SDO: LIT - PLZ 4:3

Starší dorostenci ztratili vedení a v Litvínově prohráli

Starší dorostenci: HC Litvínov - HC Plzeň 1929 4:3 (0:2, 3:0, 1:1). Plzeňský starší dorost své pondělní utkání na ledě Litvínova rozehrál skvěle, ale nadějně vyvíjející utkání nedokázal udržet pod svou taktovkou. Ztratil tříbrankové vedení a domů přijel s prázdnou.

HC Verva Litvínov - HC Plzeň 1929

4:3
0:2, 3:0, 1:1

Branky: 34. Sklenička (Vostárek), 35. Kučera (Pospíšil), 38. Bárdoš (Sládek), 53. Sládek (Stříbrný, Jonák) – 4. Opava (Jakubec, Pokorný), 14. Vracovský (Vavřička), 42. Kokoška (Jakubec, Kaňák). Rozhodčí: Zubzanda – Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

HC Verva Litvínov

Sklíba – Šíp, Jonák, Brzek, Vostárek, Najman – Kučera, Pospíšil, Stříbrný, Bárdoš, Sládek, Chmelař, Sklenička, Jícha, Poljanský, Bočkaj.

HC Plzeň 1929

Zeman – Kaňák, Polívka, Hůlka, Pokorný, Starý, Ivanič, Walter, Prokop – Vlček, Beneš, Suchý, Jakubec, Kokoška, Opava, Vracovský, Vavřička, Stráský, Hajšman, Zayml.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 28 4 24 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Martin Hajšman 0 0 0 0 0
Jan Hůlka 0 0 0 -2 2
Filip Ivanič 0 0 0 1 0
Jan Jakubec 0 2 2 1 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 -1 0
Filip Kokoška 1 0 1 1 2
Patrik Opava 1 0 1 1 0
Jakub Pokorný 0 1 1 1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 4
Dominik Starý 0 0 0 0 2
Jiří Stráský 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 0 0 -1 0
Jakub Vavřička 0 1 1 1 0
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 0
Tomáš Vracovský 1 0 1 0 0
Lukáš Zayml 0 0 0 0 0

komentář

Již v úvodu první třetiny byli hosté lepším týmem. Ve čtvrté minutě se Plzeň dostala do vedení brankou Patrika Opavy. Ten si vyměnil puk s Jakubcem a z kruhu prostřelil domácího gólmana Sklíbu. Litvínov se ale nenechal zaskočit a po inkasované brance také několikrát zaútočil na Zemanovu svatyni.

Ve dvanácté minutě neměli hosté daleko k navýšení vedení, když kotouč zazvonil o tyč litvínovské branky. O dvě minuty později ale Plzeň přece jen vstřelila svou druhou branku. Při signalizovaném trestu se za záda Sklíby trefil Tomáš Vracovský. Do konce třetiny přišlo ještě pár šancí Litvínova, které ale nebyly proměněny a do kabin se odcházelo za stavu 0:2.

Na začátku druhé dvacetiminutovky přišlo první vyloučení v utkání. Na trestnou lavici usedl domácí Šíp a Litvínov se musel bránit ve čtyřech. V početní výhodě se do velké šance dostal Opava, který dorážel z bezprostřední blízkosti! Proti Sklíbovi byl ale neúspěšný. Plzeň byla až do poloviny druhé třetiny před litvínovským gólmanem a Litvínov mohl být rád, že znovu neinkasoval.

Ve 32. minutě byl vyloučen hostující Hůlka, tato přesilová hra se domácím vůbec nedařila. Poprvé ujel ve svém vlastním oslabení Suchý sám na branku, kde zkusil překonat Sklíbu bekhendovým blafákem. Litvínovský gólman ale jeho úmysl přečetl skvěle. Chvíli na to opět Suchý s Benešem ujeli na Jonáka. Tuto akci už se štěstím opět zlikvidoval Sklíba.

Ve čtyřiatřicáté minutě Litvínov konečně snížil náskok hostí zásluhou Jindřicha Skleničky, který vyjel zpoza brány mezi kruhy a přesto, že byl faulován dostal puk za Zemanova záda. Tato branka litvínovské nakopla a minutu na to vyrovnali stav utkání! Pospíšil nahrál zpoza brány do mezikruží Tomáši Kučerovi, který vystřelil k levé tyči hostující branky.

Po dvou inkasovaných brankách si hosté přitížili vyloučením Starého. Tuto přesilovou hru domácí sehráli dobře. Do velké šance se dostal Šíp, jehož střela zazvonila o tyč Zemanovy branky. Početní výhoda ale nebyla využita. Ve 38. minutě se Litvínov dostal do vedení, kdy Sládek nahrál před branku Janu Bárdošovi, který dostal kotouč za Zemanova záda. V úplném závěru třetiny skončila skrumáž před brankou Litvínova hvizdem hlavního rozhodčího.

V úvodu posledního dějství Plzeň vyrovnala stav utkání brankou Filipa Kokošky. Poté přišlo vyloučení na straně Litvínova a hosté si vytvořili pěkné šance. Neúspěšná byla Benešova střela a následně i dorážka Suchého. V 52. minutě odjel pykat na trestnou lavici hostující Polívka. Minutu poté této početní výhody domácí využili. Ondřej Sládek až na třetí pokus dorazil kotouč za Zemanovo záda. Tento stav už si litvínovští pohlídali a vyhráli nad Plzní 4:3.

Ohlasy trenérů

Petr Nekvinda (HC Litvínov): Před začátkem zápasu jsme si něco řekli, jak budeme hrát. Ale ta taktika možná nebyla dobře zvolená. A tak jsme od druhé třetiny taktiku změnili a i hra se mírně změnila v náš prospěch. Plzeň hrála výborně celý zápas. My jsme důslednější obranou středního pásma, dokázali eliminovat jejich útoky a z toho jsme dali nějaké góly. Jsme spokojení za tři body, samozřejmě s Plzní je každé vítězství bezvadné. Všem klukům patří dík a hlavně i gólmanovi.

Ladislav Čihák (HC Plzeň 1929): Myslím si, že první třetinu jsme hráli dobře. Tam jsme nedali gól na 3:0, kdy mohlo být, nechci říct téměř rozhodnuto. Ale my jsme si byli vědomi toho, že Litvínov netrénoval, protože měli marodku. A ve druhé třetině se ukázalo, že tenhle manšaft je zřejmě asi labilní, protože za čtyřminutový úsek dostaneme tři góly. Bohužel se s tím potýkáme už od začátku přípravy a je to opravdu 80% utkání. Potom už jsme to do konce nedotáhli, i přesto, že jsme šance měli. Litvínov si to prostě pohlídal a bohužel jsme prohráli.