SDO: PLZ - LTI 4:3pp

Nemocemi oslabený starší dorost výborným finišem udolal Litvínov 4:3 v prodloužení

Plzeň - S pouze patnácti hráči na soupisce nastoupili k pátečnímu zápasu s Litvínovem domácí starší dorostenci. Těm se sice podařilo vstřelit úvodní branku, ale Litvínov ve druhé třetině během necelé minuty zápas otočil. Když v polovině 3. třetiny přidali hosté další branku, zdál se být zápas rozhodnutý. Jenže domácí posbírali všechny zbytky sil a dokázali ve výborném závěru skóre srovnat. V prodloužení se na indiány také usmálo štěstí a po neproměněných šancích Litvínova Suchý rozhodl o dvoubodovém vítězství svého týmu.

HC Plzeň 1929 - HC Verva Litvínov

4:3p
1:0, 0:2, 2:1 - 1:0

Branky a nahrávky: 16. Starý (Švarc), 57. Vlček (Beneš), 60. Beneš (Švarc), 64. Suchý (Beneš) – 36. Kučera (Pospíšil), 37. Pospíšil (Moravec), 51. Najman (Kučera). Vyloučení: 2:3, navíc Moravec (LIT) 10 min. Využití: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.

HC Plzeň 1929

Zeman – Kaňák, Polívka, Starý, Prokop – Stráský, Jakubec, Suchý, Beneš, Švarc, Hajšman, Vavřička, Vlček, Krystl, Zayml, Kučera

HC Verva Litvínov

Sklíba - Vostárek, Šíp, Najman, Moravec, Jonák, Sklenička – Brzek, Bočkaj, Střibrný, Pospíšil, Kučera, Poljanský, Sládek, Chmelař, Jícha, Bárdoš

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 63 32 3 29 90,63 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 1 2 3 4 2
Martin Hajšman 0 0 0 -1 0
Jan Jakubec 0 0 0 0 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 2 0
Tomáš Krystl 0 0 0 -1 0
Tomáš Kučera 0 0 0 -1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 2 0
Jan Prokop 0 0 0 1 0
Dominik Starý 1 0 1 0 0
Jiří Stráský 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 1 0 1 3 0
Milan Švarc 0 2 2 2 0
Jakub Vavřička 0 0 0 -1 0
Lukáš Vlček 1 0 1 1 0
Lukáš Zayml 0 0 0 0 0

komentář

Nemocemi oslabený tým Plzně nastoupil do zápasu dobře. Už ve 3. minutě měl hezkou šanci Beneš, kterého zastavil Sklíbův beton. Pak ale převzali otěže zápasu hosté a do šancí se dostali Kučera a Šíp. Ale také plzeňský gólman Zeman byl vždy na místě. Z vedoucího gólu se nakonec radovali domácí. Švarc nahrál od zadního mantinelu Starému, který zamířil přesně nad Sklíbovu vyrážečku. 15:53 – 1:0. Domácí ještě mohli zvýšit svůj náskok při vyloučení Moravce, ale přesilovka se jim příliš nepovedla.

Litvínov začal hned od začátku druhé třetiny zostra. K několika dorážkám se dostali Sládek se Stříbrným, ale Zeman udržel puk před brankovou čárou. Dobře si plzeňský gólman počínal i při střele Pospíšila. Domácí se také dostávali do útoku, ale nedařilo se jim vypracovat si vyloženou šanci. Finální přihrávka nebo klička nevycházela. Velkou šanci srovnat skóre zápasu měl Stříbrný, který po přihrávce na modrou čáru jel sám na Zemana. Plzeňský gólman střelu vyrazil ramenem nad sebe a puk mu poté naštěstí pro domácí spadl do klína. Litvínov svůj tlak stále stupňoval, až se nakonec branky dočkal. Po střele od modré, kterou Zeman neviděl a vyrazil pouze před sebe, se ve skrumáži dostal k puku Kučera, který ho mezi betony poslal do branky. 35:30 – 1:1. Za necelou minutu se podařilo dostat s pukem před branku Pospíšilovi. Nikým neatakovaný si forhendovým blafákem obhodil bezmocného Zemana a poslal puk do odkryté branky. 36:25 – 1:2.. Domácí dva slepené góly nesrazili, snažili se o vyrovnání, ale v koncovce se Plzni nedařilo. Změnu ve skóre nepřinesla ani přesilovka, kterou druhá přestávka rozdělila na půl.

Na začátku třetí části tedy domácí začínali druhou půlkou přesilovky, ale ta se jim příliš nevydařila. Hned po jejím konci měl ale obrovskou šanci Vlček, který jel sám na Sklíbu. Jenže zakončení se mu příliš nepovedlo. Plzeň si vytvářela velký tlak, ale chyběla chytrá finální přihrávka nebo přesná střelba. Tak jako v případě Polívky, kterého krásně mezi kruhy našel Suchý. Plzeňský bek ale zamířil pouze do hrudi litvínovského gólmana. Další dobré šance potom neproměnili Suchý, znovu Vlček a v oslabení ještě jednou Suchý. Za to vynikající efektivitu předvedli hosté. V přesilovce napřáhl na modré Najman a trefil se přesně nad Zemanovo rameno. 50:01 – 1:3. S domácími to v tu chvíli vypadalo dost špatně. Navíc se jim i nadále v koncovce vůbec nedařilo, po sólu přes celé kluziště nezakončil dobře Polívka, Vlček střílel pouze doprostřed branky a Krystlovi samotnému před brankářem sjel při střele puk z hokejky. Pak ale hosté ztratili puk ve vlastním pásmu a po Benešově přihrávce se konečně trefil do černého Vlček. 56:04 – 2:3. Domácí byli zpátky ve hře a jejich situaci ještě vylepšila přesilovka po faulu Sládka. Plzeň si vytvořila obrovský tlak, ale puk do branky nedopravila. Minutu a půl před koncem třetiny už nebylo na co čekat a domácí to zkusili bez brankáře. Risk se vyplatil, protože po několika střelách se puk odrazil k volnému Benešovi, který chladnokrevně vymetl odkrytý roh branky. 59:09 – 3:3. Zápas tedy šel do prodloužení. V něm měli oba týmy několik šancí zvrátit vedení na svoji stranu. Nakonec se to podařilo domácím. Po Benešově přihrávce se trefil přesně Suchý a získal tak pro svůj tým bonusový bod. 63:45 – 4:3.

Ohlasy trenérů

Zápas za domácí zhodnotil asistent trenéra Vladimír Vimr: "Za stavu 1:2 jsme pořád doufali v obrat. Měli jsme šanci, kdy jel náš hráč sám na brankáře, ale neproměnil ji. Pak jsme dostali gól na 1:3 a to nás trochu zaskočilo. Nakonec se nám ale podařilo v power-play vyrovnat. Prošly konečně naše střely a odrazily se k nám dorážky. Měli jsme tam trochu toho hokejovýho štěstí. Čtyři nebo pět dní jsme netrénovali, měli jsme zdravotní problémy. Takže jsme moc rádi, že jsme ty 2 body dneska získali. Každý bod je momentálně dobrý. Hráli jsme pouze na 15 hráčů a dohrávali jen se 4 bekama. Nakonec jsme ale i přesto měli dost sil, protože se nám v posledních minutách podařilo dát 3 góly. Jsme moc rádi, že to tak dopadlo."