SDO: PLZ - KOM 5:4pp

Starší dorostenci počtvrté vítězně

Starší dorostenci: HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno 5:4 po prodloužení (0:1, 2:1, 2:2 - 1:0). Starší dorostenci dali svému kapitánovi Švarcovi k osmnáctým narozeninám dvoubodový dárek, když doma po velké přetahované zvítězili nad nepříjemným soupeřem z Brna v prodloužení.

HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno

5:4p
0:1, 2:1, 2:2 - 1:0

Branky a nahrávky: 25. Vracovský, 38. Beneš (Suchý), 42. Vlček (Švarc), 60. Beneš (Suchý), 61. Suchý (Kaňák) – 17. Dufek (Šnajnar, Hájek), 38. Garčic (Hájek), 50. Denk (Dymáček), 60. Havlát (Šnajnar, Hájek) Rozhodčí: Šindler, Sýkora - Malý, Kotyza. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 92. Střely na branku: 34:35.

HC Plzeň 1929

Štekr (Zeman) – Kaňák, Walter, Polívka, Pokorný, Šmíd, Ivanič, Prokop – Opava, Beneš, Suchý, Vracovský, Švarc, Vlček, Hajšman, Vavřička, Stráský, Kučera, Volf, Krystl.

HC Kometa Brno

Slavíček (Krček) – Hájek, Sedláček, Marcello, Švejda, Kratochvíl, Šnajnar, Kubeš, Zukal, Mlynář, Zohorna, Dvořák, Hasoň, Denk, Horký, Dymáček, Garčic, Dufek, Havlát.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 35 4 31 88,57 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 2 0 2 1 0
Martin Hajšman 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 -1 0
Tomáš Krystl 0 0 0 -2 2
Tomáš Kučera 0 0 0 -2 0
Patrik Opava 0 0 0 1 2
Jakub Pokorný 0 0 0 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 2
Jan Prokop 0 0 0 1 0
Jiří Stráský 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 1 2 3 2 0
Petr Šmíd 0 0 0 1 0
Milan Švarc 0 1 1 1 0
Jakub Vavřička 0 0 0 0 0
Lukáš Vlček 1 0 1 1 0
Jakub Volf 0 0 0 -2 0
Tomáš Vracovský 1 0 1 1 0
Jan Walter 0 0 0 -1 0

komentář

Ve 4. minutě dojel Krystl z rohu odražený kotouč a chytře zamířil na vzdálenější tyč a puk jen o fous minul branku Komety. Další příležitost domácích přišla o minutu nato, když dlouhá přihrávka hluboko z vlastního pásma našla na druhé modré číhajícího Vlčka, který z levého křídla zamířil dobře na rameno Slavíčka. Ten byl pozorný a puk vyrazil před sebe. Hosté o sobě dali konečně vědět na sklonku 12. minuty. Věkem ještě mladší dorostenec Libor Hájek na modré čáře přelstil pěknou stahovačkou plzeňského obránce a pokoušel se ještě střílenou nahrávkou vyzvat k zakončení svého kolegu na opačné tyčce. Štekr si ale své brankoviště pohlídal. První přesilovka zápasu následně přinesla i změnu skóre. Aktivnější indiáni se dostali do čtyř, čehož Kometa beze zbytku využila. Těsně před návratem vyloučeného Krystla vystřelil Šnajnar od modré a puk za záda plzeňského gólmana tečoval Jan Dufek.

Ve 23. minutě měl Stráský na holi vyrovnání, ale chyběl mu půlkrok, aby dosáhl na střílenou nahrávku a zasunul do prázdné branky. Nicméně domácí nemuseli nad promarněnou příležitostí přemýšlet dlouho, neboť ve 25. minutě Tomáš Vracovský předvedl sólo akci, na jejímž konci skončil Slavíček ležící v nehokejové pozici a plzeňská jednadvacítka zkušeně poslala po ledě kotouč do odkryté klece. Při přesilovce indiánů zvonila konstrukce branky po střele Waltera od modré, ale skóre se neměnilo. Velkou příležitost pak prováhal ve 33. minutě Filip Dvořák, který se na chvíli dostal před Štekra nikým nehlídán, ale zamířil v souboji tváří v tvář velice nepřesně a puk jen zametl do rohu. Do náskoku poté šli opět hosté. Hájek našel nahrávkou Richarda Garčice, který se nemýlil. Hosté se ale mohli z hubeného náskoku těšit jen něco málo přes čtvrt minuty.Martin Beneš totiž rozšířil svůj výčet branek střelou, která prošla Slavíčkovi pod výstrojí pomaloučkým šouráčkem.

Úvod třetí třetiny vyšel domácím na jedničku. Ti přežili infarktový začátek třetiny, kdy se kotouč po sérii odrazů dostal až na brankovou čáru za Štekrem a chyběly doslova centimetry, aby se skóre měnilo na druhé straně. Jenže na té opačné zaúřadovala dulo Švarc a skórující Lukáš Vlček poslal svůj tým poprvé v utkání do náskoku. Ten mohl být dvojnásobný ve 48. minutě, kdy Beneš dobře schoval svou střelu mířenou pod víko za obránce, ale Slavíček byl proti pokusu dobře postaven. Na druhou stranu pak okamžitě pláchl Dymáček, který se dostal sám před Štekra, který zlikvidoval jak jeho první střelu, tak následnou dorážku. Vyrovnání přinesla až 50. minuta. Jedenkrát ve vlastní přesilovce indiáni brejk přežili, podruhé už se Brněnští poučili a zahráli jej efektivněji. Lukáš Denk byl Plzeňskými připuštěn jak ke střele, tak k dorážce a bylo opět vyrovnáno. Když už už se schylovalo k prodloužení, indiáni využili nabídnutou přesilovku a 50 vteřin před třetí sirénou trefil Beneš zblízka přesně pod víko. Jenže do prodloužení se přesto šlo. Hosté odvolali gólmana a o osm vteřin nato vyrovnal Robert Havlát.

Jenže prodloužení mělo jepičí život. Už po dvaceti vteřinách vystřelil Kaňák od modré čáry a jeho střelu do branky ztečoval Filip Suchý a bylo hotovo.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): V první třetině jsme byli lepší než soupeř, přesto jsme ji prohráli o jednu branku, když jsme neproměnili vypracované šance. V té druhé jsme nevyužili tři přesilové hry, což soupeře hodně nakoplo. V závěru utkání se hra přelévala ze strany na stranu, nedá se říct, že by to či ono družstvo mělo navrch, proto jsme s výhrou spokojeni.