JUN: LIT - PLZ 2:5

Juniorka napravila zaváhní z Chomutova a v Litvínově zvítězila

Junioři: HC Litvínov - HC Plzeň 1929 2:5 (1:1, 0:2, 1:2). Plzeňští junioři se rychle oklepali z prohry z chomutovského ledu a dokázali ze severské mise dovézt výhru. V sobotním duelu s Litvínovem sice nezačai nejlépe a už ve třetí minutě inkasovali, ale do konce třetiny dokázali vyrovnat. Ve druhé části si vytvořili náskok, který už do závěrečné sirény uhlídali.

HC Litvínov - HC Plzeň 1929

2:5
1:1, 0:2, 1:2

Branky a nahrávky: 3. Štěpka (Čeřovský), 59. Písařík (Mical, Válek) – 12. Indrák (Marcel, Mašek), 28. Indrák (Kepka), 33. Kristl (Michel), 57. Kepka (Mašek, Indrák), 59. Marcel (Kepka)

HC Litvínov

Soukup – Strejček, Cvrk, Kokeš, Fučík, Baránek, Svoboda, Šesták, Mical, Válek, Trübenekr, Řezníček, Písařík, Stříbrný, Štěpka, Zdeněk, Čeřovský, Weitz.

HC Plzeň 1929

Pacl – Kubík, Houfek, Hanus, Holý, Rajal, Kohel, Moravčík, Michel, Tulačka, Kristl, Kepka, Mašek, Indrák, Uhlík, Přikryl, Pejchar, Čadek, Polata, Langer.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 43 2 41 95,35 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Čadek 0 0 0 0 0
Vladimír Hanus 0 0 0 -1 0
Jan Holý 0 0 0 2 4
Jakub Houfek 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 2 1 3 3 0
Jiří Kepka 1 2 3 3 0
Dominik Kohel 0 0 0 0 0
Richard Kristl 1 0 1 -1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 1 4
Matěj Langer 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 2 2 1 4
Filip Mašek 1 3 4 3 2
David Michel 0 1 1 -1 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 0 0
Pavel Rajal 0 0 0 2 0
Vojtěch Tulačka 0 1 1 -1 0
Jiří Uhlík 0 0 0 0 0

komentář

V úvodu první třetiny byla Plzeň před Soukupem a bylo pískáno jedno zakázané uvolnění Litvínova za druhým. Ve třetí minutě se ale Litvínov vymanil z hostujícího tlaku. Čeřovský nahrál Dominiku Štěpkovi, který vystřelil z kruhu a kotouč sjel gólmanu Paclovi po betonu až do branky. V osmé minutě se na druhé straně dostal do velké šance Indrák, který se dostal přes obránce Fučíka, ale neměl mnoho prostoru k zakončení a kotouč letěl mimo branku.

V polovině úvodní třetiny se do slibné akce dostala opět Plzeň, kdy ze skrumáže před brankou nakonec puk vyšťoural Soukup a zastavil tak plzeňskou šanci na vyrovnání. Chvíli na to byl ale vyloučen Písařík a Plzeň této početní využila! Marcel nahrál Miroslavu Indrákovi na modrou a jeho střela propadla až za Soukupova záda.

Ve 28. minutě poslal Plzeň do vedení Miroslav Indrák, který si připsal již druhou branku v tomto utkání. Hosté dostali po druhé vstřelené brance větší chuť a Litvínov dlouho nepustili do útočného pásma. Když se domácím konečně podařilo dostat se před Pacla, neuspěla ani Baránkova střela z modré, ani Štěpkova jedovka z kruhu.

Ve 33. minutě utekla Plzeň Litvínovu o další branku, o kterou se postaral Richard Kristl, kterému nahrál Michel před odkrytou branku. Kristl už neměl problém zakončit do litvínovské svatyně. Chvíli poté se po šanci Litvínova za brankou strhla menší potyčka a na trestnou lavici usedl Marcel na 2+2 minuty za hrubost a podražení. Hosté se tak bránili čtyři minuty v oslabení. Plzeň ale tuto nepříjemnost přestála bez inkasované branky.

V začátku závěrečné třetiny se do šance dostal Písařík, který ale bekhendem přestřelil Paclovu branku. Ve 45. minutě se do další litvínovské akce dostali Mical s Trübenekrem, kdy ujeli dva na jednoho. První jmenovaný se rozhodl vystřelit, ale z kruhu našel jen připraveného Pacla. Chvíli na to na druhé straně Houfek vybízel Tulačku k teči, kotouč ale letěl mimo branku. Tlak hostí ale pokračoval, když Marcelovu střelu tečoval Mašek, kotouč si ale pohlídal Soukup.

V polovině závěrečné třetiny ujel Válek po mantinelu a zakončoval z kruhu, našel ale jen Paclovu lapačku. V 52. minutě ujel Písařík sám na Pacla, byl ale hákovaný Kubíkem a tak si Litvínov zahrál dvě minuty přesilové hry. Černožlutí nesehráli tuto početní výhodu vůbec špatně, ale k brance litvínovská snaha nevedla. V 57. minutě zvýšila Plzeň svůj náskok na 4:1, kdy pěknou kombinaci zakončil za záda Soukupa Jiří Kepka.

Minutu na to se ale Písařík se Zdeňkem dostali do přečíslení dva na jednoho a párkrát si vyměnili puk. Poslední nahrávka před odkrytou branku ale Písaříkovi nesedla a puk skončil v rohu kluziště. V úvodu poslední dvouminutovky zápasu odjel Soukup na střídačku a Litvínov to zkusil se šesti bruslaři. To se mu vyplatilo, protože zásluhou Pavla Písaříka snížil náskok Plzně na 2:4. Po vhazování se Soukup opět vydal na střídačku, ale Kepka zachytil nepřesnou rozehrávku černožlutých, nahrál Patriku Marcelovi, který do prázdné branky potvrdil vítězství Plzně.

Ohlasy trenérů

Radek Mrázek (HC Litvínov):Mohu akorát soupeři pogratulovat k zisku tří bodů. Byli jsme dnes po těch bodech málo hladoví a rozhodl především důraz v obou předbrankových prostorách. Z rohu se zápasy nevyhrávají.

David Bruk (HC Plzeň 1929): Utkání bylo do poloviny vyrovnané. Byli jsme šťastnější v tom, že jsme uspěli v přesilové hře a odskočili na 3:1. Zápas se lámal v tom, když jsme dostali čtyři minuty a podařilo se nám to ubránit. Vítězství jsme potřebovali, protože jsme dostali šest branek od Chomutova a nutně jsme potřebovali body.