Sedm branek pro Kladno!

Mladší dorostenci: HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno 7:4 (4:3, 1:1, 2:0). Plzeňské naděje potvrdily v zápase roli favorita a i po divoké úvodní třetině dokázaly pevně držet otěže zápasu ve svých rukou a dokráčet za třemi body.

HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno

7:4
4:3, 1:1, 2:0

Branky a nahrávky: 7. Krásný (Hanzlík), 9. Rubner (Pour), 13. Kantner, 17. J. Roubal (Sysel, Kodýtek), 33. Kodýtek (Sysel, Váchal), 41. Kodýtek (Kantner), 58. Rubner (Pour, D. Roubal) – 1. Malý (Rejzek), 8. Kalaj (Kryll), 20. Hrabík (Čečetka), 36. Sagan (Hrabík). Rozhodčí: Sýkora – Malá, Hucl. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. Diváci: 72. Střely na branku: 44:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 7:4.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Pejsar) – Kačena, Staněk, Kvasnička, Váchal, Sysel, Čechura – Erhart, Krystl, Hanzlík, Krásný, Rubner "A", Kantner "A", Kodýtek "C", Eret, Straka, D. Roubal, Kovařík, J. Roubal, Pour.

Rytíři Kladno

Stahl (Jeřábek) – Smrž, Kiml, Kryll, Malý "C" – Zelingr, Rejzek, Sagan, Kolowrat, Hrabík, Svoboda, Mrkvička, Kalaj, Čečetka "A", Kubík "A".

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 36 4 32 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 4 0
Petr Eret 0 0 0 1 2
Petr Erhart 0 0 0 -1 0
Štěpán Hanzlík 0 1 1 1 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 -1 2
Matyáš Kantner 1 1 2 1 0
Petr Kodýtek 2 1 3 1 2
Matěj Krásný 1 0 1 1 0
David Krystl 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 3 2
Jakub Pour 0 2 2 3 0
Josef Roubal 1 0 1 -1 0
David Roubal 0 1 1 2 0
Marek Rubner 2 0 2 2 0
Filip Staněk 0 0 0 -1 0
Martin Straka 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 2 2 0 0
Adam Váchal 0 1 1 1 0

komentář

Neuplynula ani minuta a diváci v ČEZ Aréně již viděli gól. Kladno se vymanilo z plzeňského sevření, podniklo rychlý protiútok, na jehož konci zakončil střelou otřenou o břevno z pravého kruhu Daniel Malý – 0:1! Zvýšit mohl po chvilce Hrabík, ale lepší byla lapačka Krasanovského. Prakticky vzápětí pak přišel pro Kladno trest. Po rychlým výpadu na území Rytířů totiž přesně zakončil Matěj Krásný – 1:1! Za necelou minutku ale na tom byli opět lépe hosté. Po sérii zmatku se totiž před domácí klecí nejlépe zorientoval Adam Kalaj a i trochu se štěstím se černý nesmysl došoural za čáru - 1:2! Jenže za 84 vteřin bylo opět srovnáno. Po křižné příhře z kruhu na kruh se do puku opřel z první Marek Rubner a div, že neprotrhl síť - 2:2! Rytířům byla poté nabídnuta přesilová hra, ale hosté z ní naložili prachbídně. Prakticky po jejím vypršení jako trest přišla vedoucí branka Plzně, kterou vstřelil Matyáš Kantner- 3:2! To domácí hráče nabudilo a z velkého tlaku brzy vytěžili dvoubrankové vedení. Stahl dlouho odolával pokusům Plzně, ale na ránu Josefa Roubala z mezikruží, která zapadla přesně do levého horního růžku, již nárok neměl - 4:2! Jmenovec David to po chvilce zkoušel příklepem z levého kruhu, hostující gólman se tentokráte vyznamenal. Když už se zdálo, že se skóre alespoň do sirény ustálilo, dostal se sám na brankovišti k touši Kryštof Hrabík a zakončil přesně mezi lapačku a beton - 4:3!

Prostřední dějství začalo opatrně. Vážnějšími šancemi tak byly pouze dvě rány od modré, na každé straně jedna, oba gólmani ale zasáhli na výbornou. Až před polovinou zápasu se hosté dostali do přečíslení dvou na jednoho, které ovšem Kubík vyřešil střelou mimo. Na druhé straně Krásný vystihl rozehrávku Kladna, Stahl však vytasil proti střele svůj pravý beton. Brankář Rytířů se vytáhl i proti Kantnerovi, který jedovatě vypálil přes obránce. Následovala první početní výhoda domácích, kterou indiáni dokázal potrestat. Po sérii ran od modré se ke kotouči dostal Petr Kodýtek na levém kruhu, trochu si popojel a zavěsil přesně mezi rameno gólmana a břevno - 5:3! Situace se po chvilce otočila. V oslabení neudržel Krasanovský pokus Hrabíka od modré, nejlépe se na brankovišti zorientoval Šimon Sagan, jenž poslal touš do polodkryté klece - 5:4! A protože již do druhé sirény pracovaly obrany na sto procent, měla zajímavé utkání rozhodnou poslední dvacetiminutovka.

Hned v jejím úvodu předvedli v situaci dvou na jednoho hezkou výměnu kotouče Kantner s Petrem Kodýtkem a domácí opět vedli o dvě branky - 6:4! Obdržený gól jakoby rozhodl o vítězi utkání. Na ledě totiž již bylo pouze jedno mužstvo a jen díky Stahlovi Rytíři neinkasovali více branek. Ten nejprve musel vyrazit pokus Krásného z pravého kruhu a následně si hostující gólman poradil i s ranou Váchy od modré. Kladnou se následně dostalo početní výhody, v největší šanci však byli paradoxně domácí. Na pravé straně se utrhl Kodýtek, nezamířil však přesně. Zmar Středočechů pak názorně dokumentovali v situaci dvou na jednoho Sagan s Hrabíkem, když nedokázali ani vystřelit a přihrávali si na paty. Činit se tak musel znovu Stahl, když před ním nejprve šikovně tečoval Kantner a po chvilce pálil z mezikruží Kodýtek. Definitivní pojistka ze strany Plzně nakonec přeci jen přišla. Pour se protáhl mezi obránci, přenechal zadovkou na Davida Roubala, který ještě našel na druhém kruhu volného Marka Rubnera, který z první zakončil krásnou akci přesně pod břevno - 7:4! V závěru ještě sice Kladenští hráli přesilovou hru, ale tato disciplína dnes hostům nevycházela a s poklidem hrající indiáni si výsledek i skóre pohlídali.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): „Utkání jsme nezačali vůbec dobře, když jsme brzy inkasovali. Nakonec to byla i předzvěst celého zápasu, protože celý průběh byl hodně divoký, šlo trochu i o naší nekoncentrovanost, protože jsme inkasovali laciné góly. Přesto si myslím, že jsme byli lepší, soupeř byl nebezpečný hlavně z rychlých protiútoků. Sestavu jsme následně stáhli jen na tři lajny a z toho pramenilo, že v poslední třetině jsme měli hromadu šancí a vítězství potvrdili dvěma krásnými góly, když to kluci dokázali vykombinovat do prázdné brány.“