SDO: JIH - PLZ 3:5

Starší dorostenci porazili po zimní pauze Jihlavu

Starší dorost: HC Dukla Jihlava - HC Plzeň 1929 3:5 (0:2, 1:1 2:2) - Plzeňané zamířili ke třetímu kolu nadstavby do Jihlavy a hned v první třetině se ujali dvougólového vedení, které navíc ve druhé části ještě navýšili. V závěru utkání se sice domácí dostali na dostřel, při hře bez brankáře ale pojistil výhru indiánů Suchý.

HC Dukla Jihlava - HC Plzeň 1929

3:5
0:2, 1:1, 2:2

Branky a nahrávky: 40. Bambula (Balaštík), 43. Bambula, 54. Hubert (Vala, Bambula) – 10. Suchý (Kaňák, Walter), 12. Kučera (Kokoška, Krystl), 31. Švarc (Vracovský, Suchý), 42. Hajšman (Vlček), 59. Suchý (Kaňák). Rozhodčí: Homola – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 3:4, navíc Nováček a Kolouch (oba Jihlava) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 21:36. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4, 3:5.

HC Dukla Jihlava

Vacek – Pospíchal, Port, Mandát, Dörrer, Klofáč, Kochánek – Ondráček, Balaštík, Bambula – Hoskovec, Vala, Nováček – Kolouch, Dvořák, Dupljaku – Zayml, Peschout, Hubert

HC Plzeň 1929

Štekr – Walter, Kaňák, Pokorný, Polívka, Ivanič, Šmíd – Suchý, Beneš, Opava – Stráský, Švarc, Vracovský – Vlček, Vavřička, Hajšman – Krystl, Kokoška, Kučera

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 21 3 18 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 1 0
Martin Hajšman 1 0 1 1 0
Filip Ivanič 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 2 2 3 0
Filip Kokoška 0 1 1 0 2
Tomáš Krystl 0 1 1 0 0
Tomáš Kučera 1 0 1 0 0
Patrik Opava 0 0 0 0 0
Jakub Pokorný 0 0 0 -1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 -1 0
Jiří Stráský 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 2 1 3 2 2
Petr Šmíd 0 0 0 0 0
Milan Švarc 1 0 1 1 2
Jakub Vavřička 0 0 0 1 0
Lukáš Vlček 0 1 1 1 2
Tomáš Vracovský 0 1 1 1 0
Jan Walter 0 1 1 3 0

komentář

Utkání týmů, které si v prvních dvou kolech nadstavbové části připsaly dvě porážky, začala lépe Plzeň. Po třech minutách mohli hosté vést, když Kokoška našel zpoza branky před Vackem zcela volného Kučeru, ale proti jeho střele z první vytáhl gólman Dukly ukázkový semafor a schoval puk do lapačky. Domácí mohli kontrovat v přesilové hře, ale příliš se před Štekra nedostali. Naopak první početní výhoda Západočechů přinesla úvodní gól zápasu. Střelu Kaňáka od modré tečoval před bezmocným gólmanem červenožlutých do branky Filip Suchý0:1. Za dvě minuty navýšil vedení hostů Tomáš Kučera, kterému přihrál puk na levém kruhu Kokoška a levé křídlo Plzně trefilo přesně prostor u levé tyče branky – 0:2. Pro domácí mohlo být ještě hůře, když se prezentoval tvrdou ranou z pravé strany Ivanič. Mířil však těsně vedle. V další dobré příležitosti se ocitl po konci přesilovky domácích Beneš, který stihl vystřelit a následně se štěstím dorazit puk. Vacek by byl bezmocný, ale kotouč minul o deset centimetrů pravou tyčku.

Také druhou třetinu začali Plzeňští aktivně. Po střele Pokorného zprava k dorážce před brankou marně dostával Beneš. O půlminuty později v situaci dva na jednoho promáchl puk po přihrávce Stránského před levou tyčkou Opava. Deset minut po polovině zápasu ale už branka padla. Obrana Dukly nechala hostům příliš mnoho prostoru. Střelu Vracovského ještě Vacek vyrazil, na dorážku Milana Švarce už byl ale krátký – 0:3. Následnou hodně nepovedenou pasáž hry z obou stran přerušil až Dupljaku, který se po přejetí útočné modré pěkně uvolnil a vystřelil, Štekr byl však proti prvnímu gólu domácích. Kapituloval tak až pětačtyřicet vteřin před koncem druhé části. Po přihrávce Balaštíka zakončoval u pravé tyčky zcela volný Jiří Bambula. Puk mu sice při zakončení sjel z hole, na což nestačil překvapený gólman hostů reagovat – 1:3.

Po dvou minutách třetí třetiny zvýšili hosté již na třígólový rozdíl, když se po pohledné individuální akci prosadil Martin Hajšman střelou mezi betony gólmana – 1:4. Jenže krátce po rozehrání se dostal k Jiřímu Bambulovi odražený puk a útočník s číslem devatenáct znovu vykřesal domácím naději – 2:4. Domácím rázem narostla křídla a blízko dalšího snížení byl Ondráček, jehož bekhendová střela prolétla těsně vedle tyče. Na druhé straně opět nechal Vacek ukázal dobrou lapačku, díky které zneškodnil střelu Kučery od modré. Na začátku čtyřiapadesáté minuty vedla Plzeň pouze o gól. Po zblokované střele Bambuly se ujal puku Vala, před brankou našel Davida Huberta, který bez problémů překonal Štekra 3:4. Domácí se hnali za vyrovnáním a ve snaze poslat zápas do prodloužení zkusili hru bez gólmana. Risk tentokrát zisk nepřinesl a Filip Suchý zakončil průnik po levé straně střelou z úhlu do opuštěné klece – 3:5. Tři body tak putují za západ Čech.

Ohlasy trenérů

Petr Kůs (Plzeň): V první řadě jsme rádi za vítězství, protože se dlouho nehrálo. My jsme absolvovali turnaj o Vánocích v Liberci, ale náš mančaft tam byl neúplný, chybělo nám osm hráčů. Dlouho jsme nehráli, hodně jsme trénovali. Dukla byla velká neznámá, nevěděli jsme, jak hraje, ale nechtěli jsme nic podcenit. V nadstavbové skupině už je každý dobrý, každý může porazit každého. My jsme za ty tři body rádi. Teď půjdeme na večeři a přemístíme se do Budějovic, kde máme zítra další zápas.

Štěpán Moravec (Jihlava): Zápas se mi hodnotí velice těžko, protože závěr utkání nebyl špatný. Musím kluky vyzdvihnout za třetí třetinu, kdy konečně začali plnit to, co jsme si řekli a byli jsme jednoznačně lepší. Bohužel jsme zklamali v koncovce. Nicméně dvě třetiny jsme dnes určitě tahali za kratší konec. Plzeň byla velice aktivní a dělala nám obrovské problémy v našem obranném pásmu při napadání. Navíc se nám nedařilo v přesilovkách, kdy jsme dostali výhodu několika přesilových her a vůbec jsme neměli šanci dostat se do pásma. Závěr byl dobrý, byla to škoda, že se nám nepovedlo vyrovnat, ale přece jen Plzeň byla dnes o malinko lepší.