mohl přijít po akci obou hráčů jako přes kopírák, tentokráte však hostující brankář dokázal zasáhnout. Jenže o chvilku později vznikla na jeho brankovišti mela, čehož využil Petr Holík, jenž si povyjel do dobré pozice až mezi kruhy a nekompromisně zakončil - 2:2! Zlínská radost však trvala pouze šestnáct vteřin. Vlasák totiž našel před brankou Václava Pletku, který nastavil hůl a černý nesmysl poslal za Kašíkova záda - 2:3! A za další necelou minutu bylo dvoubrankové vedení indiánů zpět. Straka vypálil přes obránce, domácí gólman pouze vyrazil před sebe, kde již číhal Jakub Lev, jenž se prosadil pohotovou dorážkou - 2:4!

Hned zkraje poslední dvacetiminutovky měl na holi snížení Čech, který ujel hostující obraně, ovšem zakončení se mu vůbec nepovedlo. Další šanci měli Zlínští v přesilové hře, jenže jí nesehráli vůbec dobře a jediným pokusem byla rána od modré Valenty mimo. Po chvilce se naopak domácí museli bránit v oslabení a soupeři povolili pouze ránu Straky z první, kterou stačil rychle se přesouvající Kašík vyrazit. Další gól měl na holi znovu Čech, po pěkné individuální akci si ale na Machovského nepřišel. Na druhé straně poodkrytou klec minul Straka, když pálil z první po rychlém ťukesu s Vlasákem a Dudou. V závěru již očekávaný tlak PSG nepřišel, jedinou zajímavou situací tak bylo kočkování se Dudy s Okálem.

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach (PSG Zlín): "Chtěl bych vyzdvihnout, že za stavu 0:2 mužstvo zápas nezabalilo. Vyrovnání jsme sice dosáhli, ale bohužel o osudu utkání rozhodla naše nekoncentrovanost v závěru druhé třetiny. Celkově byla hra oboustranně vyrovnaná. Je potřeba hrát celých šedesát minut a dnes stačily dvě a bylo po zápase. Utkání jsme vlastně prohráli ve druhé třetině."

Milan Razým (HC Škoda Plzeň): "Oba týmy nabídly velmi dobré utkání. V první třetině jsme přečkali oslabení ve třech proti pěti a pak vstřelili úvodní gól. O zápase rozhodla druhá třetina. Šli jsme do dvoubrankového vedení, ale domácí srovnali ve dvou přesilových hrách. Bylo důležité, že jsme si dvougólový náskok vzali rychle zpátky. Ve třetí části jsme si výsledek pohlídali. Pro nás je potěšující, že jsme po delší době vyhráli na ledě soupeře."