JUN: PLZ - CHM 3:4sn

Piráti dokázali uloupit dva body

Plzeň - Junioři: HC Plzeň 1929 - Piráti Chomutov 3:4 po nájezdech (2:2, 0:1, 1:0 - 0:0). Indiáni dokázali vybojovat bod v samotném závěru utkání, následně ovšem nezvládli nájezdy. V zajímavém utkání se třemi finálními přihrávky blýskl Miroslav Indrák.

HC Plzeň 1929 - Piráti Chomutov

3:4sn
2:2, 0:1, 1:0 - 0:O

Branky a nahrávky: 7. Michel (Indrák, Kristl), 12. Holý (Indrák, Kristl), 59. Pejchar (Indrák, Holý) – 4. Havel, 17. Novák (Kämpf), 34. Kämpf (Huňady), rozh. náj. Kämpf. Rozhodčí: Šindler – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

HC Plzeň 1929

Pacl (Karafiát) – Marcel, Kubík, Hanus, Moravčík, Holý, Houfek – Pejchar, Kopta, Mašek, Schleiss, Kristl, Polata, Michel, Indrák, Přikryl, Uhlík, Tulačka, Langer, Vlček, Kepka.

Piráti Chomutov

Dvořák (Maštalířský) – Michálek, Havel, Szathmáry "C", Šulák "A", Černý, Drobný, Tejnor – Novák J., Kämpf, Novák L., Vrána, Peštulka "A", Huňady, Janák, Paleček, Bednář, Šťovíček, Ringler.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 64 37 3 34 91,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vladimír Hanus 0 0 0 -1 0
Jan Holý 1 1 2 2 0
Jakub Houfek 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 3 3 2 0
Jiří Kepka 0 0 0 -1 0
Richard Kristl 0 2 2 1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Matěj Langer 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 0 0 1 0
Filip Mašek 0 0 0 1 2
David Michel 1 0 1 1 0
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
Daniel Pejchar 1 0 1 1 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 0 6
Jan Schleiss 0 0 0 -1 2
Jiří Uhlík 0 0 0 0 0
Filip Vlček 0 0 0 0 2

komentář

Do zápasu lépe vstoupili domácí, kteří svého soupeři zatlačili před vlastní bránu, ovšem chyběla střelba. Hosté se brzy oklepali a udeřili. Pěknou střelou se prezentoval Radek Havel – 0:1! Západočechy obdržená branka nabudila ještě více a brzy srovnali stav. Indrák dostal příhru na pravý kruh, udělal pár kroků k brance a nalezl u druhé tyče najíždějícího Davida Michela, kterému stačilo pouze trefit zařízení - 1:1! Po chvilce mohl dokonce poslat svůj tým do vedení Schleiss, jenže sám před Dvořákem neuspěl a následnou dorážkou poloodkrytou klec z ostrého úhlu netrefil. Hostům se záhy dostalo početní výhody, jedinou šancí však byla Havlova rána od modré, kterou Pacl ukryl do lapačky. Jen co se modrobílí dostali do plného stavu, pohnuli skórem. Indrák zavezl touš do pásma a nalezl za modrou najetého Jana Holého, jenž z první vymetl pavučinky v pravého horním růžku - 2:1! Hosté následně přidali na otáčkách. Nejprve jedovatě pálil na vzdálenější tyč z levého kruhu Vrána, po chvilce se po rychlém ťukesu zjevil sám před domácí svatyní Paleček, ale s oběma situacemi si plzeňský gólman poradil na jedničku. Za Západočechy odpověděl Uhlík, ale podobně jako o chvilku později Huňady netrefil bránu. Když už se zdálo, že vedení domácím vydrží do první přestávky, udělali indiáni v obraně hrubku. David Kämpf obdržel příhru na brankoviště a přestože byl strážen hned třemi protivníky, dokázal nadvakrát vyrovnat výčet úvodní třetiny - 2:2!

Prostřední dějství začalo tlakem Plzně, kterému dopomohlo i vyloučení. Nejprve Kepku z vrcholu kruhu vychytal Dvořák, svými ranami od modré neuspěli ani Marcel s Holým. V dobré šanci pak míjí Mašek. Za hosty odpověděl Kämpf pěknou střelou přes obránce, ovšem Paclova lapačka byla rychlejší. V polovině utkání se pak lámal chleba. Domácí dostali předlouhou dvojnásobnou přesilovku, jenže Dvořák nemusel ani jednou zasahovat. Z pěti střel z dobrých pozic totiž indiáni vždy minuli. A Chomutov tak trestal. Jen co se dostal do plného stavu, obdržel po rychlém ťukesu touš mezi kruhy David Kämpf a zamířil přesně mezi betony Pacla - 2:3! Závěr třetiny byl pak spíše ve znamení vyloučení, kdy ovšem ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat nadějnou příležitost.

Hosté vstoupili do posledního dějství s více než tři minuty dlouhou početní výhodou, ovšem naložili s ní prachbídně. Zahrozili tak domácí. Kristl obdržel křižnou příhru z kruhu na kruh, ale z první trefil pouze přemisťujícího se Dvořáka. Na druhé straně se protáhl až před domácího gólmana Vrána, ale na zakončení byl již příliš blízko. Za nedlouho poté se v dobré pozici ocitl Kristl, když ujížděl z levé strany sám na Dvořáka, ten ho ovšem vychytal. Stejný hráč se za pár minut dostal i k dorážce na brankovišti, ovšem smůla se ho držela i nadále. Indiáni se však vyrovnání přeci jen dočkali. Kristl dnes třetí finální příhrou našel mezi kruhy Daniela Pejchara, který při hře v šesti trefil poodkrytou klec - 3:3!

A protože prodloužení příliš šancí nepřineslo, rozhodl až v nájezdech jediný úspěšný exekutor David Kämpf – 3:4!