JUN: PLZ - ZLN 1:2

Junioři neuhájili vedoucí pozici v tabulce a doma ševcům podlehli

Junioři: HC Plzeň 1929 – PSG Zlín 1:2 (0:1, 0:1, 1:0). Bitvu o čelo tabulky nabídl zápas mezi juniory Plzně a Zlína. Oba týmy od sebe v tabulce dělily pouhé dva body a podle toho se také zápas vyvíjel. Pohledný hokej s šancemi na obou stranách nakonec dopadl lépe pro Zlínské, kteří vyhráli nejtěsnějším rozdílem po výsledku 1:2.

HC Plzeň 1929 - PSG Berani Zlín

1:2
0:1, 0:1, 1:0

Branky a nahrávky: 54. Holý (Přikryl, Vlček) – 6. Mika (Matula), 25. Popelka (Mika, Matula). Rozhodčí: Hornáček – Jílek, Štofa. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 39:23. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

HC Plzeň 1929

Pacl (Kuneš) – Holý, Rajal, Marcel, Kubík, Houfek, Moravčík, Hanus – Kopta, Přikryl, Vlček, Kepka, Mašek, Pejchar, Michel, Tulačka, Langer, Uhlík, Kristl, Schleiss, Polata

PSG Berani Zlín

Svoboda (Stojar) – Řezáč, Andrýsek, Buchta, Zbořil, Talán, Stuchlík, Kužílek, Macharáček – Mika, Matula, Sedláček, Kovařík, Popelka, Zaremba, Gremlica, Karola, Haničinec, Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl, Stránský

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 58 21 2 19 90,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vladimír Hanus 0 0 0 -1 0
Jan Holý 1 0 1 0 0
Jakub Houfek 0 0 0 -1 0
Jiří Kepka 0 0 0 0 0
Ondřej Kopta 0 0 0 0 0
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Matěj Langer 0 0 0 -2 0
Patrik Marcel 0 0 0 -1 2
Filip Mašek 0 0 0 0 0
David Michel 0 0 0 -2 0
Michal Moravčík 0 0 0 -1 0
Daniel Pejchar 0 0 0 0 2
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 1 1 0 2
Pavel Rajal 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -2 0
Jiří Uhlík 0 0 0 0 0
Filip Vlček 0 1 1 0 2

komentář

Úvod utkání sice nabídl domácím přesilovou hru, ti se ale prosadit nedokázali a krátce po jejím vypršení navíc sami inkasovali. Zlín poslal do vedení snad z první vážnější šance Vít Mika, který z blízkosti propasíroval kotouč za Jindřicha Pacla. Krátce na to se navíc plzeňský gólman vyznamenal proti parádní střele Kovaříka. Ta mířila přesně do horního rohu jeho branky, Pacl ji však dokázal vyrážečkou vytěsnit. Po chvíli se osmělili také domácí, Uhlík ale křižnou přihrávku před branku nezužitkoval a napálil jen přesouvajícího se Svobodu.

Druhá dvacetiminutovka začala pěkně zostra. Nejprve pálili Kepka s Maškem, následně Pacla pořádně prověřil zlínský Řezáč. To ještě dokázal plzeňský gólman zasáhnout, o pár vteřin později už ale podruhé kapituloval. Opět zaúřadovala stejně jako před první brankou dvojice Mika–Matula, tentokráte však ještě přizvali do kombinace zakončujícího Michala Popelku, který využil jejich parádní práce a střelou z brankoviště do zcela prázdné branky navýšil vedení zlínského týmu.

Plzeň se stejně jako v první části dostávala do hry pozvolna, i její hráči si ale připravili nějaké dobré příležitosti. Filip Vlček se dostal do dobré pozice krátce před vypršením poloviny hrací doby, jako by byl ale sám překvapen z toho, kolik prostoru se mu před Svobodou naskytlo, až pozapomněl zakončit. S pukem vyjel z ideálního prostoru před brankou do ostrého úhlu, odkud už Svobodu téměř nemohl prostřelit.

Domácí tedy museli v poslední třetině umazat dvoubrankové manko, aby mohli pomýšlet na bodový zisk a začali o poznání aktivněji než v předchozích třetinách. Nejprve se dostal ke střele mezi kruhy Tulačka, Svoboda ale vytáhl výborný zákrok lapačkou a puk ve vzduchu lapil. Následně se postaral o další zajímavou situaci Schleiss, který se díky svým technickým dovednostem zbavil dvojice bránících hráčů a předložil puk opět Tulačkovi. Už to vypadalo, že tentokráte se plzeňský útočník nemýlil a napálil puk do odkryté branky. Rozhodčí si ale vzali chvilku na poradu a nakonec usoudili, že puk se odrazil zpět do hry od vnější brankové konstrukce, a nepřešel tedy za Svobodova záda.

Hosté následně pohrdli dvojnásobnou přesilovou hrou a mohli ještě litovat, obyčejnou přesilovku na druhé straně totiž zužitkoval sedm minut před sirénou Jan Holý, který tak vykřesal pro indiány naději na vyrovnání. Tím spíše, že se po chvíli naskytla domácím příležitost při další přesilové hře. Přestože ji však až na čtyři vteřinky strávili prakticky celou v útočné třetině, k nějaké větší šanci se nedostali a ani závěrečná hra bez brankáře už na výsledku nic nezměnila.