Rozhodl přesně mířený šíp v nájezdech!

Junioři: HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929 3:4sn (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0). Mladí indiáni zvládli důležitý souboj s Brnem a dále tak obklopují vody, jenž jim zaručují play-off. Dnes dokázali dvakrát smazal náskok soupeře a nakonec svého soka srazit v nájezdech.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929

3:4sn
1:0, 1:2, 1:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 19. Beneš (Jenyš, Kusko), 25.Zohorna (Vágner), 53. Král (Vojáček, Zohorna) – 23. Kristl (Holý, Přikryl), 40. Pejchar (Schleiss, Slavík), 44. Pejchar (Tulačka, Slavík), roz. sam. nájezd Schleiss. Rozhodčí: Netopil - Maťašovský, Pospíšil. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 93. Střely na branku: 42:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

HC Kometa Brno

Klimeš (Jekel) – Šidák, Cívka, Mytiska, Hájek, Zbořil, Vlček, Vojáček, Vágner – Klaus, Kozel, Račický, Dymáček, Zohorna, Kunce, Kusko, Beneš(C), Jenyš, Král, Grünwald, Pelikán.

HC Plzeň 1929

Pacl (Maruš) – Marcel, Kubík, Hanus, Holý, Houfek, Slavík – Pejchar (C), Kopta, Mašek, Schleiss, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Přikryl, Uhlík, M. Beneš, Tulačka, Švarc, Kepka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 65 42 3 39 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Vladimír Hanus 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 1 1 1 0
Jakub Houfek 0 0 0 0 2
Ondřej Kopta 0 0 0 -1 0
Richard Kristl 0 0 0 1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 -1 2
Patrik Marcel 0 0 0 -1 0
Filip Mašek 0 0 0 -1 2
Daniel Pejchar 2 0 2 0 2
Matěj Polata 0 0 0 1 2
Roman Přikryl 0 1 1 1 0
Pavel Rajal 0 0 0 1 0
Jan Schleiss 1 1 2 -1 4
Jakub Slavík 0 2 2 0 0
Milan Švarc 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tulačka 0 1 1 0 0

komentář

Zápas dvou modrobílých týmů odstartoval velmi svižně a na první přerušení se čekalo víc než čtyři minuty. V páté minutě si hosté mohli jako první vyzkoušet hru v početní převaze. Do šancí se dostali Pejchar a Kopta, ani jeden ale nedokázal otevřít skóre utkání. To mohl na druhé straně obstarat Jenyš, sám před Paclem ale vysoko přestřelil.

Z první trefy zápasu se radovala v přesilové hře Kometa, její radost ale vydržela jenom několik sekund. Zbořilovo nahození od modré totiž tečoval do tyčky jeden z jeho spoluhráčů vysokou holí a tak nemohl platit gól z následné dorážky, která už rozvlnila síť. Minutu před první sirénou už ale domácí slavili naplno, přeci jen totiž právě oni vsítili první branku. Kometa sehrála výtečně přečíslení tři na dva. Kusko od pravého hrazení nahrál na střed Jenyšovi, který namísto střely ještě vyšperkoval akci pasem na levou stranu rozjetému Filipu Benešovi. Kapitán Komety sice musel mířit z poměrně složitého úhlu, branka Plzně však už byla zcela prázdná a puk v ní nakonec bezpečně skončil.

Ve druhé třetině se na gól čekalo podstatně kratší dobu. A pro změnu se radovali hosté. O vyrovnání se postaral Richard Kristl, který forhendovou kličkou proměnil brejk, do kterého ho nápaditou kolmicí vyslal obránce Holý. Vyrovnaný stav ale neplatil dlouho a znovu uskočila do vedení domácí skvadra. Vágnerovu střelu od modré čáry nejprve Radim Zohorna sice dorazil jen do tyčky plzeňské branky, napodruhé už ale uspěl.

Po svižném startu druhé dvacetiminutovky tempo hry poněkud uvadlo. Především se zápas kouskoval kvůli častým přerušením. Obranám obou týmů se navíc dařilo víc, než útokům. Když už to vypadalo, že do kabin půjde s jednogólovým náskokem Kometa, dokázali indiáni vyrovnat. Přesilovou hru poté, co domácí hráli v šesti, využil kapitán Daniel Pejchar. Ten do prázdné branky dorážel Schleissovu střelu z mezikruží.

Poměrně brzy po začátku třetí třetiny dostala Kometa k dispozici přesilovku, která se ale nakonec ukázala jako danajský dar. V oslabení totiž vjel do útočné třetiny Daniel Pejchar, mocně napřáhl a z dálky se trefil nechytatelně přesně pod břevno Klimešovy branky.

Kometa tak poprvé v zápase prohrávala, s novou situací se ale poprala dobře. Dokázala být nebezpečná a postupem času získávala čím dál větší tlak. A ten nakonec přetavila v branku už v třiapadesáté minutě, takže ještě v době, kdy mohla hrát poměrně v klidu. Tadeáš Král sice nejprve z levého křídla nepřekonal Pacla, následně ale objel obranku a puk do ní přeci jen dostal. Poté se už oba týmy přeci jen soustředily hlavně na defenzivu, nikdo nechtěl ztratit aspoň jeden bod za remízu.

A tak nakonec zápas dospěl až do prodloužení, ve kterém mohli urvat druhý bod oba soupeři. Sám před brankářem soupeřem ale neuspěl ani domácí Král, ani hostující Tulačka. O bonusovém bodu tedy musely rozhodnout samostatné nájezdy. V prvních třech sériích se oba týmy trefily jednou, Kometa díky Jenyšovi, Plzeň díky Pejcharovi. Jako rozhodující se ukázala pátá série. V ní nejprve uspěl Jan Schleiss a domácí Grünwald už nedokázal odpovědět. Druhý bod tedy odcestoval plzeňským autobusem na západ republiky.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): "Byl to bojovný zápas, soupeř byl hodně silný. My jsme ovšem nehráli špatně, muselo se rozhodovat až na nájezdy. Klidně jsme ale mohli rozhodnout v prodloužení, bylo na nás vidět, že jsme chtěli víc, měli jsme i jednu vyloženou šanci, kterou jsme ale neproměnili. Mrzí nás některé inkasované góly, které byly hodně laciné. Penalty jsou pak o štěstí, které měl soupeř. Škoda toho jednoho bodu."

David Bruk (HC Plzeň 1929): "Viděli jsme pohledné utkání a spravedlivou dělbu bodů. V penaltách jsme pak už byli šťastnější, jsme rádi za dva body, které se nám budou hodit v boji o play-off."