JUN: CEB - PLZ 2:1

Juniorka těsně prohrála na jihu

Junioři: HC České Budějovice - HC Plzeň 1929 2:1 (1:0,1:0, 0:1). V na branky skoupém utkání indiáni těsně podlehli na jihu Čech tamnímu celku Českých Budějovic, když se do střeleckých listin zapsal jen Ondřej Kopta.

HC České Budějovice - HC Plzeň 1929

2:1
1:0,1:0, 0:1

Branky a nahrávky: 17. Samohejl (Pašek, Piegl), 37. Prokeš (Pašek, Piegl) – 46. Kopta (Slavík). Rozhodčí: Jakub Hornáček, Milan Štofa, Milan Jindra. Vyloučení: 9:6. Využití: 2:1. Diváci: 89. Střely na branku: 23:43.

HC České Budějovice

Gába – Škopek, Pícha, Janásek, Kadlec, Břečka, Piegl, Malovec – Švec, Prokeš, Smejkal, Záhora, Michálek, Ciboch, Vácha, Březina, Suchánek, Bílek, Pašek, Samohejl.

HC Plzeň 1929

Karafiát – Kubík, Kohel, Hanus, Slavík, Houfek – Pejchar, Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Přikryl, Uhlík, Čadek, Tulačka, Langer, Kepka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Karafiát 57 23 2 21 91,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Čadek 0 0 0 0 0
Vladimír Hanus 0 0 0 0 0
Jakub Houfek 0 0 0 0 0
Jiří Kepka 0 0 0 0 2
Ondřej Kopta 1 0 1 0 0
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Filip Mašek 0 0 0 0 2
David Michel 0 0 0 0 2
Daniel Pejchar 0 0 0 0 2
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 0 0
Pavel Rajal 0 0 0 0 2
Jakub Slavík 0 1 1 0 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 0
Jiří Uhlík 0 0 0 0 2

komentář

Budějovičtí junioři hrají svoje play-of v každém zápase do konce základní části. Bylo tomu tak i v zápase s Plzní na svém ledě. Hostům patřila první desetiminutovka a domácím pak druhá. Oba týmy hodně bruslily a bojovaly o každý puk. Ze snahy pak pramenily nepřesnosti a tak oba brankáři neměli až tolik práce. Plzeňští předvedli perfektní zámek při přesilovce, ale bez střel. Domácí při přesilovce trefili tyčku po střele Davida Bílka. Na druhé straně neměl Gába vážnější zákrok. Jihočeši pak dali branku v další přesilové hře, kdy Václav Pašek našel volného Pavla Samohejla a ten usměrnil puk do odkryté branky. První část byla vyrovnaná, ale šanci měli přeci jen o něco více domácí.

Na začátku druhé dvacetiminutovky rozhodčí často vylučoval a hra pak ztrácela na plynulosti. Obě mužstva často přerušovala hru a čekala na návrat vyloučených hráčů. První velkou šanci měl Pavel Samohejl, který vybojoval puk a našel Radka Prokeše, který mu nahrávku vrátil. Před Samohejlem zívala prázdná branka, ale puk mu sjel z hokejky a trefil jen brankáře. Na druhé straně musel Gába dvakrát likvidovat nájezd Jiřího Kepky a střelu Jakuba Houfka. Skvělý zákrok musel vytasit po střele Vojtěcha Tulačky, kdy puk vyrážel jen okrajem lapačky nad branku. Na druhé straně jel Jiří Smejkal sám na branku, ale netrefil. Budějovičtí pak hráli dlouhou přesilovku pět na tři, která se jim nedařila. Když už byli hosté ve čtyřech, dokázal Radek Prokeš trefit puk po ledě za záda Karafiáta. Západočeši se pak snažili alespoň snížit, ale většinou je zastavil skvělý domácí gólman David Gába.

Třetí část byla jedním slovem skvělá. Nejprve mohli domácí přidat třetí branku po kombinaci Smejkala se Švecem, ale prvně jmenovaný prováhal. Pak byl opět vyloučen brankář Gába(potřetí v zápase) a hosté bušili do domácí obrany co to dalo. Jihočeši hráli obětavě a padali do střel. Co prošlo chytil Gába. Nakonec se dostal Ondřej Kopta k odraženému puku a přeci jen skóroval. Od té chvíli Plzeňští útočili a stříleli, ale domácí obranná hráz a Gába vše pochytali. Ani v útoku to domácí nezabalili, ale spíše šlo o narušování rozehrávky Plzně. Plzeňské šance přibývaly, ale Gáby držel. Tři minuty před koncem začala hrát Plzeň bez brankáře. Pomohlo jí i vyloučení Škopka, ale přes veškerou snahu se jí vyrovnat nepodařilo. Budějovičtí dali do zápasu všechno a body berou zaslouženě.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Formánek, trenér HC České Budějovice: Sledovali jsme vyrovnané utkání, které rozhodly standartní situace. My jsme využili dvě přesilovky a soupeř jen jednu. Nesmírná bojovnost a tradičně výborný brankář Gába. Zlaté body.

Václav Ruprecht, trenér HC Plzeň 1929: Dnešní utkání rozhodly přesilové hry, když domácí dali dva góly a my jen jeden. V situacích pět na pět si myslím, že jsme byli lepší a měli jsme více šancí. Dnešní vítězství vychytal brankář Gába.