Chomutov porazil Plzeň a srovnal stav série

Mladší dorost: HC Plzeň 1929: Piráti Chomutov 2:3 (2:1, 0:1, 0:2). Plzeňští mladíci potvrzovali vysoké vítězství z chomutovského ledu. To se jim ale bohužel nepodařilo, výhru si naopak odváží Chomutov a vyrovnává stav série na 1:1.

HC Plzeň 1929 - Piráti Chomutov

2:4
2:1, 0:1, 0:2

Branky a nahrávky:18. Kodýtek (Kantner), 18. Pour (Bednář, Eret) – 8. Chlán (Polák), 34. Lyszczarczyk, 42. Polák, 59. Lyszczarczyk (J. Svoboda) Rozhodčí: Sýkora – Malý, Kotyza. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 200. Střely na branku: 23:48. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4 .

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Wolf) – Kačena, Bednář, Staněk, Kvasnička, Váchal, Sysel, Čechura – Erhart, Krystl, Hanzlík, Krásný, Rubner, Kantner, Kodýtek, Eret, Straka, Roubal D., Kovařík, Roubal J., Pour

Piráti Chomutov

Pavlát (Polášek) – Buchtela, Jírovec, Dvořák, Hajič, Studený, Novák – Polák, Lyszczarczyk, Svoboda J., Lauko, Kulich, Svoboda M., Bukač, Palička, Dejmek, Hřebíček, Koblížek, Jindra, Chlán, Stínil

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 59 47 3 44 93,62 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Bednář 0 1 1 0 0
Michael Čechura 0 0 0 -1 2
Petr Eret 0 1 1 -1 2
Petr Erhart 0 0 0 0 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 -2 0
Petr Kodýtek 1 0 1 -1 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 0 0
Matěj Krásný 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 -3 2
Jakub Pour 1 0 1 1 0
Josef Roubal 0 0 0 -1 0
David Roubal 0 0 0 -1 0
Marek Rubner 0 1 1 -2 0
Martin Straka 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 0 0 -1 2
Adam Váchal 0 0 0 1 0

komentář

První vážnější příležitost první třetiny utkání mezi Plzní a Piráty měli hosté z Chomutova. Po střele od modré čáry vznikla před gólmanem Plzně mela, puk se snažili dorazit Chomutovští do branky, Plzeňští zase od branky. Nakonec černý nesmysl Krasanovský udržel před brankovou čarou. Na druhé straně pálil Sysel od modré čáry, hostující gólman jeho pokus vyrazil. Další možnost za hosty měl Lyszczarczyk, ale střela mu nesedla, Krasanovský nemusel téměř ani zasahovat. Poté Piráti dostali možnost přesilové hry. Prosadili se však až když byla Plzeň v plném počtu. Petr Chlán poslal puk za Krasanovského a hosté vedli - 0:1. Domácí dokázali odpovědět až na konci 18. minuty. Ovšem hned dvakrát. Nejprve také krátce po vypršení chomutovského trestu se prosadil Petr Kodýtek – 1:1. A přesně o třicet vteřin později překonal Pavláta podruhé Jakub Pour, který otočil vývoj utkání 2:1. Plzeň měla ještě další dobré příležitosti na konci třetiny, prosadit už se ale nedokázala.

Také ve druhé třetině měl jako první závaznější zákrok chomutovský Pavlát. Vystrašila ho několikrát tečovaná Váchalova střela. Nakonec ji ale plzeňští hráči ztečovali mimo tři tyče. Na druhé straně měl další svou šanci suverénně nejlepší hráč Chomutovu Lyszczarczyk. Krasanovský byl pozorný a s jeho střelou si poradil. Ve 28. minutě v přesilové hře Plzně mohl pálit Kodýtek, ale kotouč mu v rozhodující chvíli přeskočil hokejku a z dobré pozice se tak neurodilo pro domácího útočníka nic. O moc lépe se nevedlo ani Pourovi, ten se taktéž nedostal ke střele. Z mely před svým gólmanem vytěžili domácí přesilovou hru. A když za okamžik fauloval ještě Hajič, Plzeň měla před sebou dvaačtyřiceti vteřinovou početní převahu pěti proti třem. Ta se jí ale příliš nepodařila a přišel trest. Ještě když byl Chomutov ve čtyřech, pláchl Alan Lyszczarczyk a překonal Krasanovského - 2:2. Plzeň se opět rychle snažila odpovědět, ale nedařilo se jí. Chomutov vyrovnaný stav udržel až do konce druhé dvacetiminutovky.

Na začátku poslední části hry přišel ale blesk z čistého nebe. Tom Polák překonal plzeňského gólmana nepříliš prudkou střelou, kterou však Krasanovský neudržel v lapačce a skončila až za jeho zády - 2:3. Stav utkání byl najednou zase příznivější pro Chomutov. Plzeň mohla pak rychle vyrovnat v nabídnuté přesilové hře, ale početní výhody se Plzni ve čtvrtečním odpoledni nedařily. Čím více čas plynul, hra se přiostřovala, hodně se vylučovalo. Ve vlastním oslabení zkusil zahrozit Roubal, ale nakonec se netrefil do prostoru mezi tři tyče. Krátce po uplynutí první poloviny třetí třetiny to zkoušel Čechura, jeho střela skončila v ochranné síti vysoko nad brankou. Další vážnější příležitost měl chomutovský Lyszczarczyk. Po jeho střele se vytvořila před plzeňským gólmanem mela, spoluhráči chtěli puk dorazit a navýšit své vedení. To se ale Pirátům nepodařilo. Stav utkání se měnil, až když Plzeň odvolala gólmana. Do prázdné branky se trefil nejlepší hráč hostí Alan Lyszczarczyk a pečetil tak vítězství Chomutova - 2:4. Piráti tak díky výhře na plzeňském ledě vyrovnali stav série. Každému z týmů chybí k postupu „jen“ dvě vítězství.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): Od začátku jsme nehráli dobře. Prvních deset minut měl soupeř převahu, měl i nějaké šance. Od půlky první třetiny jsme byli zase my lepším týmem. Ale rozhodla naše přesilovky, když jsme nedali na 3:1. Místo toho nám soupeř ujel a dal gól. Potom se dostali Chomutovští do hry, začali si víc věřit a byl jich najednou plný led. Ještě ke všemu jsme dostali takový laciný gól na 2:3. Potom jsme to ještě mohli srovnat, hráči se snažili, jeli sami na branku, ale nedali jsme. Na konci jsme ještě sáhli k power play, ale dostali jsme na 2:4.