SDO: PLZ - KLA 1:6

Starší dorost nevykročil do sezony pravou nohou

Starší dorostenci: HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno 1:6 (0:1, 1:4, 0:1). Vstup do nové sezony plzeňskému staršímu dorostu vůbec nevyšel. Hned v prvním mistrovském utkání totiž utržil na vlastním ledě od Rytířů z Kladna pořádný výprask. Ve druhé třetině inkasoval hned čtyřikrát, z toho jednou dokonce při vlastní přesilovce. Jediný přesný zásah domácích obstaral Filip Suchý.

HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno

1:6
0:1, 1:4, 0:1

Branky a nahrávky: 23. Suchý (Švarc, Kaňák) – 10. Hajný (Kaprál), 21. Keszi (TS), 23. Čermák (Janeček), 30. Bláha, 38. Havelka (Matula), 48. Keszi (Kadlec). Rozhodčí: Sýkora – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 73. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

HC Plzeň 1929

Štekr (30. Zeman) – Kaňák, Polívka, Hůlka, Pokorný, Prokop, Volf – Vlček, Švarc, Suchý, Vracovský, Beneš, Stráský, Hajšman, Vavřička, Kokoška, Kučera, Krystl

Rytíři Kladno

Vladař (Melančin) – Havelka, Hajný, Libecajt, Patyk, Kružik, Bláha, Doudera, Matula, Pliml, Schildhabel, Janeček, Chládek, Čermák, Balcar, Keszi, Kaprál, Borkovec, Kadlec

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 30 18 4 14 77,78 0
Adam Zeman 30 11 2 9 81,82 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 -2 0
Martin Hajšman 0 0 0 -1 0
Jan Hůlka 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 -1 2
Filip Kokoška 0 0 0 -2 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Tomáš Kučera 0 0 0 -1 0
Jakub Pokorný 0 0 0 -1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 -1 0
Jan Prokop 0 0 0 -1 0
Jiří Stráský 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 1 0 1 0 0
Milan Švarc 0 1 1 0 0
Jakub Vavřička 0 0 0 -1 0
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 2
Jakub Volf 0 0 0 -1 2
Tomáš Vracovský 0 0 0 -2 0

komentář

Do utkání vstoupili sice aktivněji domácí, ale dostávali se jen do náznaků šancí a všechna zakončení, která mířila mezi tři tyče, navíc pochytal kladenský gólman Vladař. Hosté pak z ojedinělé útočné akce dokázali udeřit, když dostal Jakub Hajný až příliš prostoru mezi kruhy v útočné třetině a na jeho střelu o tyč plzeňský brankář Štekr nedosáhl. Štekr ale jinak nevstoupil do utkání špatně a několik dalších šancí hostům zlikvidoval. Třeba Patyk na plzeňském gólmanovi ztroskotal z bezprostřední blízkosti jen o pár minut později.

Druhá třetina začala pro Plzeň snad nejhůře jak mohla, protože neuplynula ani jedna minuta a rozhodčí Sýkora nařídil trestné střílení proti brance Západočechů. Vincent Keszi navíc tuto příležitost dokázal zužitkovat a přesnou svižnou ranou navýšil kladenské vedení. O pár sekund později mohl na druhé straně snížit Hajšman, který dostal zpoza branky výbornou křižnou přihrávku přímo před brankoviště, nastřelil však jen dobře postaveného Vladaře a takřka z protiútoku udeřili opět hosté. Jakub Čermák zakončoval přečíslení po Janečkově přihrávce a zvyšoval už na rozdíl tří branek.

Tentokráte už ale domácí odpovědět dokázali a stačilo jim na to pouhých 18 vteřin. Švarcovu sraženou ránu dopravil do sítě Filip Suchý. Plzni se poté naskytla další možnost ke skórování v podobě dvou přesilových her, ty se ale modrobílím příliš nedařili, v té druhé pak navíc dokonce inkasovali. Neuhlídali totiž napadajícího Štěpána Bláhu, který pláchl plzeňským obráncům a povedeným blafákem zakončil přesně mezi nohy brankáře Štekra, kterého tím navíc vyhnal z branky. Do té se postavil náhradník Adam Zeman.

Ke konci druhé třetiny navíc dostali hosté k dispozici téměř dvouminutovou přesilovku 5 na 3 a s jejich střeleckou aktivitou se zdálo být jen otázkou času, kdo ji využije. Nakonec se prosadil tvrdou ranou z první Dominik Havelka, kterému asistoval Matula. Poslední branku pak přidal ve třetí třetině z dalšího úniku Vincent Keszi, který tak dokonal výsledkový debakl plzeňského týmu. Domácí se snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale když už se dostali do dobré střelecké pozice, scházela jim správná volba řešení a chvílemi také trochu štěstí.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): V dnešním utkání jsme chtěli doma uspět, chtěli jsme hrát aktivně, účelně, bez individuálních chyb ale hlavně chtěli jsme vyhrát. Bohužel ani jedno se nám nepodařilo, proto se vše velice těžce hodnotí. Musíme hrát více jako kolektiv, více bojovat, nehrát na krásu. Pokud v této sezoně chceme uspět, musíme zlepšit úplně všechno, hlavně jak jsem říkal bojovnost, nesmířit se s tím, že prohrávám, ale trpělivě avšak odhodlaně tu prohru smazat a na konci se radovat z vítězství. Nedá se nic dělat, je další zápas a musíme se ponaučit a z čistou hlavou jít dál.