MDO: PLZ - LIT 3:4

Šestačtyřicet sekund a mladší dorost je bez bodů

Mladší dorostenci: HC Plzeň 1929 - HC Litvínov 3:4 (1:0, 2:1, 0:3). Plzeňský mladší dorost kráčel sebejistě k další výhře z vlastního ledu, ustál několik téměř likvidačních faulů soupeře a bez diskuzí trestal chyby chemiků. Nicméně ušetřil hosty při dvou pětiminutových trestech, což možná rozhodlo. Samotný závěr duelu totiž indiáni hrubě nezvládli. Nejenže si nechali v 58. minutě vyrovnat, ale o minutu nato dokonce pustili soupeře do náskoku, na jenž už nestačili odpovědět.

HC Plzeň 1929 - HC Verva Litvínov

3:4
1:0, 2:1, 0:3

Branky a nahrávky: 10. Kantner (Kvasnička), 25. Kvasnička (Kodýtek, Sysel), 34. Kantner – 38. Drašar (Urbánek, Reichel), 46. Reichel (Drašar), 58. Reichel (Drašar), 59. Helt (Bečvář, Reichel). Rozhodčí: Valenta - Brand, Kotyza. Vyloučení: 3:7 + Vébr 10 min OT, Havelka, Balász (všichni LIT) 5 min + do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 84. Střely na branku: 35:37.

HC Plzeň 1929

Krasanovský – Kačena, Bednář, Staněk, Kvasnička, Váchal, Sysel – Erhart, Krystl, Hanzlík, Krásný, Rubner, Kantner, Kodýtek, Eret, Straka, Roubal D., Kovařík, Roubal J., Pour.

HC Verva Litvínov

Uher – Cikánek, Kubeš, Pleva, Havlík, Macháč, Kučera, Balász – Pavlíček, Vébr, Vopat, Drašar, Reichel, Kordule, Helt, Havelka, Myšák, Klika, Bečvář, Urbánek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 37 4 33 89,19 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Bednář 0 0 0 -1 0
Petr Eret 0 0 0 -1 2
Petr Erhart 0 0 0 0 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 1 0
Matyáš Kantner 2 0 2 0 0
Petr Kodýtek 0 1 1 0 2
Vojtěch Kovařík 0 0 0 0 0
Matěj Krásný 0 0 0 -1 0
David Krystl 0 0 0 0 0
David Kvasnička 1 1 2 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 0
Josef Roubal 0 0 0 -1 2
David Roubal 0 0 0 -1 0
Marek Rubner 0 0 0 -1 0
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 1 1 -1 2
Adam Váchal 0 0 0 -2 0

komentář

Hosté začali duel v Plzni pěkně zhurta. Už na začátku 3. minuty pláchl Filip Helt plzeňským hráčům na své modré čáře, udělal kličku poslednímu obránci a bekhendem zakončoval do odkryté části branky. Tu ale minul. Celkově úvodní minuty byly jasně pod taktovkou chemiků, ti však paradoxně, ale v hokeji ne ojediněle, jako první inkasovali. V polovině 10. minuty indiáni vytěžili z minima maximum. Poprvé se dostali do souvislejší akce, když po vyhraném buly přišla rychlá střela Kvasničky od modré, kterou Uher jen vyrazil na hůl Matyáše Kantnera, který z úhlu využil nedobrého přesunu litvínovského gólmana a otevřel skóre. Kantner si do konce první části připravil ještě jednu šanci, v níž ale Uherovu branku tentokrát minul. Závěr úvodního dějství ale opět patřil chemikům. Jenže Krasanovský byl pozorný.

Druhou část načaly dva nevybíravé fauly hostujících hráčů. Jak Havelkovo srolování Bednáře na mantinel, tak Balászův faul kolenem byly oceněny pětiminutovými tresty plus osobními do konce utkání. Jenže ani indiáni nehráli zcela podle pravidel, takže z pětiminutové přesily byla nakonec prakticky jen dvouminutovka. Ta ale mohla stát za to, protože byla v poměru pěti proti třem. A navíc - pokud by indiáni skórovali, vyloučení by se na led nevrátili a indiáni by v dvojnásobné přesile pokračovali. Jenže chyba lávky. Nejvýraznější šanci si připsal Rubner, který ve 24. minutě trefil břevno. A když už Plzeň branku vstřelila, ta nebyla uznána. Josef Roubal projel hřištěm a uklidil po kličce puk do branky. Jenže indiáni totálně nezvládli střídání. První hru v šesti ještě sudí přehlédli, ale když se domácí jeli radovat v šesti hráči, bylo už to přece jen do očí bijící. V následné přesilovce 4 na 3 už ale indiáni regulérně skórovali po ráně Davida Kvasničky od modré. Ve 34. minutě už to bylo o 3 branky. Kantner nachytal Uhera v nedbalkách na levé tyčce stejně jako Rubner při neuznané trefě z úvodu dvacetiminutovky a radoval se ze svého druhého gólu v duelu. Litvínov se ještě do konce dějství prosadil. Ve 38. minutě po střele od modré čáry se David Drašar probil před brankou k teči, kterou usměrnil přesně mezi Krasanovského betony.

Na začátku třetí třetiny usedl na trestnou lavici kapitán Reichel, který ale o 2 minuty později svůj prohřešek odčinil. Poté, co jeho spoluhráči zdatně ubránili krušné dvě minuty, se ihned zapojil do protiútoku, kdy po ponechané výhodě hráli Severočeši v šesti proti pěti, a Kristian Reichel z levého kruhu propálil Krasanovského. Ztenčený náskok zahnal indiány do defenzivy a chemici měli problém projít přes střední pásmo. To platilo až do konce 58. minuty. Pak ale přišly dva ochromující momenty pro domácí skvadru a dvě skvělé akce z litvínovského pohledu. Čas 57:48 - Reichel dovedl tlak svého mužstva do kýženého konce. Čas 58:34 - Filip Helt napřáhl a trefil k tyčce parádně, skvěle a přesně. Indiáni už tedy ví, jaké je to ztratit zápas během šestačtyřiceti sekund. Naopak Litvínov si připisuje tři body, se kterými možná už ani nepočítal.