JUN: LIB - PLZ 1:5

Juniorka pěti brankami zkrotila Tygry

Juunioři: TJ Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929 1:5 (1:2, 0:1, 0:2). Plzeňská juniorka zvládla své utkání na severu Čech na jedničku. Aktivní hrou dostávala soupeře pod tlak, díky němuž se i brankově prosazovala. Domácí dokázali držet s nažhavenými indiány krok jen po první třetinu, pak náskok hostů jen a jen rostl.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929

1:5
1:2, 0:1, 0:2

Branky a nahrávky: 14. Svoboda (Havlín) – 9. Kristl (Tulačka, Michel), 20. Přikryl (Pejchar), 30. Tulačka (Michel, Holý), 57. Kepka (Indrák, Kubík), 60. Mašek (Moravčík, Kepka). Rozhodčí: Škrobák, Smitka – Frodl, Charvát. Vyloučení: 3:2, navíc Kalfiř - 5 minut + OT do konce uktání. Bez využití. Diváci: 113. Střely na branku: 24:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.

Bílí Tygři Liberec

Vaněček – Mrázek, M. Šír, Arlt, Beránek, Havlín, Pálek, Zedek – Pilař, Langhammer, Hrníčko, Kalfiřt, Vlk, Svoboda, Boček, Mikyska, Žďárský, Havlas, Reiniš.

HC Plzeň 1929

Pacl – Marcel, Kubík, Moravčík, Hanus, Holý, Houfek – Pejchar, Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Indrák, Přikryl, Čadek, Tulačka, Langer, Uhlík, Kepka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 24 1 23 95,83 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vladimír Hanus 0 0 0 1 0
Jan Holý 0 1 1 0 0
Jakub Houfek 0 0 0 3 2
Miroslav Indrák 0 1 1 2 0
Jiří Kepka 1 1 2 2 0
Ondřej Kopta 0 0 0 0 27
Richard Kristl 1 0 1 0 0
Matyáš Kubík 0 1 1 0 0
Matěj Langer 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 0 0 1 0
Filip Mašek 1 0 1 1 0
David Michel 0 2 2 0 0
Michal Moravčík 0 1 1 2 0
Daniel Pejchar 0 1 1 1 0
Matěj Polata 0 0 0 1 0
Roman Přikryl 1 0 1 2 0
Pavel Rajal 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tulačka 1 1 2 0 0
Jiří Uhlík 0 0 0 0 0

komentář

Hned od začátku úvodní třetiny byli aktivnější hosté. První velkou šanci měl plzeňský Indrák, který dostal dobrou přihrávku před odkrytou branku, ale gólman Vaněček se stihl přesunout. Chvíli na to pálil Rajal, ale skákavý puk nedopravil do klece. Plzeňští nepouštěli své soupeře k velkým akcí, proniknout se sice snažil Langhammer, ale o puk přišel. Aktivitu zúročili Západočeši v deváté minutě v gól, když po závaru dopravil puk do branky Richard Kristl – 0:1.

O pět minut později však bylo srovnáno. Puk se odrazil k nekrytému Danielu Svobodovi, který už měl snadnou práci – 1:1. Chvíli po gólu se strhla bitka za brankou domácích, kdy se do sebe pustili Kalfiřt s Koptou a po nerozhodném boji oba vyfasovali pětiminutové tresty plus osobní tresty do konce utkání. V osmnácté minutě mohl navyšovat Holý, ale přestřelil branku. Pokus o navýšení se však těsně před koncem třetiny povedl Romanu Přikrylovi, jenž z těsné blízkosti prostrčil puk za Vaněčkova záda – 1:2.

Do prostřední dvacetiminutovky nastoupil Liberec poněkud lépe. Pilař vysunul do útoku Svobodu, ten svou šanci nezužitkoval. Boček pak nedokázal skórovat zpoza branky. Tygři zahrozili i v oslabení, když se do úniku vydal Langhammer, ten se tvrdě srazil s gólmanem Paclem. Další gól padl opět na straně hostů, když po rychlé kombinaci nekompromisně zakončil Vojtěch Tulačka a Plzeň měla dvoubrankový náskok.

Šanci vstřelit alespoň kontaktní gól měl Langhammer, prudkou střelu si málem do branky srazil gólman. Další domácí akci vymýšleli Vlk se Svobodou, ovšem neporozuměli si v kombinaci. Ke konci druhé třetiny se snažil ještě uniknout Boček, ale byl zastaven obranou Západočechů.

Závěrečná periody moc hokejové krásy nepřinesla. Plzeň si hájila svůj náskok, Tygři zase chtěli střílet góly, ale ve výsledku to bylo pouze hokej nahoru-dolů. V příležitosti se ocitl Moravčík, který mohl protečovat puk do branky, ale minul. V 45. minutě pronikl k liberecké kleci Pejchar, toho ale zbrzdila mnohočlenná bránící linie domácích. Na druhé straně pak dvakrát na beton narazil puk z hole Mikysky.

Aktivní byl i plzeňský Indrák, který dvakrát nechal vyniknout Vaněčka. Na druhé straně zkoušeli skórovat Žďárský s Langhammerem. Čas se postupně krátil a začínalo být pomalu jasno o vítězi, což utvrdil ještě Jiří Kepka, který se trefil z druhé vlny – 1:4. Jednu z posledních libereckých šancí měl Hrníčko, neproměnil však a hosté v poslední minutě přidali ještě jeden zářez. Filip Mašek sebral odražený puk a zpečetil tak výhru svého týmu na 5:1.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Až na ten výsledek jsme o tolik horší nebyli. Všechny branky padly po individuálních chybách, jedna v oslabení. Nebyli jsme však tak důrazní jako Plzeň, oni více bruslili, my jsme se nemohli dostat do zakončení. V tom byl největší rozdíl, Plzeň zaslouženě vyhrála.

Václav Ruprecht (HC Plzeň 1929): Utkání se mi hodnotí velice kladně, protože jsme byli po všech stránkách lepší, v herních činnostech jednotlivců, vyhrávali jsme osobní souboje. Dařilo se nám v zakončování a přesilových hrách. Dnes tedy samá superlativa na naše mužstvo.