JUN: PLZ - OLO 4:2

Juniorka doma zvítězila nad Olomoucí

Junioři: HC Plzeň 1929 – HC Olomouc 4:2 (1:0, 3:0, 0:2). Plzeňští junioři si konečně připsali před vlastními diváky po delší době výhru. Na ledě ČEZ Arény jednoznačně přehráli hosty z Olomouce 4:1, když se o branky postarali Uhlík, Přikryl, Mašek a Marcel. Olomoucké musela po cestě domů mrzet dlouhá řada neproměněných přesilových her.

HC Plzeň 1929 - HC Olomouc

4:2
1:0, 3:0, 0:2

Branky a nahrávky: 3. Uhlík (Zimmermann), 33. Přikryl (Holý), 36. Mašek (Kubík), 39. Marcel (Michel) – 45. Jergl (Kreigher, Škůrek), 60. Bauer (Brandýs). Rozhodčí: Souček - Štofa, Zavřel. Vyloučení: 11:4. Využití: 0:1. Diváci: 72. Střely na branku: 39:35.

HC Plzeň 1929

Pacl (Kuneš) – Marcel, Kubík, Kohel, Hanus, Holý, Houfek, Slavík – Zimmermann, Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Přikryl, Uhlík, Čadek, Tulačka, Kepka.

HC Olomouc

Kochta (Slezák) – Škůrek, Hradil, Kraigher, Soukal, Rašner, Nesvadba, Brandýs – Markl, Bauer, Fibrich, Jergl, Kocián, Rajnoch, Králík, Ostřanský, Beták, Zezula, Konečný, Hánl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 35 2 33 94,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Holý 0 1 1 1 6
Jakub Houfek 0 0 0 1 0
Jiří Kepka 0 0 0 1 2
Ondřej Kopta 0 0 0 1 2
Richard Kristl 0 0 0 1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 1 0
Patrik Marcel 1 0 1 2 2
Filip Mašek 1 0 1 2 0
David Michel 0 1 1 1 0
Daniel Pejchar 0 0 0 1 0
Roman Přikryl 1 0 1 1 2
Jakub Slavík 0 0 0 0 2
Vojtěch Tulačka 0 0 0 1 0
Jiří Uhlík 1 0 1 0 0
Josef Zimmermann 0 2 2 1 2

komentář

Úvod utkání vyšel domácím na jedničku. Už po dvou minutách se ke střele od modré čáry dostal Josef Zimmermann, jehož pokus za záda Kochty dobrou tečí usměrnil Jiří Uhlík. Indiáni pak platili za aktivnější, nicméně jim v cestě stály časté nepřesnosti ve středním pásmu. A co hůře, chybovali v rozehrávce před Paclem. Ve dvanácté minutě mohl vyrovnat Kocián, ale plzeňský gólman obstál. Na druhé straně o sobě dali vědět Houfek a Holý, nicméně oběma bekům nesedla střela z první. V 17. minutě si Tulačka po brankovišti povodil Kochtu a bekhendem zamířil do odkryté části branky. Kochtovi nezbylo nic jiného, než alespoň natáhnout ruku s lapačkou a doufat, že plzeňský Tulačka trefí. A ten trefil. Závěr třetiny přinesl další nepřesnost v rozehrávce indiánů, kterou Olomoučtí opět nepotrestali, přestože dostali k dispozici více než tři střely. A tak jedinou odměnou byla alespoň přesilová hra po faulu Holého.

Jen co domácí přečkali oslabení, sami se hnali do útoku, jenže Kochta dál sám bránil znásobení plzeňského náskoku. Ustál jak Koptovu střelu od levého mantinelu, tak Kristlův pokus z mezikruží. V další olomoucké přesilovce dobře zamířil zleva nejproduktivnější Olomoučan Jergl, ale Pacl škrtl kotouč lapačkou, a zabránil tak vyrovnání. Jedno vyloučení pak stíhalo druhé. Hlavní sudí změnil metr posuzování zákroků a pískal všechny, byť jen hraniční zákroky. Rytmu zápasu to však neprospělo, a tak se hráči spíše vyrovnávali s trably se střídáním, které předvedli hosté. Ti místo čtyřech hráčů do pole poslali tři. To jen podtrhlo zmatky, které ostřejší metr způsobil. Trochu ve stínu toho se pak nesla druhá branka, jíž dosáhli už v plném počtu indiáni. Po střele Holého se před Kochtou odstartovala série dorážek, na jejímž konci se radoval Roman Přikryl ze sedmé letošní vstřelené branky. Indiáni pak ustáli oslabení ve třech proti pěti, které nakonec nemělo ani plánovanou délku 51 vteřin, neboť Olomoučtí znovu zamířili na trestnou lavici. Symbolicky pak třetí branka duelu padla ve hře čtyři na čtyři a při signalizovaném dalším trestu. To se psala 36. minuta a Kubík po levé straně přivezl puk do útočného pásma. Poté si najel na brankoviště, odkud vystřelil. Kochta jen vyrazil, a tak puk za jeho záda doklepl Filip Mašek. A aby toho na hosty nebylo málo, Patrik Marcel, reprezentační obránce do dvaceti let, od modré čáry zamířil krásně a přesně do horního růžku daleko mimo dosah Kochty. Po gólově nevýrazné první třetině si tak indiáni do kabin odnášeli už čtyřbrankový náskok.

Ve 43. minutě ujeli Zimmermann s Uhlíkem do situace dvou na jednoho. Prvně jmenovaný vzal odpovědnost na sebe a vypálil. Kochta byl na místě a puk zkrotil. Olomouc se dočkala v 45. minutě kýženého snížení. Ihned po buly v obranném pásmu hostů se hra obrátila na druhou stranu, a než se domácí zformovali, nejproduktivnější z olomouckého týmu Aleš Jergl vsítil svou třináctou branku v sezóně. Hosté se mohli na indiány dotáhnout ve svých přesilových hrách, kterých i ve třetí třetině měli dostatek. Nicméně nepřesnými rozehrávkami a nedobrým zpracováním sami sobě bránili ve vypracování šancí a indiánům značně usnadňovali práci. Naopak na druhé straně zahrozil Přikryl, jenž ale z ostrého úhlu minul Kochtovu klec. Olomoučtí se ještě dočkali kosmetické úpravy skóre, kdy Marcelův trest využil Dominik Bauer, a stanovil tak konečné skóre na 4:2.

Ohlasy trenérů

David Bruk (Plzeň): Jsme rádi za domácí výhru. Tři body jsou pozitivem tohoto duelu, na druhou stranu nemůžeme být spokojeni s nedisciplinovaností a přístupem některých hráčů.