Indiáni dnes nezaváhali, čtvrtfinále je srovnané!

Junioři ČF2: HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 4:1 ( 2:0, 1:0, 1:1). Modrobílí dnes od začátku utkání kráčeli za svým cílem a jasně ovládli druhé čtvrtfinálové utkání. Nyní se tak série za vyrovnaného stavu stěhuje do Prahy.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

4:1
2:0, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 6. Uhlík (Kopta, Slavík), 18. Kepka (Moravčík), 21. Kopta (Slavík), 60. Pejchar – 50. Navrátil (Tomek, Novák). Rozhodčí: Zubzanda – Hynek, Gerát. Vyloučení: 7:5. Bez využití. Diváci: 127. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

HC Plzeň 1929

Pacl (Kuneš) – Slavík, Kubík, Moravčík, Houfek, Holý, Hanus, Kohel – Rajal, Kopta, Přikryl, Uhlík, Kepka, Tulačka, Kristl, Pejchar, Mašek, Schleiss, Polata.

HC Slavia Praha

Novák (21. Frodl) – Mašín, Růžička, Bureš, Saňa, Hochel, Drahorád, Löbl – Červený, Ječný, Andres, Török, Hlinka, Tomek, Navrátil, Leština, Jedlička, Kellerstein, Novák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 29 1 28 96,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Holý 0 0 0 -1 0
Jakub Houfek 0 0 0 3 0
Jiří Kepka 1 0 1 0 0
Ondřej Kopta 1 1 2 1 2
Richard Kristl 0 0 0 1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 2 2
Filip Mašek 0 0 0 1 0
Michal Moravčík 0 1 1 2 0
Daniel Pejchar 1 0 1 1 0
Roman Přikryl 0 0 0 1 2
Pavel Rajal 0 0 0 -1 2
Jan Schleiss 0 0 0 0 2
Jakub Slavík 0 2 2 2 2
Vojtěch Tulačka 0 0 0 1 0
Jiří Uhlík 1 0 1 1 2

komentář

Samotné utkání odstartovaly dva pokusy z mezikruží, ale jak Uhlík, tak po chvilce Tomek zařízení netrefili. Pak ale domácí Jiří Uhlík udržel touš na modré proti přesile, rázem se octil sám před Novákem, kterého překonal střelou na lapačku otřenou o břevno - 1:0! Odpovědět mohl vzápětí z mezikruží Ječný, ovšem Pacl si proti němu povyjel a střelu mezi beton a ruku dokázal vyrazit. Ze stejné pozice střílel z první v polovině úvodního dějství i Saňa, domácí brankář zasáhl pravým betonem. Další skvělý zákrok ve stylu Haška předvedl Pacl proti Kellersteinovi, který ujel domácím obráncům. Hra se následně zklidnila a to paradoxně přispělo ke druhé brance utkání. Novák byl dezorientovaný po střele Moravčíka a černý nesmysl tak uklidil do sítě Jiří Kepka – 2:0! Jenže Západočeši si před první sirénou hodně zavařili. Soupeři darovali 86 vteřin dlouhou dvojnásobnou početní výhodu. Jenže v brance se překonával Pacl. Nejprve zasáhl ramenem a helmou proti ráně Mašína od modré z první, následně si na něj nepřišel Saňa z mezikruží či Andres z pravého kruhu.

O pauze se rozhodli hosté pro změnu v brankovišti, jenže Frodl kapituloval hned po 45 vteřinách. Ondřej Kopta se protáhl podél pravého mantinelu, prohodil si obránce a své povedené sólo dotáhl do konce po dlouhé kličce a zakončení mezi betony - 3:0! Kellerstein odpověděl tvrdou ranou pár kroků za modrou, Pacl srazil do rohu. Následně stejnou akci jako u třetí branky předvedl znovu Kopta, tentokráte však z druhé strany a Frodl dokázal zasáhnou špičkou betonu. Následně si oba celky vyměnily po přesilových hrách, ovšem skórem nepohnuly. Až v pěti se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho, které vyřešil střelou Ječný, Pacl dokázal střelu na teploměr udržet. Po chvilce s mezi domácími beky protáhl Hochem, svižným pokusem mezi betony si na Pacla nepřišel. Když pak v závěru Navrátilův pokus z mezikruží zastavila modrobílá vyrážečka, svítilo o přestávce na kostce skóre 3:0.

Poslední část započala domácí oslabením, ovšem Navrátil z kruhu minul a pumelici Drahoráda poryl Pacl. Západočeši odpověděli velkou šancí Holého z mezikruží, Frodl sklapl betony včas. Do stejného místa zakončoval, a také neuspěl, později i Kristl, jenž si na polovině hřiště prohodil obránce a řítil se na hostující klec zcela osamocen. Brankář Pražanů se vyznamenal i do třetice, když lapil hezky schovanou ránu Moravčíka přes obránce. Nedáš – dostaneš. Filip Navrátil si mezi kruhy našel odražený kotouč a z první nekompromisně zavěsil - 3:1! Následný a očekávaný tlak Slavie ale nepřišel. Plzeň poctivě držela modrou čáru, diváci tak v závěru viděli pouze několik vyloučených a poslední branku do opuštěné klece, kterou trefil ze středního pásma Daniel Pejchar – 4:1! Série se tak do Prahy stěhuje za vyrovnaného stavu.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Obě utkání jsme sehráli velmi dobře. Včera nám chybělo trošku štěstí, když jsme neproměnili řadu velkých šancí. Dnes se pro nás zápas vyvíjel mnohem lépe. Jak už jsem říkal před sérií, tak bude hodně dlouhá. Je možné, že na pět utkání, na druhou stranu, pokud nám gólman zachytá tak jako dnes, tak ne. Ale určitě ještě dojde na nějaké prodloužení.

Jiří Hájek (HC Slavia Praha): My už včera měli štěstí. My jsme si dnes po zápase s hráči řekli, že včera dvě třetiny a dnes dvě a půl jsme nehráli hokej, který patří do této části soutěže. Jak říkáme: Baroko je hezké pro oko, ale je úplně na ho... Možná je k nám stav 1:1 ještě milosrdný. Včera jsme to ještě jakžtakž zvládli, dnes jsme rozhodně nehráli hokej do play-off. Blahopřejeme soupeři, jednoznačně si zasloužil vyhrát, my už včera měli štěstí, i když v poslední třetině jsme mu šli naproti. Dneska ne, bylo tam moc věcí na krásnu, ale neúčelnou krásu, nezasloužili jsme si vyhrát.