SDO: CHM - PLZ 3:5

Starší dorost veze výhru z Chomutova

Starší dorostenci: Piráti Chomutov - HC Plzeň 1929 3:5 (1:1, 1:1, 1:3). Plzeňští starší dorostenci přivezli domů velecenné tři body z horkého severočeského ledu. Indiáni v utkání třikrát vedli a soupeř se dokázal dvakrát dotáhnout. Když hosté prchli do dvoubrankového náskoku, domácí jen snížili. A tak se tři body stali kořistí indiánů. V zápase zazářil Filip Suchý, který si připisuje hattrick.

Piráti Chomutov - HC Plzeň 1929

3:5
1:1, 1:1, 1:3

Branky a nahrávky: 14. Veselý, 29. Páleník (Macháček P., Veselý), 54. Wágner (Macháček P.) – 13. Suchý (Starý, Švarc), 28. Suchý (Stránský), 44. Suchý (Kaňák), 51. Beneš (Prokop), 56. Vlček (Opava, Beneš) . Rozhodčí: Plachý – Amrstarg, Kopáč . Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 48:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5.

Piráti Chomutov

Lukeš – Meliško, Páleník, Hlaváček, Hierman, Kozák – Jindra, Polák, Dejmek, Kulich, M. Svoboda, Veselý, P. Macháček, Dufek, Toman, D. Kaše, Wágner, Taraška.

HC Plzeň 1929

Zeman – Polívka, Hůlka, Kaňák, Walter, Prokop, Ivanič, Pokorný – Starý, Beneš, Švarc, Vlček, Jakubec, Opava, Hajšman, Kokoška, Vracovský, Suchý, Zayml, Vavřička, Stráský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 48 3 45 93,75 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 1 1 2 1 2
Martin Hajšman 0 0 0 -2 0
Filip Ivanič 0 0 0 0 0
Jan Jakubec 0 0 0 1 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 2 0
Filip Kokoška 0 1 1 1 0
Patrik Opava 0 1 1 1 0
Jakub Pokorný 0 0 0 1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 1 0
Jan Prokop 0 1 1 2 0
Dominik Starý 0 1 1 0 2
Jiří Stráský 0 1 1 2 0
Filip Suchý 3 0 3 3 2
Milan Švarc 0 1 1 2 0
Jakub Vavřička 0 0 0 -1 0
Lukáš Vlček 1 0 1 2 0
Jan Walter 0 0 0 0 0
Lukáš Zayml 0 0 0 -1 0

komentář

Úvod zápasu nabídl aktivnější hru ze strany Pirátů. Ke střele se dvakrát krátce po sobě dostal Wágner, v obou případech však zamířil nad. Piráti dokázali držet Plzeňské v jejich pásmu a nebezpečně kombinovat. Plzeň naopak narážela v přechodu do útoku na dobře organizovanou obranu. V první přesilové hře však Piráti dvakrát nebezpečně ztratili kotouč a k samostatným únikům plzeňských hráčů často chyběli centimetry. I přes úvodní tlak se otevřít skóre podařilo Plzni. Filip Suchý vyslal slabou střelu, která podél gólmana zaplula do sítě. Na odpověď se nečekalo dlouho. Z nenápadné akce se prosadil Radek Veselý a srovnal bleskurychle skóre. Hra nabrala na tempu. Veselý mohl poslat Piráty do vedení, ale zabránil mu neskutečný zákrok Zemana. Chvíli poté nastřelil Dufek tyč. Na závěr třetiny se dostali domácí do dvojnásobného oslabení, které se přenesli i do třetiny druhé.

Plzeň ale početní výhodu v úvodu druhé části nezužitkovala. Následně se začalo hrát rychle na obě strany. Rychlého tempa využil Suchý. V samostatném úniku překonal Lukeše a poslal svůj tým opět do vedení. Následovala přesilovka Chomutova. V té se přesnou střelou prezentoval Jan Páleník a Piráti tak zásluhou svého kapitána podruhé vyrovnali. A domácí se nadále snažili. Obléhali Zemanovu branku a několikrát přesně vypálili. Gólman se však vždy prezentoval dobrými zákroky. V oslabení mohl za Piráty navýšit Dejmek, v úniku ho však zastavila obrana. Do konce třetiny se již skóre neměnilo a do třetí části se šlo za nerozhodného stavu.

Třetí třetina opět přinesla vyrovnaný hokej. Obrovskou šanci Macháčka kryl Zeman. Následně zachytil Suchého střelu Lukeš. Poté se ke slovu dostal opět Suchý a dokonal hattrick. Piráti vzápětí čekala přesilová hra. V ní se málem ujala Hiermanova prudká střela. Kotouč se pouze otřel o tyč. Domácí pokračovali ve snaze vyrovnat. To však kazila dobrá plzeňská obrana nebo gólman Zeman. Naopak to byla Plzeň, kdo vstřelil další gól. V úniku dvou na jednoho zvolil Martin Beneš střelu a uspěl. Kontaktní gól Chomutova poté zařídil František Wágner, který přesně prostřelil brankáře z prostoru mezi kruhy. Chomutovu snížení nestačilo a vyrovnání málem zařídil Hierman, jehož střela zazvonila o tyč. Plzeňští dorostenci se ovšem nezalekli tlaku a po krátkém tlaku poblíž branky Lukeše. Pátý gól zařídil Lukáš Vlček, který se nejlépe zorientoval a poslal puk do brány. Západočeši si již závěr třetiny pohlídali i přes power-play Pirátů a odvezli si z Chomutova cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Do utkání jsme vstoupili v hodně slepené sestavě. Máme velikou marodku. Trochu se to projevilo na začátku utkání. Kluci se snažili a bojovali, nemůžeme jim ni vytknout. První zápas hráli pohromadě a nebylo to ono. Zkušení hráči se nám nevyvarovali chyb a ty rozhodli.“

Ladislav Čihák (HC Plzeň 1929): „Byla to dohrávka a my jsme sem přijeli, že se nám tady minulý rok s mladším dorostem dařilo. Vlastně půlka hráčů z minulého roku z mladšího dorostu je nyní tady. Věděli jsme, že Chomutov je silný tým. Dva zápasy před námi vyhrál. My jsme tady chtěli jednoznačně bodovat. Do poslední třetiny to bylo vyrovnané, hrálo se nahoru dolu. Jsem rád, že nám tam spadly ty dvě branky. Dneska si vezeme tři body a musíme jít dál.“