Junioři vytrhli Tygrům bod!

Junioři: TJ Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929 4:3sn (1:0, 2:1, 0:2 - 0:0). Indiáni i ve druhém kole nadstavbové části o play-off nezůstali bez bodu. V Liberci díky povedené závěrečné třetině odvrátili porážku, v nájezdech však již nakonec domácí uspěli.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929

4:3sn
1:0, 2:1, 0:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 16. Belovič (Žďárský, Mikyska), 23. Mikyska (Svoboda), 39. Kalfiřt (Vlk, Mikyska), rozh. náj. Vlk – 29. Schleiss (Moravčík, Indrák), 48. Mašek (Holý, Schleiss), 58. Slavík (Indrák, Přikryl). Rozhodčí: Hrubý – Hejl, Kajínek. Vyloučení: 9:11. Bez využití. Diváci: 112. Střely na branku: 31:43. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Bílí Tygři Liberec

Vaněček (Stezka) – Jandejsek, Mrázek (C), M. Šír, Arlt, Beránek, Havlín, Pálek – Hrníčko, Belovič, Kalfiřt, Vlk, Svoboda, Kratochvíl, Boček, Mikyska, Ordoš, Žďárský, Havlas, Pilař.

HC Plzeň 1929

Pacl (Maruš) – Marcel, Kubík, Hanuš, Moravčík, Holý, Houfek, Slavík – Pejchar (C), Kopta, Mašek, Schleiss, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Indrák, Přikryl, Uhlík, Tulačka, Kepka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 65 30 3 27 90,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vladimír Hanus 0 0 0 -1 0
Jan Holý 0 1 1 0 0
Jakub Houfek 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 2 2 2 2
Jiří Kepka 0 0 0 -2 6
Ondřej Kopta 0 0 0 -2 2
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 0 0 1 2
Filip Mašek 1 0 1 2 2
David Michel 0 0 0 -1 0
Michal Moravčík 0 1 1 -1 2
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 1 1 0 2
Pavel Rajal 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 1 1 2 3 0
Jakub Slavík 1 0 1 1 4
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -1 0
Jiří Uhlík 0 0 0 0 0

komentář

První třetina utkání druhého kola skupiny o play-off juniorské NOEN extraligy přinesla herní převahu hostujícího týmu. Přesto se však Plzni nepodařilo svou nadvládu nad děním na ledě promítnout do skóre.

To Liberec těžil ze svých šancí téměř stoprocentně. Tu první měl Vlk, ale z úniku po pravé straně se gólově neprosadil. Matúš Belovič ale při své šanci kotouč do branky dostal. Stalo se tak, když hosté tak trochu zapomněli na obranu a nechali se lacino obrat o kotouč. Ten pak Žďárský naservíroval právě Belovičovi, jenž skóroval z brankoviště.

Do druhé třetiny se tak šlo za jednobrankového vedení domácího celku, dlouho to tak ale nezůstalo. Uběhlo lehce přes dvě minuty, když Liberec odskočil na dvě branky. Svoboda poslal do úniku Josefa Mikysku, jenž se schoval za obranou a poradil si s Paclem elegantní kličkou.

Další hokejové paráda přišla v polovině třetiny a tentokrát k radosti hostujících hokejistů. Jan Schleiss si vzal kotouč na červené čáře a protančil až ke střele z kraje kruhu pro vhazování, po které zaplul kotouč do horního rohu branky.

Šanci dostat se v zápase na dvě branky měl nejprve Mikyska, který jel znovu sám na Pacla, tentokrát ale se střelou mezi betony neuspěl. Krátce na to se ale Liberec znovu dvoubrankového vedení přeci jen dočkal. Vlkovu zblokovanou střelu z levého kruhu si našel Jakub Kalfiřt a volný puk poslal za záda dezorientovaného Pacla.

Po čtyřiceti minutách tak šli hráči do kabin za stavu 3:1 pro domácí barvy, přičemž si ale herní převahu držel paradoxně hostující celek. Zatímco první dvě třetiny zápasu byly, i přes čtyři přesné zásahy, poměrně klidné, třetí vše vynahradila. Vzduchem létaly trestné minuty i góly.

Během prvním pěti minut byly k vidění hned tři dvouminutové tresty. Liberec svou přesilovku odehrál velmi vlažně nikam se nehnal, za což následně pykal. Filip Mašek totiž po návratu do hry vlétl do brankoviště a důrazně poslal hosty na dostřel jediné branky.

Po jeho brance přišla fáze hry, které dominovaly trestné minuty. Hra v pěti byla ve druhé polovině třetí třetiny skoro výjimkou. Po divoké strkanici na libereckém brankovišti zamířili na trestnou lavici hned čtyři hráči, Plzeň po následném vhazování získala kotouč a odvolala gólmana. Hosté to s šesti bruslaři zkoušeli téměř tři minuty před koncem základní hrací doby!

A tento risk se jim vyplatil. Nepřehlednou situaci na brankovišti vyřešil nejlépe jak mohl Jakub Slavík, a sice gólem na 3:3. Jeho spoluhráči tlačili Bílé Tygry i ve zbývajících minutách poslední třetiny, ale rozhodnutí ještě nepřišlo. A nepřišlo ani v pěti minutách prodloužení, na řadu tak přišly samostatné nájezdy.

V nich se nejlépe předvedl Dominik Vlk jenž se prosadil hned dvakrát a zajistil bod navíc pro domácí Liberec.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (TJ Bílí Tygři Liberec): "Jsem hrozně rád, že jsme zápas zvládli, ač jsme ho mohli zvládnout za tři body. Musím pogratulovat hráčům, předvedli výborný výkon od brankáře k poslednímu hráči v poli proti silnému soupeři. Výborné utkání pro oko diváka. Mrzí mě, že jsme nezvládli závěr. Myslím, že ty dvě branky jsme dostat nemuseli. Ale za dva body jsme určitě rádi."

David Bruk (HC Plzeň 1929): "Jsme spokojení, že se nám podařilo dotáhnout se z 1:3 na 3:3. Spokojeni nejsme s množstvím vyloučených hráčů, některé fauly navíc byly útočné. Takže trochu nedisciplinovanost. Ale jinak myslím, že obě strany předvedly rychlý a důrazný hokej."