Velký obrat a konečně tři body!

Starší dorost: HC Plzeň 1929 - HC Dukla Jihlava 4:3 (1:2, 1:1, 2:0). Mladé pušky dokráčely po pěti zápasech k tříbodové výhře. O velkém obratu z 1:3 na 4:3 rozhodly 65 vteřin před třetí sirénou!

HC Plzeň 1929 - HC Dukla Jihlava

4:3
1:2, 1:1, 2:0

Branky a nahrávky: 18. Švarc (Kaňák), 39. Walter (Kaňák, Stráský), 41. Suchý (Stráský), 59. Vlček (Beneš, Švarc) – 5. Ondráček (Nováček, Balaštík), 20. Ondráček, 33. Pospíchal (Peschout, Kochánek). Rozhodčí: Zubzanda – Martinec, Maloušek. Vyloučení: 6:11. Využití: 1:1. Diváci: 87. Střely na branku: 44:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3.

HC Plzeň 1929

Štekr (Zeman) – Polívka, Šmíd, Kaňák "A", Walter, Prokop, Ivanič, Pokorný – Beneš "A", Švarc "C", Vlček, Kučera, Krystl, Opava, Hajšman, Kokoška, Vracovský, Suchý, Volf, Vavřička, Stráský.

HC Dukla Jihlava

Kořenář (Brož) – Port "A", Pospíchal, Kochánek, Klofáč, Dörrer, Mandát – Ondráček, Vala, Nováček, Peschout, Balaštík "C", Dvořák, Dupljaku, Hoskovec, Kolouch, Hubert, Zayml.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 21 3 18 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 1 1 -1 0
Martin Hajšman 0 0 0 0 0
Filip Ivanič 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 2 2 1 0
Filip Kokoška 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Tomáš Kučera 0 0 0 0 0
Patrik Opava 0 0 0 0 0
Jakub Pokorný 0 0 0 1 2
Ondřej Polívka 0 0 0 -1 2
Jan Prokop 0 0 0 1 2
Jiří Stráský 0 2 2 1 2
Filip Suchý 1 0 1 -1 0
Milan Švarc 1 1 2 2 4
Jakub Vavřička 0 0 0 0 0
Lukáš Vlček 1 0 1 2 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 -1 0
Jan Walter 1 0 1 1 0

komentář

Do utkání vstoupili aktivněji domácí. Nejprve si vyjel zpoza branky až před ní Švarc, ale stejně jako po chvilce po ráně Ivaniče od pravého mantinelu i pokusu z mezikruží Vlčka se vyznamenal gólman Kořenář. Nedáš – dostaneš. První střela Jihlavy totiž skončila v síti. Hosté vyvinuli na brankovišti veliké zmatky, které ukončil Jiří Ondráček – 0:1! Západočechům se následně naskytla výhoda přesilové hry, ale v největší šanci pálil od modré Beneš těsně mimo. Hosté zahrozili opět Ondráčkem, který obdržel pěnou přihrávku mezi kruhy, ale z první si na Štekra nepřišel. V podobné situaci našel Švarc Vlčka, ale ani ten skórem pohnout nedokázal. V závěru úvodní dvacetiminutovky se oba týmy ocitly ve čtyřech. Plzeň podnikla rychlý protiútok, indiáni si role prohodili a bylo srovnáno, když Vlčkovu příhru využil Milan Švarc – 1:1! Když už se zdálo, že za nerozhodnuté stavu půjdou hráči do kabin, vystihl Jiří Ondráček necelou půl minutu před sirénou rozehrávku soupeře, nabruslil na pravý kruh a zakončil ranou otřenou o břevno - 1:2!

Prostřední část se musela líbit divákům, méně již tak trenérům. Hrálo se nahoru dolů s velkým množstvím šancí. Vše odstartoval Hubert, který v situaci dva na jednoho využil zalehnutí bránícího hráče, podržel touš, ale sám před Štekrem kličkou neuspěl. Stejný hráč po pár minutách hry dostal příhru mezi kruhy, ale z první zamířil pouze do betonu připraveného domácího brankáře. Indiáni zahrozili totožnou situací, tentokráte si musel Kořenář pohlídal teploměr na levé ruce. Oba celky si v polovině utkání vyměnily po přesilové hře, ale radovali se pouze Jihlavané. Ladislav Pospíchal se protáhl podél pravého mantinelu a tak trochu z nouze vystřelil z ostrého úhlu, z plné jízdy však zamířil přesně na vzdálenější tyč - 1:3! Štekr vše odčinil za nedlouho poté, když dvakrát zasáhl po ráně z mezikruží, když to nejprve zkoušel Kolouch, následně Klofáč. Jenže v závěru třetiny Jihlava zahrála v šesti a Západočeši tento prohřešek za devět vteřin potrestali. Po buly přihrál na modré na druhou stranu Kaňák na Jana Waltera, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:3!

A po necelé minutě poslední části bylo na západě Čech srovnáno. Po buly hosté zapomněli na Filipa Suchého, který sám na brankovišti zpracoval touš a z otočky trefil levý horní růžek - 3:3! Domácí dokonce mohli otočit vývoj utkání, když se při vlastním oslabení hnali do akce dvou na jednoho, po pěkné příhře však Kaňák z první minul. V přesilové hře následně Beneš svou ranou od modré rozezvučel konstrukci branky, v polovině třetiny se zase Stráský proháčkoval až před Kořenáře, významně však přestřelil. Hra se následně trochu zklidnila a přestože domácí tlačili, rozhodující branka přišla až v samotném závěru utkání. Z rychlého protiútoku přihrál na brankoviště Beneš, touš si mezi nohama obránce našel Lukáš Vlček a trefil přesně na vzdálenější tyč - 4:3! I přes oddechový čas již hosté vyrovnat nedokázali, indiáni takticky drželi touš v rozích v útočné třetině. Čekání na tříbovou výhru tak zlomili Západočeši, Jihlava si musí minimálně do zítřka počkat.