JUN: PLZ - LIB 2:3sn

Junioři opět berou po nadějném průběhu utkání jediný bod

Junioři: HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec 2:3 po nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0). Plzeňští junioři sehráli s Libercem pohledné utkání, ve kterém dokonce dvakrát vedli, v poslední minutě ale hosté díky tečované střele od modré vyrovnali a na nájezdy sebrali indiánům i druhý bod.

HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec

2:3sn
0:0, 1:1, 1:1 – 0:0

Branky a nahrávky: 23. Kepka (Indrák, Kubík), 46. Přikryl (Indrák) – 37. Psota (Havlín), 60. Havlas (Havlín, Jandejsek), rozh. náj. Ordoš. Rozhodčí: Lacina – Vavruška, Černý. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

HC Plzeň 1929

Karafiát (Kuneš) – Marcel (A), Kubík, Kohel, Hanus, Moravčík, Holý, Houfek (A) – Pejchar (C), Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Indrák, Přikryl, Čadek, Tulačka, Kepka

Bílí Tygři Liberec

Vaněček (Stezka) – Boček, Pálek, Šír, Mrázek (C), Jandejsek, Havlín, Zedek – Psota (A), Dlouhý, Pilař, Žďárský, Havlas, Kalfiřt, Hrníčko, Ordoš, Langhammer, Belovič, Vlk

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Karafiát 65 35 2 33 94,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Holý 0 0 0 -1 2
Jakub Houfek 0 0 0 0 2
Miroslav Indrák 0 2 2 0 0
Jiří Kepka 1 0 1 0 0
Ondřej Kopta 0 0 0 -1 0
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 0 0 0 4
Filip Mašek 0 0 0 -1 0
David Michel 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Daniel Pejchar 0 0 0 -1 0
Roman Přikryl 1 1 2 0 0
Pavel Rajal 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 2

komentář

Oba týmy vstoupili do utkání ve velkém tempu, dlouho se však ani jednomu střelecky nedařilo. Nejprve se před Karafiátem nezorientoval Bílý tygr Vlk, následně si neporadil při samostatném úniku indián Michel. V první třetině byl úvodní brance nejblíže zřejmě Jandejsek, který se prosmýkl kolem domácích beků po levém křídle, střelou zápěstím ale rozezvučel jen vzdálenější tyč plzeňské branky.

Plzeňané dokázali zužitkovat početní výhodu v úvodu druhé části, když se po nádherné kombinaci trefil do odkryté branky Jiří Kepka1:0. Hned vzápětí mohl navíc ještě navýšit vedení Západočechů Kopta, který byl v gólové šanci faulován a dostal k dispozici výhodu trestného střílení, při něm si ale neporadil a Vaněčka nepřekonal.

Plzeňané pak naopak doplatili na vlastní nedisciplinovanost. Liberečtí dostali k dispozici ve zbytku druhé třetiny čtyři přesilové hry a přestože se jim tato herní varianta příliš nedařila, vyrovnat dokázali. Matěj Psota dorážel do odkryté branky nepřesnou ránu Havlína – 1:1.

I v závěrečné části využili domácí přesilovou hru a opět se ujali vedení. Roman Přikryl dostal v útočném pásmu příliš času a volného prostoru, čehož dokázal využít, vybruslil si na střed a tvrdou přesně cílenou střelou propálil Vaněčka – 2:1.

Dlouho to nevypadalo na nějaký závěrečný tlak Liberce, který navíc krátce před koncem málem ještě jednou inkasoval po šanci Kopty, nakonec se však Severočeši přece jen prosadili. Havlín nahazoval od modré a Vojtěch Havlas ztečoval kotouč za Karafiáta – 2:2!

V prodloužení se žádný z týmů do další šance nedostal, a tak musela rozhodnout až nájezdová loterie. Matěj Psota s Janem Ordošem překonali plzeňského brankáře, to na hostujícího Vaněčka vyzrál jen Pejchar. Hosté se tak vracejí do Liberce po výtečném závěru utkání se dvěma body a Plzni zůstává jediný.

Ohlasy trenérů

Václav Ruprecht (Plzeň): Po včerejším matném výkonu proti Mladé Boleslavi jsme se rapidně zlepšili. To utkání se pro nás vyvíjelo poměrně dobře. Dalo se čekat, že nepadne moc branek. My jsme vedli až do poslední minuty, kdy hosté vyrovnali díky gólu, který ani nemusel padnout, ale to se stává. Ty penalty, to už je vždycky loterie. Chtěl bych pochválit našeho brankáře Karafiáta, který převedl velice dobrý výkon.

Petr Haken (Liberec): Myslím si, že to utkání bylo vyrovnané a ta remíza po šedesáti minutách je asi spravedlivá. Měli jsme sice štěstí, když se nám podařilo v poslední minutě vyrovnat, ale myslím, že jsme si to zasloužili. To prodloužení a nájezdy už je pak vždycky o štěstí, ale ty dvě penalty jsme prostě provedli lépe a hráčům můžu jen pogratulovat. V tom utkání plnili věci, které jsme si řekli, a já jsem rád, že jsme tady ty dva body získali.