Starší dorost doma otočil skóre a bere první osmifinálový bod!

Starší dorost: HC Plzeň 1929 - HC Dukla Jihlava 4:2 (0:1, 2:0, 2:1). Vstup do play-off mají indiáni za sebou. Doma sice prohrávali, ve druhé třetině ale výsledek otočili, a do Jihlavy tak ve čtvrtek pojedou s výhrou v zádech.

HC Plzeň 1929 - HC Dukla Jihlava

4:2
0:1, 2:0, 2:1

Branky a nahrávky: 25. Beneš (Švarc), 33. Stráský (Walter, Suchý), 45. Kaňák (Walter, Suchý), 51. Beneš (Švarc) – 15. Kolouch (Klofáč), 60. Nováček (Bambula). Rozhodčí: Grech – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 5:11. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 122. Střely na branku: 24:28. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

HC Plzeň 1929

Štekr (Zeman) – Kaňák (A), Walter (C), Polívka, Pokorný, Prokop, Ivanič – Volf, Vracovský, Suchý, Stráský, Vlček, Beneš, Švarc (A), Hajšman, Kokoška, Opava, Kučera, Vavřička, Krystl

HC Dukla Jihlava

Vacek (Brož) – Půža (A), Pospíchal, Kochánek, Klofáč, Mandát, Pražák, Dörrer – Kolouch, Vala, Bambula, Peschout, Dvořák, Balaštík, Hubert, Dupljaku, Nováček, Mejzlík, Zayml

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 28 2 26 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 2 0 2 1 0
Martin Hajšman 0 0 0 0 2
Filip Ivanič 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 1 0 1 0 0
Filip Kokoška 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 2
Tomáš Kučera 0 0 0 0 0
Patrik Opava 0 0 0 0 0
Jakub Pokorný 0 0 0 1 0
Ondřej Polívka 0 1 1 1 0
Jan Prokop 0 0 0 0 0
Jiří Stráský 1 0 1 0 0
Filip Suchý 0 2 2 0 2
Milan Švarc 0 1 1 1 2
Jakub Vavřička 0 0 0 0 0
Lukáš Vlček 0 1 1 1 2
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 0
Jan Walter 0 2 2 0 0

komentář

Úvodní momenty zápasu daly napovědět, jak bude většina zápasu vypadat. Domácí ale svůj tlak dlouho nedokázali přetavit v nějakou větší šanci. Ta přišla naopak z ojedinělé akce na druhé straně, kdy zakončovali z mezikruží Bambula s Nováčkem, Štekr byl ale pozorný.

Západočeši pohrdli v prvních minutách hry třemi přesilovkami, na což také následně doplatili, při prvním oslabení totiž sami inkasovali. Daniel Kolouch si sjel před branku pro nahození Klofáče a kotouč pohotově doklepl kolem přesouvajícího se Štekra – 0:1!

Druhá třetina se také nesla v duchu plzeňských přesilovek a jihlavských oslabení. Plzeň už se tentokráte dokázala prosadit a tuto výhodu hned dvakrát zužitkovala. Vyrovnání obstaral tvrdou ranou od modré Martin Beneš1:1! Obrat pak dokonal ve 33. minutě při další přesilové hře Jiří Stráský, který naopak zakončoval povedenou kombinaci z bezprostřední blízkosti – 2:1!

Indiánům se navíc podařilo zahrozit i při vlastním oslabení krátce před druhou sirénou. Filip Suchý ale svůj brejk nedokázal proměnit, když bekhendovou střelou z blafáku minul jihlavskou branku.

Před třetí dvacetiminutovkou si jihlavští hokejisté v kabině pořádně zařvali a zkusili se do indiánů zakousnout, opět je ale v aktivním nástupu přibrzdilo vyloučení. Mejzlíkův trest navíc domácí využili díky Lukáši Kaňákovi, který z levé strany tvrdou pumelicí pověsil kotouč za Vackova záda na zadní tyč – 3:1!

Na tuto tvrdou ránu se snažili hosté rychle odpovědět, jako mávnutím kouzelným proutkem se jim ale přestalo dařit a iniciativu převzali domácí. Dobrou přihrávkou připravil nadějnou pozici Benešovi Vlček, plzeňský útočník ale z ostrého úhlu ležícího Vacka nepřekonal. O pár chvil později už se ale Martin Beneš mohl radovat, když se po nenápadném průniku prosadil přesnou ranou z levého křídla – 4:1!

Hostům se podařilo snížit na 4:2 zásluhou přesilovkové dorážky Filipa Nováčka, to už ale zbývalo do konce utkání jen 39 sekund a zbytek utkání si Západočeši v poklidu pohlídali.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Plzeň 1929): "Dnes jsme předvedli trpělivý výkon. Po první třetině jsme sice prohrávali 0:1, přestože jsme v ní byli aktivnější. Celý zápas jsem měl ale pocit, že jsme byli o trochu lepší, víc jsme si za tím výsledkem šli. Chtěli jsme hlavně brzy vyrovnat, aby nepřišla na řadu nějaká panika a kluci to zvládli dobře. Rozhodčí měl dnes parádní oko, sice těch trestů bylo hodně, ale to bylo správně. Nenechal to zbytečně vyhrotit a takhle by to podle mě v play-off mělo vypadat. V hokeji často rozhodují individuální chyby a přesilové hry. Já jsem jen rád, že jsme to dnes zvládli a ve čtvrtek do toho můžeme jít s čistou hlavou."

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): "Ten zápas byl dle mého první dvě třetiny vyrovnaný. My jsme pak ve zlomovém okamžiku neproměnili samostatný únik, po kterém nám Plzeň odskočila. Co ale dnes rozhodlo to utkání, byla jednoznačně naše nedisciplinovanost. Někdy to bylo sice trochu diskutabilní, celkově těch vyloučení bylo na naší straně ale moc a to rozhodlo. Kluci hráli zodpovědně a dali do toho všechno, pokud ale budeme chtít uspět, musíme zlepšit produktivitu a disciplínu."