MDO PLZ - CHM 2:5

Mladší dorost Pirátů vykradl ČEZ Arénu

Dosud neporažený Chomutov zamířil na led Plzně. Indiáni nezachytili ostrý nástup hostujícího celku a již po necelých dvou minutách prohrávali. Plzni se potom podařilo hru vyrovnat, ale nikoliv skóre. Na začátku druhé třetiny byli hodně blízko vyrovnání, ale místo toho přišel brejk Chomutova, který Krasanovský hasil faulem a z následné přesilovky hosté odskočili na dvoubrankový rozdíl. Plzeň ještě dokázala dvakrát snížit na rozdíl jediného gólu, ale Piráti si již vedení vzít nenechali. Domácí gólman obdržel v utkání dva dvouminutové tresty a obě tyto výhody dokázal Chomutov využít.

HC Plzeň 1929 - Piráti Chomutov

2:5
0:1, 1:1, 1:3

Branky a nahrávky: 36. Bednář (Sysel, Hanzlík), 56. Kvasnička – 2. Lyszczarczyk (Polák, Hajič), 21. Hajič (Lyszczarczyk), 47. Hajič (Jindra, Svoboda), 59. Dejmek (Šilar), 60. Lyszczarczyk. Rozhodčí: Sýkora – Šimán, Němec. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Průběh utkání: 2:0, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.

HC Plzeň 1929

Krasanovský – Bednář, Váchal, Sysel, Kvasnička, Kačena, Staněk – J. Roubal, Kodýtek, Kantner, D. Roubal, Krásný, Rubner, Eret, Pour, Hanzlík, Erhart, Kovařík, Krystl, Straka

Piráti Chomutov

Pavlát – Hajič, Jírovec, Buchtela, Petržílka, Novák, Dvořák – Hřebíček, Stínil, Kulich, Dejmek, J. Svoboda, M. Svoboda, Jindra, Polák. Lyszczarczyk. Koblížek, Šilar, Chlán, Palička

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 58 32 4 28 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Bednář 1 0 1 -1 0
Petr Eret 0 0 0 -1 0
Petr Erhart 0 0 0 0 0
Štěpán Hanzlík 0 1 1 -1 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 -1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 -1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -2 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 0 0
Matěj Krásný 0 0 0 0 0
David Krystl 0 0 0 0 0
David Kvasnička 1 0 1 -2 0
Jakub Pour 0 0 0 -2 0
Josef Roubal 0 0 0 -1 4
David Roubal 0 0 0 -1 0
Marek Rubner 0 0 0 -1 0
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 1 1 -1 0
Adam Váchal 0 0 0 -1 0

komentář

Chomutovští vlétli do zápasu v Plzni v obrovském tempu. Domácí jejich nástup absolutně nezachytili a po sérii šancí se hostům podařilo potvrdit svoji převahu i gólově. Polák chytrou přihrávkou mezi obránce uvolnil na modré Lyszczarczyka, který sám před Krasanovským zakončil bekhendovou kličkou. 1:47 - 0:1. Domácí postupně začínali hru vyrovnávat, ale v jejich obraně bylo stále hodně děr. Hosté měli několik šancí přidat další branky. V 11. minutě pálil z mezikruží Matyáš Svoboda a v 15. minutě zase na brankové čáře dorážel do odkryté branky Palička. Domácí gólman ale v těchto okamžicích svůj tým podržel. Plzeňáci si také připravili několik šancí, ale zdaleka ne tak nebezpečných jako hosté. Ti mohli být smutní, že ze své převahy v první třetině získali pouze jednogólový náskok.

Do druhé třetiny vstoupili domácí dobře, vytvořili si velký tlak, ale puk mířící za Pavlátem do branky vykopl hostující obránce bruslí. Následně do brejku ujel Stínil a Krasanovský jej při zakončení podrazil. Hosté dokázali svoji přesilovku bleskově využít. Na modré napřáhl Hajič a trefil se přesně nad Krasanovského rameno. 20:46 - 0:2 Místo plzeňského vyrovnání tak přišlo navýšení chomutovského vedení. Domácí se snažili o odpověď, ale před vlastní brankou byli často nedůslední. Velké šance tak měli dorážející Stínil s Dejmkem nebo po buly střílející Kulich. Domácím k vyrovnání nepomohla ani přesilovka. Šance se střídaly na obou stranách, indiáni se tlačili do branky silou, Piráti naopak hrozili převážně z brejků. Obrovskou šanci nevyužil po krásné kombinaci v přesilovce Josef Roubal. Jeho střela pouze zazvonila o tyčku. Hosté se dokázali ubránit i následnému dvojnásobnému oslabení. Ale již za plného počtu hráčů dostal Bednář od Sysla přihrávku po modré a propálil vše, co mu stálo v cestě. 35:06 - 1:2. Těsně před koncem třetiny mohl dokonce vyrovnat Pour, ale netrefil přesně Hanzlíkovu přihrávku.

Třetí třetina začala další obrovskou šancí Plzně, na modré dostal přihrávku do úniku Kodýtek, ale svůj samostatný nájezd zakončil pouze do Pavlátova betonu. Po několika dalších plzeňských šancích zahrozil na druhé straně Matyáš Svoboda, Krasanovský se však stačil přemístit. Domácí se potom ubránili přesilovce po vyloučení Josefa Roubala. Jenže ihned po jejím konci šli znovu do čtyř, když Krasanovský poslal puk rozehrávkou do ochranné sítě. Tentokrát se již Piráti prosadili. Hajič překonal plzeňského gólmana střelou zápěstím od modré. 46:39 - 1:3. Snaha Plzně o vyrovnání tak dostala vážnou trhlinu. Snížit mohl Váchal, ale trefil tvrdě pouze masku chomutovského gólmana. Domácím nešlo upřít snahu, ale zakončení Plzně vázlo. Až v přesilovce se po pravé straně rozjel Kvasnička a přesnou střelou k tyči vykřesal pro Plzeň naději. 55:56 - 2:3. Domácí vrhli všechny síly do útoku. Toho využil Dejmek, který přešel v situaci 1 na 1 přes plzeňského obránce a suverénně si poradil i se zakončením nad vyrážečku. 58:01 - 2:4. Domácím už nezbývalo nic jiného než riskovat bez brankáře. To se však Plzni nevyplatilo. Lyszczarczyk se trefil od vlastní branky přes celé kluziště a definitivně potvrdil výhru svého týmu. 59:34 - 2:4.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): Na začátku jsme propadli a dostali rychlý gól. Zůstali jsme ale ve hře a měli jsme hromadu šancí. Chomutov jsme myslím přehrávali, dostávali jsme se do dobrých šancí, ale útočníci v koncovce zklamali, nedokázali dát gól. Na začátku druhé třetiny hned v prvním střídání jsme je zatlačili, puk už byl za brankářem, ale chomutovský obránce to vykopl bruslí. Byl z toho brejk a vyloučení, ze kterého jsme inkasovali. Takže místo 1:1 to bylo 0:2. Musíme tam ten gól dotlačit, ale měli jsme potom i další šance. Vstup do třetin se nám už nedařil se Spartou. Máme tlak a šance, ale dostaneme gól z brejku. Měli jsme tam plno šancí 2 na 1 nebo 3 na 1, ale nedáme z toho gól. Vychází to z tréninku, kdy chceme aby i na něm všichni pracovali na 100 procent a to tam ještě úplně není. Soupeř měl několik velmi dobrých útočníků, kteří si rozumí. My jsme nechodili dostatečně do těla a nechali jim moc prostoru. Soupeř byl ve své obranné třetině důraznější.