JUN: PLZ - MBL 3:4p

Junioři ztratili náskok dvou branek a mají jen bod

JUN: PLZ - MBL 3:4p - Plzeň - Plzeňská juniorka se představila poprvé po vánoční přestávce v rámci NOEN extraligy a za soupeře měli předposlední hokejisty z Mladé Boleslavi. Ti přijeli do Plzně bez přehnaného respektu a hned v úvodu se ujali vedení. Plzni se povedlo obrat na 3:1 a za toho stavu začala třetí třetina. Plzeňští junioři poslední část nezvládli, dvakrát inkasovali a třetí pak přišel v prodloužení.

HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav

3:4p
2:1, 1:0, 0:2 - 0:1

Branky a nahrávky: 5. Tulačka (Michel, Marcel), 12. Michel (Houfek), 25. Kristl (Michel, Marcel) – 1. Kuchta (Šťáva, Bernad), 42. Ďurač (Sonnek), 58. Volf (Sonnek, Šťáva), 63. Souček (Bjakov, Kotala).
Rozhodčí: Pražák – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 8:11. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 49. Střely na branku: 30:35. Průběh utkání: 0:1, 3:1,3:4.

HC Plzeň 1929

Karafiát – Marcel, Kubík, Kohel, Moravčík, Hanus, Holý, Houfek – Pejchar, Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Přikryl, Uhlík, Čadek, Tulačka, Kepka.

BK Mladá Boleslav

Tomšů (25. Pechek) – Souček, Plíšek, Kulhánek, Hes, Bernad, Kurka, Šťáva, Nedbal – Pätoprstý, Bjakov, Ďurač, Marek, Zajíc, Chvátal, Podsedníček, Volf, Kotala, Smrčka, Sonnek, Kuchta.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Karafiát 62 35 4 31 88,57 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Čadek 0 0 0 0 0
Vladimír Hanus 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 -2 2
Jakub Houfek 0 1 1 0 2
Jiří Kepka 0 0 0 -1 0
Ondřej Kopta 0 0 0 -1 0
Richard Kristl 1 0 1 -1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 -1 2
Patrik Marcel 0 1 1 -2 2
Filip Mašek 0 0 0 -2 2
David Michel 1 2 3 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Daniel Pejchar 0 0 0 -1 2
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 -1 2
Pavel Rajal 0 0 0 -1 2
Vojtěch Tulačka 1 0 1 0 0
Jiří Uhlík 0 0 0 -1 0

komentář

Plzeňští junioři nevstoupili do utkání zrovna ideálně, hned při prvním střídání totiž pustili svého soupeře do vedení. Petr Kuchta se protáhl skrze plzeňské obránce a při signalizované výhodě propálil Karafiáta. Indiáni se ale nezalekli a hned při první přesilovce už po několika minutách zásluhou Vojtěcha Tulačky vyrovnali.

Hra nabrala pořádné tempo a hosté se mohli vrátit do vedení při vlastní početní výhodě. Karafiát ale předvedl proti Markovi výborný zákrok, a tak udeřili opět domácí. David Michel dobře tečoval Houfkovu ránu a po asistenci u prvního gólu svého týmu si připsal také vstřelenou branku.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili Plzeňané lépe než do té první. Vyvarovali se inkasované branky po úvodním buly, opět ale sami skórovali při přesilovce. Opět zafungovala jako u první branky kombinace po ose Marcel – Michel, tentokráte akorát zakončoval namísto Tulačky Michal Kristl. Hosté si ihned po třetí brance Plzně vybrali oddechový čas a sáhli ke střídání v brankovišti.

Zbytek prostřední části se dohrával převážně v nestandardním počtu hráčů na ledě. Jen co skončila přesilovka jednomu týmu, hned se naskytla stejná příležitost také soupeři. Přestože to takhle pokračovalo až do sirény, ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat větší šanci a Plzeň si tak držela do třetí části dvougólový náskok.

I na začátku třetí třetiny si zahráli domácí hokejisté přesilovou hru, namísto další branky a uklidnění přišel ale zásah na druhé straně. Při vlastním oslabení se totiž poněkud překvapivě trefil Ivan Ďurač a vrátil svůj tým do hry.

Plzeňané mohli odpovědět při dvouminutové početní výhodě 5 na 3, Pechka ale překonat nedokázali a v závěru utkání po rostoucím tlaku hostů přišel zákonitý trest. Lukáš Volf dostal příliš prostoru a přesnou trefou pod vyrážečku poslal zápas do prodloužení.

V něm Mladoboleslavští dokonali obrat. Zhruba v polovině nastaveného času se trefil Jaroslav Souček a rozhodl o vítězství Středočechů.

Ohlasy trenérů

Václav Ruprecht (trenér Plzně): „Zdálo se nám, že Boleslav byla dnes celý zápas lepší bruslařsky. My jsme se dnes hodně hledali, byli jsme většinou všude pozdě a Boleslav nás snad přestřílela. Dnes to byl první zápas po přestávce a většinou ty týmy se trochu hledají. Gól v oslabení Boleslav nakopl, ale více asi přes dvě minuty ubráněné přesilovky pět na tři. Když mužstvo nedá gól v přesilovce pět na tři, tak si nezaslouží vyhrát.“