Starší dorost vyškolil Slavii z efektivity

Starší dorostenci: HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 5:0 (1:0, 2:0, 2:0). Přestože čelili indiáni druhému celku tabulky, konečný výsledek tomu moc nenapovídá. Zatímco Západočechům se střelecky dařilo, hosté selhali ve všech šancích.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

5:0
1:0, 2:0, 2:0

Branky a nahrávky: 3. Kučera (Vavřička), 27. Stráský (Suchý), 30. Vracovský (Suchý, Walter), 52. Pokorný (Vlček), 54. Kokoška (Pokorný). Rozhodčí: Svoboda – Černý, Martinec. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 122. Střely na branku: 40:31.

HC Plzeň 1929

Štekr (Zeman) – Kaňák (A), Walter (C), Polívka, Pokorný, Prokop, Ivanič – Volf, Krystl, Vracovský, Suchý, Stráský, Vlček (A), Kokoška, Opava, Hajšman, Vavřička, Kučera

HC Slavia Praha

Sochůrek (Mejsar) – Zderadička, Straka, Kottek (C), Hejda, Havelka, Krejčí – Nestrašil, Sládek, Heldák, Hyršl (A), Mušo, Vyskočil (A), Kolář, Josefus, Novák, Mareček, Šmerha, Maňas

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 31 0 31 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Hajšman 0 0 0 1 0
Filip Ivanič 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 2 0
Filip Kokoška 1 1 2 1 0
Tomáš Kučera 1 0 1 1 2
Patrik Opava 0 0 0 1 0
Jakub Pokorný 1 1 2 1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 1 0
Jan Prokop 0 0 0 0 2
Jiří Stráský 1 0 1 1 0
Filip Suchý 0 2 2 1 0
Jakub Vavřička 0 1 1 1 0
Lukáš Vlček 0 2 2 1 0
Jakub Volf 0 0 0 0 0
Tomáš Vracovský 1 0 1 1 0
Jan Walter 0 1 1 2 0

komentář

Indiáni dokázali výborně vstoupit do utkání, když si hned po úvodním vhazování vytvořili v útočném pásmu tlak, ze kterého také vytěžili úvodní branku. Tomáš Kučera se dokázal prosadit po přihrávce Jakuba Vavřičky a rychlým gólem uklidnil svůj tým.

Hra se po první trefě domácích trochu vyrovnala, Plzeňané si ale dokázali vytvořit ještě několik zajímavých šancí. Nejblíže brance byl asi Vracovský, který pálil z mezikruží a když viděl, že Sochůrkovi kotouč propadl skrze výstroj, už zvedal ruce nad hlavu. Slávistický brankář ale dokázal poskakující kotouč zalehnout ještě před brankovou čarou. Na druhé straně mohl vyrovnávat Sládek, tváří v tvář zívající brance Štekra ale selhal.

Druhá třetina začala ve velkém tempu, a obraz hry se v jejím úvodu často měnil. Nakonec se prosadili opět domácí, a sice Jiří Stráský, který se po kombinaci se Suchým dostal s kotoučem sám před Sochůrka a ten už neměl proti Stráského střele nad rameno nejmenší nárok.

Slavii nebylo přáno ani ve druhé dvacetiminutovce. Z obdržené branky se zkusili rychle otřepat, Nestrašil ale prohospodařil další vyloženou příležitost a po vyloučení kapitána Kottka navíc skórovali opět indiáni. Tomáš Vracovský zakončoval přesnou tvrdou ranou kombinaci přesilovkové formace Plzně.

Ani v závěrečném dějství se slávistům nepodařilo Štekra překonat. Naopak pokračovali ve spalování šancí, přičemž nevyužili ani dvě přesilové hry. Při vlastním oslabení naopak opět inkasovali, a to hned po osmnácti sekundách, po kterých se trefil od modré Jakub Pokorný.

Poslední hřebíček do slávistické rakve pak přidal o dvě minuty později Filip Kokoška, který zakončil přečíslení indiánů nekompromisní střelou zápěstím.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Plzeň 1929): "Výsledek vypadá tak, že šlo o jednoznačný zápas, ale tak to vůbec nebylo. Slavia má velmi kvalitní tým a je výborně organizovaná. Nám to tam padalo a navíc nás podržel gólman. Herně to ale bylo vyrovnané. Nesmíme slevit z té poctivé práce, ale za tři body proti druhé Slavii jsme určitě rádi. Kluci vypadali dobře už v posledních zápasech a pokud si budou dál věřit, může se nám dařit i nadále."

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): "Těžko se to hodnotí. V první třetině byl soupeř jasně lepší a vyhráli ji 1:0. My jsme tam sice pár šancí měli, ale žádnou jsme neproměnili. Ve druhé části jsme si už tolik příležitostí nevytvořili a soupeř přidal další dvě branky. Kdybychom pak po přestávce dali jeden nebo dva góly, dalo by se to ještě nějak uhrát. Bohužel se nám teď vůbec nedaří a neproměňujeme šance. Soupeři tam naopak spadlo téměř všechno. Je to jen o gólech a když je nedáme, tak ten výsledek prostě vypadá tak, jak vypadá."