Před play-off přišel výstražný políček

Starší dorost: HC Plzeň 1929 - TJ Bílí Tygři Liberec 2:7 (0:3, 1:2, 1:2). Poslední utkání základní části se Západočechům nevyvedlo a i podruhé v sezóně tak s Libercem nebodovali.

HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec

2:7
0:3, 1:2, 1:2

Branky a nahrávky: 21. Vracovský (Stráský), 50. Hajšman (Kučera, Krystl) – 12. Gecko (Král), 19. Solenský (Lakatoš, Bělohorský), 20. Gecko, 28. Lakatoš (Solenský, Bělohorský), 34. Lakatoš (Solenský, Bělohorský), 41. Pilař (Bělohorský), 52. Gecko (Král). Rozhodčí: Šmíd - Suchánek, Jelínek. Vyloučení: 0:0. Bez využití. Diváci: 78. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6, 2:6, 2:7.

HC Plzeň 1929

Štekr (21. Zeman) – Polívka, Kaňák "A", Walter "C", Prokop, Ivanič, Pokorný – Beneš, Švarc "A", Vlček, Kučera, Krystl, Opava, Hajšman, Kokoška, Vracovský, Suchý, Volf, Vavřička, Stráský.

Bílí Tygři Liberec

Stezka (Hosnedl) – Běhula, Klinger "A", Tržický, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Hylena, Král "A", Gecko "C", Solenský, Lakatoš, Kačírek, Chlum, Pilař, Bělohorský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 20 11 3 8 72,73 0
Adam Zeman 40 22 4 18 81,82 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 -2 0
Martin Hajšman 1 0 1 -1 0
Filip Ivanič 0 0 0 -2 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Filip Kokoška 0 0 0 -2 0
Tomáš Krystl 0 1 1 1 0
Tomáš Kučera 0 1 1 -1 0
Patrik Opava 0 0 0 -2 0
Jakub Pokorný 0 0 0 -2 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 0
Jan Prokop 0 0 0 -3 0
Jiří Stráský 0 1 1 0 0
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Milan Švarc 0 0 0 -2 0
Jakub Vavřička 0 0 0 -2 0
Lukáš Vlček 0 0 0 -4 0
Jakub Volf 0 0 0 -1 0
Tomáš Vracovský 1 0 1 0 0
Jan Walter 0 0 0 -1 0

komentář

Do utkání vstoupili lépe domácí, ovšem Stezka všechny šance Plzně dokázal vytěsnit. Pak zahrozil Gecko, který pálil z pravého kruhu, ale stejně jako po chvilce Král střelou přes obránce na domácího gólmana nevyzrál. V dobré pozici byl i Krystl, ovšem osamocený na brankovišti příhru promáchl. Pak se ale již skóre měnilo. Michal Gecko se prohnal z pravé strany až před domácí svatyni a uspěl zakončením po dlouhé kličce ke vzdálenější tyči - 0:1! Domácí obdržená branka probudila, ovšem Vracovský střelou přes obránce z pravého kruhu neuspěl a stejně tak Polívka chvíli poté, jenž zakončoval v bekům, ovšem na Štekra si nepřišel. Jenže za necelou minutu domácí znovu propadli a přestože Lakatoš zakončením mezi betony neuspěl, dorazil jeho pokus do sítě Samuel Solenský – 0:2! Aby toho nebylo pro Plzeň málo, vteřinu před první sirénou znovu indiánům ujel Michal Gecko a zvýšil náskok svého týmu kličkou a následnou střelou otřenou o tyč - 0:3!

Prostřední dějství započali lépe indiáni, když hosté propadli v obraně a střelou z pravého kruhu na vyrážečku uspěl Tomáš Vracovský – 1:3! Následně pálil ihned po buly Vlček, jeho střela zasvištěla těsně kolem vzdálenější tyče. Domácí nahradili v bráně Štekra Zemanem a ten si připsal první úspěšný zákrok po střele Krále přes obránce. Podobně si vedl i po chvilce po ráně Babce z pravého kruhu. Do třetice se ale již Tygři dočkali. Zeman nejprve lapil ránu z mezikruží Bělohorskému, uspěl i proti dorážce Solenského, ale na další ránu již osamocený gólman nestačil - Dominik Lakatoš – 1:4! V polovině utkání mohl pátý gól přidat Bělohorský, když domácí znovu chybovali v obraně, ovšem na Zemana si kličkou do bekhendu nepřišel. Pak zakončoval situaci tři na dva Solenský, ovšem neuspěl. Ale akce pokračovala a nakonec po jeho přihrávce rozvlnil síť Dominik Lakatoš – 1:5! Gecko se pak prosadil v situaci jeden na jednoho, na lepší zakončení byl ale příliš blízko domácímu brankáři. Když pak v závěru neuspěl Stráský z mezikruží a Švarc střelou přes obránce z pravé strany, odcházeli do kabin výrazně spokojenější Severočeši.

Do poslední části vstoupili lépe Tygři, když po rychlém výpadu zvýraznil náskok svého týmu Radek Pilař – 1:6! Následně předvedl rychlou lapačku Zeman, když v ní ukryl střelu Kačírka z pravého kruhu. Na druhé straně zase skončil bekhendový pokus Opavy z mezikruží na betonu Stezky. Indiáni se ale přeci jenom dočkali, když vymyslel pěknou přihrávku v situaci dva na jednoho Kučera pro Martina Hajšmana – 2:6! Liberec odpověděl za třináct vteřin stejnou mincí, když po příhře Krále zkompletoval hattrick ranou pod břevno Michal Gecko – 2:7! Zemana pak zachránila dvakrát tyčka, když se rozezvučela po ráně Solenského z levého kruhu i Babce, který si sjel mezi kruhy. Pozorný ale musel být i Stezka, když nejprve střílel z pravého kruhu přes obránce Kaňák a po chvilce od modré Polívka. Když pak v závěru neproměnil ani nadvakrát samostatný únik Král, skončilo utkání pětigólovým rozdílem.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Plzeň 1929): "Soupeř byl dnes jednoznačně ve všech směrech lepší. Přehrál nás v ofenzivě i defenzivě, my jsme jednoduše po celé utkání tahali za kratší konec. Mrzí mi ,že jsme poslední zápas před play-off prohráli, na druhou stranu jsme utkání před tím hráli dobře. Teď je otázka, jestli je dobře prohrát, ale zase si sednout na zadek a zase začít poctivě makat. Dneska to kluci asi trošku vypustili, protože prakticky o nic nešlo. Ale jsme zklamaný, snaha bojovat a rvát s eo výsledek a svou čest tam prostě být musí. K tomu musíme kluky vychovávat."