Junioři otočili duel na Slavii, rozhodne se ve čtvrtek v Plzni!

Junioři: HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929 3:4 (1:1, 2:1, 0:2). Indiáni sice v Edenu nezačali nejlépe, dokázali se ale vzchopit, za stavu 3:1 pro domácí rychle snížili a ve třetí třetině dalšími dvěma góly otočili výsledek ve svůj prospěch! Čtvrtfinálová série se tak vrátí ještě jednou na západ Čech, kde se v pátém utkání rozhodne.

HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929

3:4
1:1, 2:1, 0:2

Branky a nahrávky: 9. Kellerstein (Novák), 28. Navrátil (Tomek), 31. Tomek (Růžička) – 15. Přikryl (Hanus), 33. Kopta (Přikryl), 44. Polata, 57. Kepka (Slavík, Kopta). Rozhodčí: Souček – Beneš, Krátký. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.

HC Slavia Praha

Frodl – M. Novák, Mašín, Saňa, Knot, Růžička (C), Löbl, Drahorád, Leština, Bureš – Červený, Kellerstein, Hlinka, Jedlička, Tomek, Andres, Navrátil

HC Plzeň 1929

Pacl – Marcel, Kubík, Kohel, Hanus, Holý, Houfek, Slavík – Pejchar, Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Přikryl, Uhlík, Čadek, Tulačka, Langer, Kepka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 31 3 28 90,32 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vladimír Hanus 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 -1 2
Jakub Houfek 0 0 0 0 0
Jiří Kepka 1 1 2 0 4
Ondřej Kopta 1 1 2 0 0
Richard Kristl 0 0 0 -1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 1 0
Filip Mašek 0 0 0 1 0
Daniel Pejchar 0 1 1 1 2
Matěj Polata 1 0 1 1 0
Roman Přikryl 1 1 2 0 0
Pavel Rajal 0 0 0 -1 2
Jakub Slavík 0 2 2 1 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -1 0
Jiří Uhlík 0 0 0 -1 0

komentář

Ve čtvrtém čtvrtfinále NOEN extraligy juniorů mohli domácí v případě výhry slavit postup a podle toho také do zápasu vstoupili. Z úvodního náporu pramenila dvě vyloučení hostů a následně také první branka. Skóre utkání otevřel v 9. minutě Adam Kellerstein, který střelou z ostrého úhlu propasíroval kotouč zřejmě skrz Paclovy betony a poslal domácí do vedení.

Zdálo se, že se Pražané nechali příznivým vývojem ukolébat, protože ve druhé polovině úvodní dvacetiminutovky převzali iniciativu Západočeši a po několika varováních také udeřili. Hanus nahodil puk od modré, Frodlovi kotouč vypadl z výstroje a po následné mele před svatyní sešívaných zasunul puk za Frodlova záda Roman Přikryl, který zároveň brankou uzavřel gólový účet první třetiny.

Druhá dvacetiminutovka byla ještě otevřenější, než ta první. Domácí poslal podruhé v utkání do vedení Filip Navrátil, který zužitkoval Tomkovu křižnou přihrávku a prosadil se ranou z první nad Paclovo rameno. Vzápětí to bylo o dva. Václav Tomek nahazoval od pravého mantinelu kotouč na Paclovu klec a jeden z plzeňských beků si puk nešťastně srazil do vlastní sítě.

Západočeši dokázali ještě do druhé přestávky stav korigovat. Ranou z levého kruhu trefil přesně horní růžek Frodlovy svatyně Ondřej Kopta a vrátil Plzeň do utkání. V závěru druhé části mohli sešívaní opět odskočit soupeři na rozdíl dvou branek, jenže hostující muž s maskou si dokázal se všemi vyslanými pokusy poradit a udržet díky tomu svůj tým v kontaktu s domácími.

Sešívaní mohli zvýšit svůj náskok i na začátku závěrečné třetiny, v největší šanci neuspěl Kellerstein, jenž nedokázal kotouč, poskakující na brankové čáře, dotlačit do branky.

Za nevyužité šance přišel náležitý trest. Ve 44.minutě propálil Frodla z mezikruží tvrdou střelou nad lapačku Matěj Polata a vše nasvědčovalo tomu, že budou diváci na zimním stadionu v Edenu svědky prodloužení.

Možnost rozhodnout ještě před sirénou měli nejprve Pražané, kteří však nabídnutou přesilovou hru nevyužili, při obdobné situaci se ale dokázali prosadit hosté. Tři a půl minuty před koncem, při vyloučení Knota nahazoval Slavík puk od modré a Jiří Kepka ho tečoval mimo dosah domácího gólmana.

V závěrečných minutách zkusili červenobílí hru bez brankáře, ale ani to ke kýženému cíli nevedlo. Sešívaní nakonec s Plzní v zápase, jenž měli velice dobře rozehraný, těsně prohráli a o postupujícím do semifinále se rozhodne ve čtvrtek 20.3. v rozhodujícím zápase na ledě Západočechů.