SDO7: KVA - PLZ 4:5sn

Starší dorostenci zaváleli! Fantasticky otočili z 0:4 a slaví výhru po nájezdech

Starší dorostenci: HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929 4:5 po samostatných nájezdech (1:0, 3:2, 0:2 - 0:0). Plzeňští starší dorostenci stále ještě v poslepované sestavě zvítězili v prvním západočeském derby v letošním ročníku. Domácím se povedlo utéct až na čtyřbrankový rozdíl, ale indiáni prokázali sílu týmového ducha a dokázali vyrovnat. S jedním bodem se ale nespokojili a díky Švarcovým dvěma trefám v nájezdech připisují i druhý!

HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929

4:5sn
1:0, 3:2, 0:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 8. Krliš (Rulík), 28. Trapl (Janata, Krliš), 30. Trapl (Soudský, Binias), 31. Binias (Rubeš) – 36. Vavřička (Beneš, Kaňák), 37. Švarc (Jakubec), 50. Vlček (Suchý), 51. Jakubec (Beneš), rozh. náj. Švarc. Rozhodčí: Grech – Tichý, Schopf. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 113. Střely na branku: 28:38. Průběh utkání: 4:0, 4:5.

HC Energie Karlovy Vary

Harakal (51. Frček) – Adam, Vodička, Rulík, Binias, Beer, Prachař – Nguyen, Soudský, Šála, Trapl, Rubeš, Krliš, Čejka, Janata, Hubáček, Pastyřík, Pfister

HC Plzeň 1929

Zeman – Kaňák, Polívka, Prokop, Stráský, Starý, Jakubec – Vlček, Švarc, Zayml, Hajšman, Beneš, Suchý, Kučera, Vavrička, Krystl

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 65 28 4 24 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 2 2 1 0
Martin Hajšman 0 0 0 0 0
Jan Jakubec 1 1 2 2 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Tomáš Kučera 0 0 0 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 0
Jan Prokop 0 0 0 0 2
Dominik Starý 0 0 0 0 2
Jiří Stráský 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 1 1 1 0
Milan Švarc 2 0 2 1 0
Jakub Vavřička 1 0 1 0 0
Lukáš Vlček 1 0 1 1 2
Lukáš Zayml 0 0 0 0 0

komentář

Energie šla proti západočeskému soupeři rychle do vedení. V sedmé minutě se trefil Václav Krliš, který svou trefou odpověděl na nevyužitou šanci hostujícího Vavričky. V první třetině pak ještě útočili hosté, kteří se snažili srovnat, ale v koncovce selhávali. Nedokázali využít ani přesilovku z konce první části, takže do šaten odcházeli s jednobrankovým vedením domácí.

Po pauze přišla dvouminutovka karlovarského forvarda Trapla. Nejprve vytěžil Martin Trapl z práce Janaty, po které trefil parádně horní část branky. Podruhé se Martin Trapl trefil po necelých dvou minutách. Plzeň měla šanci snížit, ale ve vlastním oslabení ujel Rubeš, nahrál Petru Biniasovi a ten dal svému týmu luxusní čtyřbrankový náskok. V tu chvíli by na hosty nikdo nevsadil ani zlámanou grešli.

Hosté si vzali oddechový čas a snažili se se zápasem něco udělat. Mezi 36. a 37. minutou se v rozmezí 66 sekund trefili hosté hned dvakrát. Nejprve našel Beneš před brankovištěm Jakuba Vavričku, který neměl se zakončením problém, aby se pak Milan Švarc důraznou hrou zasloužil o snížení na rozdíl dvou branek.

Na začátku třetí třetiny mohli energetici zvýšit. Rubešovi nakonec scházel krok. Plzeň se pak dostala do oslabení a vypadalo to, že se celý plán na zdramatizování zápasu zhroutí. Hosté se ubránili a znovu dostali chuť na skórování. A přišla další smrtící pasáž, tentokrát měla 67 sekund. Třetí branku svého týmu dal nepokrytý Lukáš Vlček, jenž se trefil z mezikruží. Vyrovnat se podařilo Janu Jakubcovi, když trefil prostor pod Harakalovou levou rukou. Tímto gólem také hosté vyhnali Harakala na střídačku. Nastoupil za něj brankař Jakub Frček.

Ve zbytku třetí části se hrál úsporný hokej. Ani jeden z týmů se nikam nehnal, i když Plzeň měla šanci na tři body a trefit se mohl i domácí Krliš. Ten jel sám na Zemana, zvolil střelu a trefil břevno.

V prodloužení se diváci rozuzlení nedočkali, a tak se šlo na samostatné nájezdy. V těch se hned v první sérii trefil hostující Švarc. Energie byla na pokraji konce, ale ve třetí sérii se trefil Trapl. Pořadí se pak otočilo a Trapl svůj druhý nájezd v řadě neproměnil. To Milan Švarc si Frčka vychutnal i napodruhé a získal pro svůj tým zlatý druhý bod.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): Znova jsme nastoupili v trochu ořezané sestavě s tím, že jsme den předtím doháněli zápas s Litvínovem. Věděli jsme, že Karlovy Vary mají výborný tým. Hráli jsme s nimi dvakrát v přípravě. Utkání bylo v první třetině nahoru dolů, ale góly jsme dostávali bohužel pouze my. Z naší strany padly banky po individuálních chybách. Když jsme v polovině utkání prohrávali již o čtyři góly, asi každý by si řekl, že je hotovo. Vzali jsme se s asistentem oddychový čas a klukům hodně domluvili. Poté jsme dali rychlé dva góly a náhle jsme byli ve hře. Najednou nás bylo všude plno, velice dobře jsme bruslili a bojovali o každý kotouč a dokázali vyrovnat. Kluci si bod navíc zasloužili, ale musíme se ponaučit a nemůžeme začít až když prohráváme více jak o dva góly.