JUN: MBL - PLZ 0:8

Skvěle! Junioři osmi brankami deklasovali Mladou Boleslav a jsou první!

Junioři: BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929 0:8 (0:4, 0:3, 0:1). Plzeňská juniorka perfektně zvládla dohrávku devátého kola. Na ledě Boleslavi se vůbec neostýchala a domácí potupila osmi brankami, navíc Pacl v brance hostů neinkasoval. A tak se indiáni vyhoupli na první místo tabulky!

BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929

0:8
0:4, 0:3, 0:1

Branky a nahrávky: 6. Vlček (Přikryl, Kopta), 8. Mašek F. (Schleiss), 12. Michel (Moravčík), 17. Holý (Přikryl, Vlček), 23. Rajal (Holý, Kopta), 25. Přikryl, 31. Langer (Uhlík), 43. Vlček (Kopta, Přikryl). Rozhodčí: Jechoutek – Svoboda, Ledinský. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 61. Střely na branku: 40:26.

BK Mladá Boleslav

Ašenbrenner (12. Pechek) – Bartoš, Souček, Mašek J., Hes, Šťáva, Hřebíček, Nedbal – Volf, Ďurač, Marek, Chvátal, Borovec, Frolík, Pätoprstý, Školoud, Smrčka, Sonnek, Kuchta.

HC Plzeň 1929

Pacl (Kuneš) – Marcel, Kubík, Hanus, Moravčík, Holý, Houfek – Pejchar, Kopta, Mašek F., Schleiss, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Přikryl, Uhlík, Tulačka, Langer, Vlček, Kepka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 40 0 40 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vladimír Hanus 0 0 0 0 0
Jan Holý 1 1 2 3 0
Jakub Houfek 0 0 0 1 4
Jiří Kepka 0 0 0 1 0
Ondřej Kopta 0 3 3 3 0
Richard Kristl 0 0 0 1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 2 0
Matěj Langer 1 0 1 1 0
Patrik Marcel 0 0 0 2 2
Filip Mašek 1 0 1 1 0
David Michel 1 0 1 1 0
Michal Moravčík 0 1 1 1 2
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Matěj Polata 0 0 0 1 2
Roman Přikryl 1 3 4 3 0
Pavel Rajal 1 0 1 3 0
Jan Schleiss 0 1 1 1 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 1 0
Jiří Uhlík 0 1 1 1 0
Filip Vlček 2 1 3 2 0

komentář

Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří nejprve přečkali bez úhony oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě, aby vzápětí v 6. minutě udeřili. To se do střely opřel Filip Vlček. Hosty o necelé dvě minuty později podruhé rozradostnil Filip Mašek, jehož pokus také našel směr až do sítě. Západočeši byli dost při chuti a často snadno pronikali do boleslavského obranného pásma, což se jim vyplatilo opět ve 12. minutě, když zakončoval bez větších potíží David Michel. Domácí celek na to reagoval výměnou brankářů, ovšem nový strážce svatyně potřebný impuls nedodal. Boleslav se totiž po dvou faulech dostala pod ohromný tlak ve dvojnásobném oslabení. To sice dokázala přečkat, ale na konci trestu druhého hráče v 17. minutě už inkasovala počtvrté, když se pohotově trefil k tyči za dobře stíněného gólmana Jan Holý. Indiáni byli i nadále při chuti, ale to už zazněla siréna ukončující první třetinu.

Do druhého dějství vstoupili domácí s touhou něco s výsledkem udělat, ovšem vše přetnulo další vyloučení na straně domácích. To totiž nahozený kotouč usměrnil tečí do sítě Pavel Rajal. O dvě minuty bylo Bruslařům ještě hůř, když se při vlastním oslabení trefil v sólu Roman Přikryl, pro něhož byl roztažený Pechek lahůdkou. Vzápětí dostali domácí také možnost zahrát si v pěti proti třem, ale otřeseni vývojem se nezmohli téměř na nic nebezpečného. Pouze Souček si vypracoval nebezpečnou šanci, kterou ovšem soupeř srazil do ochranné sítě. O pár minut později se vyznamenal plzeňský brankář při pokusu Kuchty, jenž mířil do poloodkryté klece a svou lapačkou zlikvidoval stoprocentní příležitost domácího celku. Ve 31. minutě pak hosté ujeli do brejku, v němž sice ještě neuspěli, avšak Matěj Langer dokázal vybojovaný kotouč zpoza brány dostat do sítě.

Následně hra trochu polevila, protože už nebylo s ohledem na výsledek moc o co hrát. Brankář hostů Pacl však opět vynikl, když zlikvidoval brejk Bruslařů dvou na jednoho. Do třetí části nastoupili hosté útočně naladěni a osmou trefou uzavřel skóre Filip Vlček. Vzápětí mohl snížit dobře postavený Frolík, jenže v mezikruží nedokázal udržet puk na hokejce a zakončit. I když se zápas prakticky jen dohrával, dokázala obě mužstva hokejově ještě předvést několik šancí. Hrálo se prakticky o to, zda Jindřich Pacl udrží čisté konto, anebo ne. Plzeňský brankář nakonec za svá záda nepustil nic. Posledních pět minut už hráčům trochu tekly nervy, ovšem sudím se dařilo vzniklé situace hasit ještě v zárodku, takže se neudálo nic nehokejového.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil, BK Mladá Boleslav: Výsledek hovoří za vše, i když si myslím, že za průběh utkání a předvedenou hru si ho nezasloužíme. Hráli jsme sice o 50 % lépe než s Libercem, rozhodly však naše individuální chyby, nulová produktivita a střelecká potence soupeře. Průběh utkání ovlivnil začátek, kdy jsme třikrát inkasovali ze tří střel. Čekají nás před reprezentační pauzou dva důležité zápasy a věřím, že k nim hráči přistoupí zodpovědně, a že maximálním nasazením a mravenčí prací urveme nějaká vítězství, abychom se psychicky zvedli. Věřím hráčům, že i když jsme hodně oslabení o zraněné hráče, že by nás to mělo semknout.

Václav Ruprecht, HC Plzeň 1929 V první řadě bych chtěl pochválit našeho brankáře, který díky dobrému výkonu vychytal nulu. V druhé řadě, první třetinu jsme hráli výborný hokej , kdy jsme si vypracovali náskok 4:0. Druhá i třetí třetina byla vyrovnanější, ale přesto jsme se prosadili. Mám takový dojem, že Mladá Boleslav dnes neměla střelce.