Výhru juniorů řídil Indrák

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec 3:2 (0:1, 2:0, 1:1). Mladé pušky si po včerejšku zlepšily náladu a uspěly za tři body s Třincem. U všech branek byl Miroslav Indrák, jenž se dobrými výkony prezentuje i v A-týmu, dnes si připsal dvě přesné trefy a jednu asistenci.

HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec

3:2
0:1, 2:0, 1:1

Branky a nahrávky: 22. Indrák (Kepka, Slavík), 39. Mašek (Indrák), 48. Indrák (Slavík, Kepka) – 6. Kofroň (Valíček), 42. Kofroň (Valíček, Kovarčík). Rozhodčí: Souček – Jílek, Štofa. Vyloučení: 2:9. Využití: 2:0. Diváci: 72. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Plzeň 1929

Pacl (Maruš) – Kubík, Hanus, Moravčík, Holý, Houfek "A", Slavík "A" – Zimmermann, Pejchar "C", Kopta, Mašek, Schleiss, Kristl, Rajal, Polata, Indrák, Přikryl, Uhlík, Tulačka, Langer, Kepka.

HC Oceláři Třinec

Svoboda (Cieslar) – Běhal "C", Zahradníček, Pisarik, Mravec, Matyáš, Heider, Valíček, Foltýn – Pěnčík, Franek, Petrák, Kofroň, Ižacký "A", Kovarčík, Kasala, Motloch, Christov, Jaroš "A".

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 30 2 28 93,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vladimír Hanus 0 0 0 -1 0
Jan Holý 0 0 0 -1 0
Jakub Houfek 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 2 1 3 0 2
Jiří Kepka 0 2 2 0 0
Ondřej Kopta 0 0 0 0 0
Richard Kristl 0 0 0 -1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Filip Mašek 1 0 1 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Matěj Polata 0 0 0 -1 0
Roman Přikryl 0 0 0 0 0
Pavel Rajal 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Jakub Slavík 0 2 2 0 2
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 0
Jiří Uhlík 0 0 0 0 0
Josef Zimmermann 0 0 0 -1 0

komentář

Domácí začali aktivně, ovšem Kepka pálil z levého kruhu pouze do boční sítě, po chvilce pak lapačkou Svoboda vychytal Maška pálícího z první z pravé strany. Hosté se osmělili pokusem Franka přes obránce, který Pacl nadvakrát zpacifikoval. Následně pálil Moravčík od modré mimo, Rajalova střela ze stejné pozice byla sice hezky tečována, hostující gólman však stihl zasáhnout levým betonem. A když se neujala ani klička do bekhendu poté, co se Indrák proháčkoval až na brankoviště, přišel trest. Adam Kofroň se zmocnil vyraženého kotouče u levé tyče, rychle objel branku a zasunul - 0:1! Odpovědět mohl Kepka, který protáhl po levé straně, nezamířil ale přesně. Následovaly tři obrovské šance Třince. Nejprve z první pálil z mezikruží Franek, skvěle zasáhl betonem Pacl. Stejný hráč po chvilce zakončil situaci tři na jednoho do tyče, stejně jako po něm brzy i Kovarčík při akci dva na jednoho. Pokračovala hluchá pasáž, kterou ukončil až Indrák. Tísněn obráncem ale sám před Svobodou nezakončil tak, jak by si asi sám přál. Když pak Západočeši nevyužili před první sirénou ani početní výhodu, skončila divoká úvodní část fotbalovým výsledkem.

I prostřední dějství načali lépe Plzeňští, pomohla jim i zkrácená přesilová hra. Vteřinu před jejím vypršením krásně tečoval na brankovišti Miroslav Indrák pobídku Slavíka od modré - 1:1! Otočit vývoj zápasu mohl Uhlík, ale z první z mezikruží našel pouze hruď Svobody. Na druhé straně Franek schoval svůj pokus od modré mezi hráče, Pacl si však touš dokázal najít. Poslat svůj tým do vedení mohl i Slavík, který sjel od modré, zamířil ale nad. Stejný hráč ze stejné pozice pálil v polovině utkání mnohem lépe, Svoboda však skvěle zasáhl ramenem. Stejně si vedl po chvilce i Pacl, když se mezi obránci protáhl Kovarčík a domácí gólman musel prokázat bleskurychlou lapačku. Když už se zdálo, že o osudu duelu rozhodně třetí třetina, předvedli hrubici v obraně Oceláři. K puku se pak dostal před jejich svatyní osamocený Filip Mašek, který měl spoustu času si černý nesmysl zpracovat a uspět kličkou do bekhendu - 2:1!

Poslední části dodal velký náboj Adam Kofroň, který se hned zkraje prosadil z mezikruží a srovnal se Západočechy krok - 2:2! Jenže po pár minutách hry Mravec pouze podrazil rozjetého Schleisse a následná početní výhoda rozhodla o vítězi dnešního utkání. Svoboda totiž jen vyrazil pěknou ránu Slavíka od modré a dorážkou uspěl Miroslav Indrák – 3:2! Oceláři navíc svému soupeři nabídli dvojnásobnou početní výhodu, v největší šanci ale Slavíka vychytal vyrážečkou gólman Třince. Když pak nenásledoval předpokládaný tlak hostí a v největší šanci minul z mezikruží z otočky zařízení Christov, nemusela domácí mrzet ani nevyužitá šance Kepky a dorážejícího Kopty.