Junioři se se základní částí rozloučili porážkou

Junioři: HC Olomouc - HC Plzeň 1929 7:0 (3:0, 2:0, 2:0). Podobně jako včera starší dorostenci i junioři nezvládli rozloučení se se základní části v utkání, ve kterém prakticky o nic nešlo.

HC Olomouc - HC Plzeň 1929

7:0
3:0, 2:0, 2:0

Branky a nahrávky: 6. Škůrek (Bauer, Markl), 9. Novotný (Markl), 15. Fibrich (Rašner, Ostřanský), 25. Rašner (Soukal), 38. Novotný (Ostřanský), 58. Markl (Bauer), 60. Rašner (Hradil). Rozhodčí: Obadal – Blaha, Goňa. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 49. Střely na branku: 40:34. Průběh utkání: 0:0, 7:0.

HC Olomouc

Slezák (31. Kochta) – Škůrek (C), Hradil, Kreigher, Soukal, Rašner, Nesvadba, Brandýs – Markl, Bauer, Fibrich, Kocián, Rajnoch, Kočiřík, Ostřanský, Beták, Zezula, Konečný, Novotný.

HC Plzeň 1929

Maruš (30. Pacl) – Marcel, Kubík, Kohel, Hanus, Holý, Houfek – Michel, Pejchar (C), Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Švarc, Přikryl, Uhlík, Beneš, Tulačka, Vlček, Kepka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Maruš 30 13 4 9 69,23 0
Jindřich Pacl 30 27 3 24 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 -3 0
Vladimír Hanus 0 0 0 -1 4
Jan Holý 0 0 0 -1 0
Jakub Houfek 0 0 0 -1 0
Jiří Kepka 0 0 0 -1 0
Dominik Kohel 0 0 0 -2 0
Ondřej Kopta 0 0 0 -2 0
Richard Kristl 0 0 0 -1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 -4 0
Patrik Marcel 0 0 0 -3 0
Filip Mašek 0 0 0 -1 0
Daniel Pejchar 0 0 0 -1 2
Matěj Polata 0 0 0 -1 0
Roman Přikryl 0 0 0 -2 0
Pavel Rajal 0 0 0 -2 0
Milan Švarc 0 0 0 -3 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -1 0
Jiří Uhlík 0 0 0 -3 0
Filip Vlček 0 0 0 -2 0

komentář

Na první gól v utkání nemuseli přítomní diváci čekat příliš dlouho, protože zhruba v 6. minutě se poprvé v utkání prosadila Olomouc, když domácí vyhráli vhazování ve svém útočném pásmu a puk se dostal na modrou k Davidu Škůrkovi, jenž jej následně poslal směrem na plzeňskou bránu a k překvapení všech se kotouč nakonec ocitnul v bráně hostů.

Mora na svou první trefu dokázala navázat za další tři minuty, když si Maruš jel pro puk za svou bránu, kde ho však o něj připravil Dominik Novotný, který si poté ihned sjel před bránu a vstřelil kotouč do opuštěné klece. Hanáci zvládnuli v první třetině vstřelit ještě jednu branku, a to zhruba v 15. minutě, protože Rašner našel svou přihrávkou v předbrankovém prostoru zcela volného Josefa Fibricha, který následně poslal puk pod břevno plzeňské klece.

Mora ve svém brankostroji pokračovala i ve druhé třetině, protože se domácí dokázali trefit opět po pěti minutách od začátku další periody. Alex Rašner si sebral puk ve vlastním obranném pásmu, odkud jej následně vyvezl až do útočného pásma, kde obkroužil plzeňskou bránu a zasunul puk k pravé tyči, kam se nestihnul přemístit Maruš. Zhruba v polovině utkání vystřídali oba celky své brankáře, a tak se v utkání objevili hned všichni čtyři maskovaní junioři, kteří byli zapsáni na soupiskách před utkáním.

V 38. minutě byl domácí Konečný faulován při svém samostatném úniku, ve kterém chtěl olomoucký junior vstřelit puk mezi betony Pacla, ale plzeňský brankář si tento prostor pohlídal svou holí. Uplynulo přesně 21 vtřetin od trestného střílení a Pacl musel vytahovat puk ze sítě poprvé, protože k vyraženému puku se za bránou dostal Dominik Novotný, jenž si vybruslil až před plzeňského brankáře, kterého dokázal překonat i s trochou štěstí pod jeho rukou.

Ve třetí třetině už se začala osmělovat i Plzeň, která chtěla vstřelit alespoň čestný gól, ale Kochta dokázal eliminovat řadu šancí, kterou si hostující hráči dokázali vytvořit. Plzeňská útočná snaha však vedla k několika samostatným úniků domácích hráčů, ale Pacl si s většinou z nich vždy dokázal poradit.

Bohužel si však plzeňský brankář v 58. minutě vybral svou slabší chvilku v utkání, když si jel pro vyhozený puk do rohu kluziště, kde se k němu rychle dostal domácí Bauer, který mu kotouč sebral a následně jej předložil před bránu Tomáši Marklovi, a ten už dopravil puk do opuštěné brány.

V posledních vteřinách ujeli ještě domácí do úniku dvou na jednoho, když celou situaci nakonec řešil svou střelou Alex Rašner, kterého střela propadnula Paclovi mezi jeho betony. Mora tak ve svém posledním vystoupení v sezóně 2013/14 porazila vysoko Plzeň 7:0.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): "Utkání musím hodnotit pouze pozitivně, protože se nám podařilo zvítězit 7:0. Bohužel však už zápas neměl takové nasazení, jako naše předešlá utkání. Střetnutí jsme mohli naopak i klidně 0:7 prohrát, a já si cením každého bodu, který jsme do tabulky urvali, a také si cením každého zodpovědného přístupu, který hráči v tomto zápase měli."

David Bruk (HC Plzeň 1929): "Zápas se mi nehodnotí špatně, ikdyž jsme prohráli vysokým rozdílem, protože jsme měli sérii velice těžkých utkání a play off se nám povedlo vybojovat v minulém kole, kdy jsme porazili Brno. Proti Olomouci jsme měli velmi špatný pohyb a hráči byli už hodně unavení a do jejich únavy se promítnula i dlouhá cesta autobusem. Doufám, že nám tři dny budou stačit na to, aby jsme se dobře připravili na play off."