MDO: PLZ - SPA 4:6

O vítězi mladodorostenecké přestřelky rozhodla poslední tŕetina

Mladší dorostenci: HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha 4:6 (3:2, 1:2, 0:2). Indiáni zvládli úvod duelu, když na první branku soupeře zareagovali třemi slepenými góly a impozantně určovali tempo utkání. Pak však dovolili Spartě převzít iniciativu, která nabídnutou šancí nepohrdla a v poslední třetině dokonala obrat k obrazu svému.

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha

4:6
3:2, 1:2, 0:2

Branky a nahrávky: 3. Rubner (Hanzlík), 4. Pour (Kantner), 8. Hanzlík (Rubner), 28. Kodýtek (Váchal) – 1. Pšenička (Michnáč), 11. Pšenička, 22. Safin (Horský), 36. Zídek (Michnáč), 41. Pšenička (Michnáč), 59. Zídek.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Lavička) – Staněk, Kačena, Bednář, Kvasnička, Váchal, Sysel, Erhart, Hanzlík, Rubner, Kantner, Kodýtek, Eret, Straka, Roubal D., Roubal J., Pour.

HC Sparta Praha

Brízgala (Hofmann) – Janda, Sedliský, Eliáš, Horský, Hanuš, Simotics, Kropáček, Zídek, Komárek, Chlouba, Michnáč, Pšenička, Safin, Dubský, Martínek, Švarc, Zemánek, Davídek, Kadlec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 59 33 5 28 84,85 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Bednář 0 0 0 0 0
Petr Eret 0 0 0 0 0
Petr Erhart 0 0 0 -1 2
Štěpán Hanzlík 1 0 1 2 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 -1 0
Matyáš Kantner 0 1 1 -3 0
Petr Kodýtek 1 1 2 -2 0
David Kvasnička 0 0 0 1 0
Jakub Pour 1 0 1 -3 0
Josef Roubal 0 0 0 -1 0
David Roubal 0 0 0 -1 0
Marek Rubner 1 1 2 1 0
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 0 0 0 0
Adam Váchal 0 1 1 -3 0

komentář

Přestože první střela utkání šla na konto indiánů, z protiútoku se už po 28 vteřinách otevřelo skóre, když Tomáš Pšenička našel po přesné přihrávce Michnáče mezeru u tyčky. Jenže bylo za chvilku hned vyrovnáno. Hanzlík přihrál na Marka Rubnera, který vybojoval puk proti sparťanskému protivníkovi v rohu a Brízgalovi ještě zahrál na housle. Indiáni se se srovnáním nespokojili a aktivní hrou si vypracovali náskok. A to hned dvojnásobný. Nejprve diváky v ČEZ Aréně nadchla krásná spolupráce Kantnera, který poslal pas ze strany přesně na hůl Josefa Poura, jenž nezaváhal. A pak se střílející a přihrávající z první branky ukázkově prohodili a pro svou branku si dojel i Štěpán Hanzlík. Do konce první části se ale Pražané dostali na dostřel. V trestném střílení Pšenička nic složitého nevymýšlel a rychlou střelou poslal puk mezi betony Krasanovského do branky.

Hostům rovněž vyšel i vstup do druhé části. Horský na modré se vehementně hlásil o přihrávku hlasitým boucháním hokejkou o led, až puk dostal. Vypálil od modré čáry a po zásahu Ostapa Sefina bylo skóre opět srovnané. Po dvou vyloučení hostů indiáni získali možnost přesilovky o dva hráče v poli. Výhodnou variantu ještě nevyužili, tu klasickou už ano. Po Váchalově střele ze střední vzdálenosti ještě Brízgala dokázal zasáhnout, ale ve změti těl před ním se kotouč odrazil příhodně na hokejku Petra Kodýtka, který z hranice brankoviště dokázal včas zareagovat a poslat puk ještě před skluzem Brízgaly do branky. Na své si diváci přišli i ve sparťanské přesilovce. Ve 34. minutě sparťani velice pěkně vyšachovali plzeňskou obrannou čtyřku, Zídek dostal před branku krásnou přihrávku do volného prostoru a z první vypálil. Krasanovský si však předvedl další skvělý zákrok. Do kabin odcházely týmy už za opět srovnaného stavu. Ve vlastním oslabení Pražané dokázali naplno potrestat nedbalost a nedůslednost indiánů a Michnáč po skvělém sólu si připsal přihrávku po brance Václava Zídka.

Do třetice byli sparťané lepší v úvodu třetiny. Nedůsledné bránění a několik prohraných soubojů jeden na jednoho stál Plzeň začátek dvacetiminutovky. Naopak Sparta zařadila na nejvyšší rychlost hned po úvodním buly, zamkla indiány v jejich pásmu a díky hattrickovému Pšeničkovi se podruhé ujala vedení. Domácí pochopitelně otevřeli hru, ale paradoxně si vepředu mnoho šancí nevypracovali. To na druhé straně se musel Krasanovský otáčet, aby udržel Plzeň ve hře. Dvakrát čelil brejku dvou na jednoho a sám řešil ošemetné dorážky i střely ze střední vzdálenosti. Když domácí po icingu hostů necelé dvě minuty před koncem sáhli k pochopitelné power play, všichni čekali, že přijde zámek a petlice na sparťanské modré a indiáni vloží veškeré síly do útoku. Opak byl ale pravdou, respektive mladí Západočeši se vůbec k akci nedostali. Brzy puk opustil pásmo, protečováním se shodou náhod ideálně dostal na druhou modrou, kde číhal Zídek a definitivně rozhodl.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): Vstoupili jsme do utkání dobře a šli do dvoubrankového vedení. Pak soupeř přidal na rychlosti a důrazu a s tím jsme se nevyrovnali. I když jsme se snažili hru zlepšit, dneska ale v našich silách nebylo na zvrat dosáhnout. Udělali jsme hodně individuálních chyb, které rozhodly. V přesilovkách jsme dali jen jednu branku. Kluci nejsou schopní zatím přenést tréninkové věci do zápasu a také nás zlobí střelba obránců od modré.